Știri blockchain & crypto - Comisia Europeană primește oferte pentru achiziții pre-comerciale blockchain - Grup rusesc de lobby pentru crypto face apel la ministerul de finanțe pentru îmblânzirea legislației – 22-01-2021

Comisia Europeană invită la licitații pentru achizițiile pre-comerciale de tip blockchain, ale Uniunii Europene, sau PCP ...

Știri blockchain & crypto - Comisia Europeană primește oferte pentru achiziții pre-comerciale blockchain - Grup rusesc de lobby pentru crypto face apel la ministerul de finanțe pentru îmblânzirea legislației – 22-01-2021

Comisia Europeană primește oferte pentru achiziții pre-comerciale blockchain

Comisia Europeană invită la licitații pentru achizițiile pre-comerciale de tip blockchain, ale Uniunii Europene, sau PCP.

În general, un PCP reprezintă o achiziție a unui sector public, de servicii de cercetare și dezvoltare, pentru a adapta tehnologii noi la nevoile sale.

PCP se va axa pe dezvoltarea unei noi soluții blockchain, care se bazează pe cadrul legal al UE, precum Regulamentul general privind protecția datelor, Identificarea Electronică, reglementarea privind Autentificarea și Serviciile de încredere și directivele ce privesc Sistemele de rețele și informații.

Procesul va presupune acordarea mai multor contracte pentru cercetare și dezvoltare, în paralel cu furnizorii de servicii existenți, despre care se consideră că oferă cel mai bun raport calitate-preț.

Acești furnizori vor dezvolta apoi soluții în etape, cu o reducere a numărului de contractanți care trec prin fiecare etapă ulterioară.

PCP va fi realizat în cooperare cu Parteneriatul European Blockchain (EBP) și vor duce mai departe munca deja începută, în acest sens. EBP a fost format în aprilie 2018, cu angajamentul de a înființa o infrastructură europeană, de servicii blockchain (EBSI).

Aceasta vizează furnizarea de servicii publice transfrontaliere la nivelul UE, cu utilizarea tehnologiei blockchain. Cu toate acestea, actuala misiune a EBSI este axată pe cazuri de utilizare ce pot fi ușor implementate, cu utilizarea tehnologiilor blockchain existente.

PCP urmărește să umple golul dintre soluțiile existente și un sistem personalizat care este total conform cu cadrul legal al UE, cu securitatea, robustețea, interoperabilitatea și sustenabilitatea acesteia. (Sursa EN)

Grup rusesc de lobby pentru crypto face apel la ministerul de finanțe pentru îmblânzirea legislației

Marii susținători ai criptomonedelor din Rusia se opun abordării dure a guvernului, în ceea ce privește reglementarea industriei crypto.

Comitetul Blockchain Technologies and Cryptoeconomics, care include executivi de la marile exchange-uri de criptomonede, Binance și OKEx a făcut apel la guvern să îmblânzească legislația, care în forma actuală ar putea dăuna industriei crypto.

Comitetul a declarat că membrii săi și-au trimis feedback-ul către Ministerul Finanțelor, cu privire la noua lege a impozitării monedelor digitale, precum Bitcoin (BTC).

Lobbyiștii au propus un număr de măsuri, precum revocarea răspunderii penale pentru erorile de raportare a impozitelor crypto și reducerea amenzilor administrative pentru încălcările legate de tranzacțiile cu criptomonede.

Grupul a mai cerut ca guvernul să nu ofere Serviciului Federal de Taxare puterea de a determina prețurile pieței crypto, pentru o impozitare ulterioară, întrucât se poate face abuz de acest tip de putere.

Conform membrilor comitetului, adoptarea reglementărilor legate de criptomonede, în stadiul în care se află acum, ar putea duce la un val de retragere a capitalului din țară, către jurisdicții cu legislații mai favorabile.

Gleb Kostarev, director al Binance Rusia și membru al comitetului a spus că dezvoltarea și implementarea unor cadre legislative ar trebui să implice în mod activ experiența companiilor mondiale de criptomonede. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.