Știri blockchain & crypto - Cosmos dublează recompensele pentru bug-uri, înainte de upgrade-ul Stargate - Compania de plăți Rocketfuel Blockchain își dă în judecată co-fondatorul, pentru brevete expirate – 22-12-2020

Pentru perioada premergătoare importantului upgrade la rețea, Stargate, Cosmos (ATOM) a anunțat o ...

Știri blockchain & crypto - Cosmos dublează recompensele pentru bug-uri, înainte de upgrade-ul Stargate - Compania de plăți Rocketfuel Blockchain își dă în judecată co-fondatorul, pentru brevete expirate – 22-12-2020

Cosmos dublează recompensele pentru bug-uri, înainte de upgrade-ul Stargate

Pentru perioada premergătoare importantului upgrade la rețea, Stargate, Cosmos (ATOM) a anunțat o perioadă de trei luni în care va dubla recompensele pentru descoperirea bug-urilor, întrucât dorește îmbunătățirea robusteții software-ului.

Upgrade-ul Stargate va finaliza roadmap-ul original prezentat în Cartea Albă a Cosmos și va include prima implementare a protocolului IBC, ce permite conectarea Cosmos la alte rețele blockchain.

Conform lui Zaki Manian, testnet-ul Cosmos, Stargate este gata de lansare, dar, cu toate acestea, mai multe echipe ale Cosmos ar vrea să mai testeze upgrade-ul, „pentru a identifica erorile critice, ce ar fi putut fi trecute cu vederea de către ingineri.”

Echipa speră să evite repetarea ultimelor două incidente din ultimul an, când au fost găsite erori importante la componente esențiale. În luna iulie, compania blockchain Bluzelle a descoperit un punct vulnerabil important în algoritmul de consens al Tendermint, iar în octombrie 2019, echipa Cosmos a descoperit un alt punct vulnerabil, în Tendermint Core.

Recompensele pentru bug-uri nu au o „sumă maximă”, ceea ce înseamnă că nu există limită pentru cât ar putea valora un bug, sau câte bug-uri pot fi raportate de către o persoană. Participanții vor primi un minim de 5000 $ pentru erorile importante găsite, dublul recompenselor oferite în trecut.

Hackerii și programatorii vor putea să testeze upgrade-urile pentru codurile Cosmos SDK, Tendermint Core, Gaia și Inter Blockchain Communication (IBC). Cosmos speră să identifice erorile pentru mai multe categorii diferite, inclusiv cele pentru alocare de memorie, scurgeri de informații, bypass-ul la autentificare, vectori de tip denial of service și sustrageri de fonduri.

Fiecare raport va fi evaluat și apreciat de către echipa de securitate a Trail of Bits, care va lua în calcul probabilitatea și posibilul impact al exploatării, precum și calitatea rapoartelor depuse. (Sursa EN)

Compania de plăți Rocketfuel Blockchain își dă în judecată co-fondatorul, pentru brevete expirate

Compania blockchain pentru plăți, Rocketfuel Blockchain îl dă în judecată pe co-fondatorul său, pentru presupusa încălcare a cererilor de brevet și pentru fraudarea companiei.

În cadrul unei plângeri, depuse la Tribunalul Teritorial Central din California, Rocketfuel pretinde că, Joseph Page, co-fondatorul și fostul trezorier al companiei a ascuns faptul că brevetele pe care le-a transferat expiraseră. Compania cere daune de peste 5.1 milioane $.

Conform Rocketfuel, Page a transferat cererile de brevete către companie, în martie 2018, renunțând astfel la drepturi asupra lor. Aceste brevete erau pentru diferite procese de plată ale platformei blockchain ce aparține Rocketfuel.

B4MC Gold Mines a achiziționat Rocketfuel în iunie 2018. Când B4MC a preluat compania și a început să facă afaceri sub numele Rocketfuel, Page a susținut că brevetele erau examinate de către Oficiul de Brevete și Mărci al SUA (PTO). Page și alți acționari și-au vândut acțiunile deținute la Rocketfuel, iar Page a primit cinci milioane de acțiuni din nou achiziționata firmă, în valoare de aproximativ 45 milioane $.

Un an mai târziu, Page a demisionat din consiliul director. A cerut atunci acționarilor Rocketfuel să strângă un capital de 4 milioane de euro pentru a dezvolta tehnologia descrisă în brevete, sau să îi plătească 100 000 euro și să-i transfere înapoi proprietatea intelectuală.

Rocketfuel a afirmat că cererile de brevete expiraseră, iar compania nu le-a putut folosi. Aceștia mai spun că Page le-a oferit brevetele și a pretins acțiuni în schimb, deși știa că acestea nu mai au nicio valoare pentru companie. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.