Știri blockchain & crypto - DeFi ar putea veni în Cardano - Prețul token-ului WOZX, susținut de către Steve Wozniak, a explodat înainte de a doua listare – 21-01-2021

IOHK, compania de dezvoltare din spatele Cardano a numit un protocol de creditare, ca fiind una dintre ideile așa-numitului său proiect Catalyst – trimițând un mesaj puternic că ...

Știri blockchain & crypto - DeFi ar putea veni în Cardano - Prețul token-ului WOZX, susținut de către Steve Wozniak, a explodat înainte de a doua listare – 21-01-2021

DeFi ar putea veni în Cardano

IOHK, compania de dezvoltare din spatele Cardano a numit un protocol de creditare, ca fiind una dintre ideile așa-numitului său proiect Catalyst – trimițând un mesaj puternic că aplicațiile de finanțe descentralizate s-ar putea muta în rețeaua blockchain a proiectului.

În cadrul unei serii de postări pe Twitter, IOHK a declarat că mai multe idei promițătoare legate de Project Catalyst vor fi dezvăluite în curând. Project Catalyst este un fond public, menit să aducă „cercetare, experimente sociale și acordul comunității pentru a stabili o cultură deschisă și democratică, în cadrul comunității Cardano.”

Primul candidat al Project Catalyst ce urmează să fie anunțat este Liqwid, o piață de creditare DeFi, care permite participanților să câștige dobândă la depozite și să împrumute active, direct în rețeaua Cardano.

Într-o postare din October Medium, arhitectul Liqwid, Dewayne Cameron și-a descris protocolul ca fiind „un protocol de creditare, open-source cu lichidități automatizate.”

Acesta a explicat că:

„(1) Liqwid Finance nu este o bancă; este o infrastructură financiară de tip open source (2) Liqwid nu are o „regiune țintă/utilizator; implementarea funcțională a Liqwid este un protocol de creditare open source, într-un cloud distributed, descentralizat.”

„Echipa noastră concurează în cadrul rundelor de finanțare ale Project Catalyst, al Cardano, pentru a obține fonduri de demarare, ce vor finanța dezvoltatorii noștri principali, plus partenerii Appinventiv și Tweag.”

Liqwid va începe etapa de testare undeva la sfârșitul primului trimestru din 2021. Deși lansarea oficială este cumva dependentă de implementarea smart contracts a Cardano, Cameron spune că este optimist. (Sursa EN)

Prețul token-ului WOZX, susținut de către Steve Wozniak, a explodat înainte de a doua listare

Noul token al co-fondatorului Apple, Steve Wozniak, Efforce (WOZX) aproape că și-a dublat prețul.

WOZX va fi disponibil pentru tranzacționare în cadrul exchange-ului Bithumb, din Coreea de Sud, iar prețul său a crescut deja cu până la 2 490% de la momentul primei listări, în cadrul exchange-ului HBTC. La început era tranzacționabil la un preț de 0.10$ per token, iar în prezent a ajuns la 2.59 $.

Token-ul WOZX reprezintă o modalitate de a securiza economiile energetice. Token-ul are o rezervă de un miliard și a fost vândut prin intermediul unor runde private de finanțare, ținute mai devreme anul acesta, primind o evaluare inițială de 80 milioane $.

A atins o capitalizare de piață de 950 milioane $ în primele 13 minute de tranzacționare, conform companiei omonime, din spatele token-ului.

Acesta este al doilea proiect legat de blockchain, al lui Wozniak, de la co-fondarea Apple, în 1976. Atribuindu-și numele de „prima platformă bazată pe blockchain, pentru economii energetice,” Efforce urmărește să încurajeze reducerea consumului energetic într-un mod semnificativ, fără a modifica actualul comportament uman, sau rutina oamenilor.

Tokenii WOZX vor fi utilizați pe platformă de către colaboratorii ce doresc să ia parte la proiectele de economisire a energiei și sub formă de recompense, în funcție de cantitatea de energie economisită de către utilizator.

„Eficientizarea energetică este o modalitate de a crea un viitor sustenabil, iar aceasta este o modalitate de a ajuta la combaterea schimbărilor climatice și la reducerea emisiilor de carbon – câștigând bani în tot acest timp.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.