Știri blockchain & crypto - După o întrerupere de șase ore, Solana atrage atât critici cât și susținere - Activele sintetice cresc competiția pentru scalabilitate – 13-01-2021

O întrerupere de aproximativ șase ore a Solana, un blockchain layer-one, cunoscut pentru capacitatea sa, i-a adus atât critici, cât și susținere din partea ...

Știri blockchain & crypto - După o întrerupere de șase ore, Solana atrage atât critici cât și susținere - Activele sintetice cresc competiția pentru scalabilitate – 13-01-2021

După o întrerupere de șase ore, Solana atrage atât critici cât și susținere

O întrerupere de aproximativ șase ore a Solana, un blockchain layer-one, cunoscut pentru capacitatea sa, i-a adus atât critici, cât și susținere din partea traderilor și a dezvoltatorilor din spațiul smart contracts.

„La ora 1:46pm UTC, pe 4 decembrie, 2020 Solana Mainnet Beta a încetat să mai creeze blocuri, la slotul 53 180 900, ceea ce a împiedicat confirmarea oricăror tranzacții noi,” – postare pe blogul Solana.

Abia după aproximativ cinci ore și jumătate de întrerupere au reușit cei peste 200 de validatori ai rețelei Solana să inițieze instrucțiunile de repornire a rețelei, care a reînceput să creeze blocuri.

„Vrem să mulțumim rețelei globale de validatori pasionați și sârguincioși, care au identificat această problemă și s-au coordonat pentru a reporni rețeaua.” – echipa Solana.

Fondator și CEO al Solana, Anatoly Yakovenko a precizat și în trecut că îmbrățișează competiția dintre protocoalele de tip layer-one și că aceasta duce la „excelență.”

Criticii din cadrul rețelei Ethereum, precum și alți competitori layer-one s-au grăbit să judece problemele întâmpinate de Solana.

Una dintre persoane a observat că traderii de pe Serum, exchange-ul nativ, descentralizat al Solana, creat de către exchange-ul centralizat FTX, au procesat puține tranzacții BTC în orele de după întrerupere, insinuând că a existat puțină cerere pentru servicii.

Cu toate acestea, nu toate persoanele din spațiul smart contract s-au năpustit asupra protocolului.

Hudson Jameson, un cercetător al Ethereum Foundation a lăudat echipa Solana, pentru „reacția lor rapidă și pentru revenirea promptă,” afirmând că și Ethereum însăși a experimentat destule „urgențe în rețea.” (Sursa EN)

Activele sintetice cresc competiția pentru scalabilitate

Activele sintetice, unul dintre cele mai promițătoare cazuri de utilizare pentru finanțele descentralizate (DeFi), devin un peisaj din ce în ce mai competitiv, întrucât două noi proiecte se axează pe oferirea scalabilității și a piețelor noi, pentru traderi.

Exchange-ul descentralizat pentru instrumente financiare derivate, Injective Protocol  a început să dea un impuls activelor sintetice, prin lansarea unei piețe 24/7 pentru aur sintetic, în cadrul testnet-ului layer-2 al Solstice.

Piețele de active sintetice, precum Injective prezintă adesea o problemă extrem de complicată, în ceea ce privește lichiditățile. Pentru a crea active ce urmăresc mișcările prețurilor din lumea reală, trebuie să existe o rezervă de lichidități la îndemână, care să compenseze aceste fluctuații. Injective țintește să depășească aceste obstacole, având printre primii săi utilizatori investitori bine finanțați:

„Vom aduce întâi investitorii noștri, care sunt și formatori de piețe și vom construi o rezervă solidă de lichidități pe toate piețele. Așadar ne vom asigura întâi lichiditățile cu investitorii noștri existenți.” – Mirza Uddin, director de afaceri al Injective. „Viitoarele noastre mecanisme de minare a lichidităților vor stimula în continuare formatorii de piețe să se alăture platformei.”

Uddin a mai spus că Injectiv urmărește un roadmap agresiv, inclusiv upgrade-uri la testnet în primul trimestru al anului 2021, și o lansare full mainnet în al doilea trimestru.

Anunțul celor de la Injective vine în urma lansării altei platforme de active sintetice, Mirror Protocol. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.