Știri blockchain & crypto - Executivul băncii centrale a Canadei spune că ar putea lansa o CBDC mai devreme decât era așteptat - Proiectul DeFi Aave deblochează garanțiile reale odată cu lansarea celei de-a doua versiuni – 13-01-2021

Timothy Lane, viceguvernator al Bank of Canada și director de cercetare în cadrul departamentelor fintech și crypto ale băncii, a afirmat că o CBDC ar putea fi lansată în Canada ...

Știri blockchain & crypto - Executivul băncii centrale a Canadei spune că ar putea lansa o CBDC mai devreme decât era așteptat - Proiectul DeFi Aave deblochează garanțiile reale odată cu lansarea celei de-a doua versiuni – 13-01-2021

Executivul băncii centrale a Canadei spune că ar putea lansa o CBDC mai devreme decât era așteptat

Timothy Lane, viceguvernator al Bank of Canada și director de cercetare în cadrul departamentelor fintech și crypto ale băncii, a afirmat că o CBDC ar putea fi lansată în Canada, mai devreme decât era așteptat.

Conform lui Lane, declinul tranzacțiilor cu cash, din cauza COVID-19 s-a petrecut mai rapid decât a prevăzut banca, iar aceasta ar putea determina banca să emită o CBDC mai devreme decât era planificat inițial:

„În luna februarie am identificat două scenarii pentru care să fim pregătiți. Unul dintre acestea a fost dispariția acceptării numerarului, iar al doilea a fost apariția monedelor digitale. Aș spune că în ultimele nouă luni, am văzut evoluții care par a merge în direcția unora dintre acele lucruri care se vor întâmpla mai devreme decât ne așteptam.”

Ultimele remarci ale viceguvernatorului sugerează că Bank of Canada își schimbă poziția, în direcția unei CBDC. (Sursa EN)

Proiectul DeFi Aave deblochează garanțiile reale odată cu lansarea celei de-a doua versiuni

Nișa crypto a finanțelor descentralizate a luat avânt în 2020, plătind utilizatorilor dobânzi pentru fonduri blocate (garanții reale), în schimbul împrumuturilor. Protocolul DeFi, Aave a dezvăluit recent cea de-a doua versiune a sa, V2, aducând un potențial suplimentar sectorului.

„În DeFi, activele care au fost folosite ca garanții au fost blocate, dar acum, cu V2 acestea redevin disponibile pentru tranzacționare,” a declarat fondatorul Aave, Stani Kulechov, în cadrul unei postări pe blog. „Utilizatorii își pot tranzacționa activele depozitate, pentru toate monedele suportate de către protocolul Aave, chiar și atunci când sunt utilizate ca garanții.”

Diverse protocoale DeFi și activele aferente acestora au crescut în popularitate de-a lungul anului 2020. Activul unuia dintre proiecte, YFI a sărit de la mai puțin de 1000 $ la peste 38 000 $, vara aceasta. Mare parte din activitatea din spațiul DeFi este centrată pe blocarea activelor crypto drept garanții pe platforme, care aduc venituri din dobânzi, în timp ce primesc în schimb active împrumutate, ce sunt mai apoi realocate.

Permiterea tranzacționării activelor blocate adaugă de asemenea metode pentru protejarea împotriva lichidărilor. În plus, versiunea a doua a Aave vine cu multiple progrese, inclusiv îmbunătățiri la împrumuturile rapide și la utilizarea garanțiilor pentru împrumuturi, eliminând pași și tranzacții din ecuație.

Alte update-uri ale V2 includ lichidările flash, împrumuturile flash, tokenizarea datoriilor, delegări de credit, optimizare de gas și variații la rata împrumuturilor. Pe măsură ce Aave trece la cea de-a doua sa versiune, echipa a creat parametri ce permit utilizatorilor să-și mențină împrumuturile pe durata tranziției.

„Recent a fost lansat AIP-3, pentru a face mai ușoară tranziția de la V1 la V2. Prin utilizarea instrumentului Flash Loan, utilizatorii vor putea să facă tranziția, fără a trebui să-și închidă împrumutul din V1.”

Ca și cum aceste update-uri n-ar fi fost deja suficiente, protocolul a adăugat alte măsuri de protecție pentru operațiuni. „V2 introduce de asemenea un Reserve Factor, pentru a finanța sustenabilitatea pe termen lung a DAO.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.