Știri blockchain - EY lansează un nou instrument pentru analizarea tranzacțiilor Bitcoin și a datelor on-chain - ConsenSys câștigă contractul, Tailanda – Hong Kong - Filecoin așteaptă lansarea mainnet la trei ani după ICO – 14-11-2020

Firma de contabilitate EY a lansat o nouă soluție pentru investigarea datelor on-chain, inclusiv a tranzacțiilor Bitcoin (BTC).

Știri blockchain - EY lansează un nou instrument pentru analizarea tranzacțiilor Bitcoin și a datelor on-chain - ConsenSys câștigă contractul, Tailanda – Hong Kong - Filecoin așteaptă lansarea mainnet la trei ani după ICO – 14-11-2020

EY lansează un nou instrument pentru analizarea tranzacțiilor Bitcoin și a datelor on chain

Firma de contabilitate EY a lansat o nouă soluție pentru investigarea datelor on-chain, inclusiv a tranzacțiilor Bitcoin (BTC).

Noua soluție Explorer and Visualizer a fost lansată ca parte a seriei de produse EY Blockchain Analyzer. Conform unui anunț recent, versiunea beta este acum disponibilă gratuit, pentru persoanele fizice.

EY a mai declarat că va face soluția disponibilă ca serviciu, curând, pe site-ul său blockchain.

Utilizatorii vor putea să folosească funcții de căutare, împreună cu tehnologii de vizualizare. Soluția va permite echipelor de audit să exploreze și să urmărească datele on-chain, căutând tranzacții, adrese și blocuri specifice. După aceea vor putea analiza datele adunate, pentru a gestiona riscurile legale, cele legate de conformitate și cele legate de fraudă.

Aflată momentan în versiunea gratuită beta, soluția va muta procese de afaceri, de la sisteme de planificare a resurselor, la smart contracts bazate pe blockchain. (Sursa EN)

ConsenSys câștigă contractul pentru proiectul CBDC, Tailanda – Hong Kong

Compania blockchain ConsenSys a anunțat că i-a fost oferit contractul pentru un proiect de plăți transfrontaliere, între Tailanda și Hong Kong.

Compania va conduce cea de-a doua etapă a implementării proiectului Ithanon – Lionrock. Proiectul reprezintă o inițiativă comună, pentru crearea unei rețele de plăți CBDC transfrontaliere, între băncile celor două țări.

Scopul este de a crea un proof-of-concept care să determine un coridor transfrontalier între rețeaua Ithanon din Tailanda și rețeaua Lionrock, din Hong Kong. Pentru aceasta va fi bineînțeles nevoie de o soluție de simplificare a conversiei monetare, dintre baht și dolarul din Hong Kong.

ConsenSys va utiliza tehnologiile sale de stack, cu o atenție sporită asupra scalabilității, securității și interoperabilității. Compania deține experiență anterioară în crearea de rețele de plăți CBDC, fiind implicată atât în proiectul Ubin, al băncii centrale din Singapore, cât și în proiectul Khokha, al băncii centrale din Africa de Sud.   (Sursa EN)

Filecoin așteaptă lansarea mainnet la trei ani după ICO

După ce și-au asigurat milioane de dolari prin intermediul unei oferte inițiale de monede, în 2017, platforma de găzduire pentru date descentralizate, Filecoin, intenționează să-și lanseze mainnet-ul.

Conform unei postări pe blogul companiei, Filecoin se va muta în propria rețea blockchain mai curând în etape, decât dintr-odată.

„Lansarea unei rețele blockchain este un proces îndelungat și de implicare. La fel ca multe alte rețele (inclusiv Polkadot, NEAR și altele), Filecoin are o abordare pe etape în ceea ce privește lansarea mainnet-ului, cu grupuri și comunități diferite, care vor adera la rețea.”

Îndreptându-se în prezent către etapa sa inițială, cunoscută sub numele de Mainnet Ignition, Filecoin a explicat că procesul planificat și spațiat a reprezentat o metodă de a revizui toate aspectele proiectelor și ale părților implicate, înainte de a se muta în noua rețea.

Filecoin a preconizat o dată de lansare a mainnet-ului pe 15 octombrie, după care acesta va fi monitorizat în zilele imediat următoare, pentru a se asigura că totul funcționează în mod corespunzător.

Filecoin a strâns 257 milioane $ în cadrul ofertei sale inițiale de monede, din 2017, după care dezvoltarea și progresul său au suferit o serie de amânări. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.