Știri blockchain & crypto - Forțele Spațiale ale SUA au ales compania blockchain Xage Security pentru protecția datelor - Platformă australiană de urmărire a vinului și alimentelor face echipă cu Hedera – 10-11-2020

Recent înființatele Forțe Spațiale ale SUA, sau USSF și laboratorul de cercetare al Forțelor Aeriene ale SUA au ales compania blockchain Xage Security, pentru dezvoltarea de sisteme de securitate.

Știri blockchain & crypto - Forțele Spațiale ale SUA au ales compania blockchain Xage Security pentru protecția datelor - Platformă australiană de urmărire a vinului și alimentelor face echipă cu Hedera – 10-11-2020

Forțele Spațiale ale SUA au ales compania blockchain Xage Security pentru protecția datelor

Recent înființatele Forțe Spațiale ale SUA, sau USSF și laboratorul de cercetare al Forțelor Aeriene ale SUA au ales compania blockchain Xage Security, pentru dezvoltarea de sisteme de securitate.

În cadrul unei declarații, Xage Security a afirmat că a primit un contract, pentru a furniza protecția datelor end-to-end, pentru USSF. Compania va folosi pentru proiect soluția sa bazată pe blockchain, Xage Security Fabric.

Compania a declarat că Xage Security Fabric deține o platformă unică, ce poate securiza toate sistemele și care elimină punctele de acces singulare, astfel încât hackerii să nu poată șterge informații. Aceasta va permite USSF să verifice cine accesează sistemele, va asigura funcționarea în condiții de securitate a sateliților, chiar și atunci când echipamentul de la sol este offline și va proteja datele până când vor fi transferate în totalitate către unitățile operaționale.

USSF a fost înființată anul trecut în luna decembrie, pentru apărarea spațiului și pentru achiziționarea de sisteme militare spațiale. Conform Universității din Illinois, sistemele spațiale sunt formate din infrastructură și vehicule, care lucrează împreună la îndeplinirea de sarcini în spațiu. Acestea pot fi sateliți sau chiar navete spațiale. Din moment ce multe sisteme spațiale se bazează foarte mult pe comunicații și poziționare geografică, este esențial ca datele transmise să nu poată fi compromise.

CEO-ul Xage Security, Duncan Greatwood a declarat că blockchain îndeplinește multe dintre nevoile complexe ale USSF:

„USSF necesită aplicarea descentralizată a securității, pentru a stabili reziliența domeniului spațial și conștientizarea situațiilor în mod obiectiv – în ceea ce privește toate activele și elementele. Am creat soluția Xage pentru a servi nevoilor complexe ale sistemelor esențiale de infrastructură, și suntem entuziasmați să prezentăm soluția Xage celor din Forțele Spațiale, în forma unui sistem spațial de securitate, protejat de blockchain.”  (Sursa EN)

Platformă australiană de urmărire a vinului și alimentelor face echipă cu Hedera

Platforma lanțului agricol de aprovizionare, Entrust, sprijinită de guvernul australian a anunțat că va funcționa în Hedera Hashgraph – o platformă distributed ledger, care pretinde o capacitate de tranzacționare de 10 000 de tranzacții pe secundă.

Premierul Australiei de Sud, Steven Marshall a lansat în mod oficial Entrust pe 20 septembrie, descriind scopul inițial al platformei, ca protecție a industriilor producătoare de vin și produse lactate, împotriva fraudei de pe piețele globale.

Entrust este o platformă software-as-a-service, care monitorizează circulația produselor primare (precum struguri pentru vinificație) la nivelul lanțului local de aprovizionare agricolă, precum și al lanțului de aprovizionare al produselor secundare (în acest caz vinul).

Geolocația, marcarea temporală și alte date cheie sunt înregistrate în mod imuabil în Hedera Hashgraph și sunt accesibile prin intermediul unui browser web, sau al unei aplicații mobile.

Platforma beta se află în prezent în testări, de către mai multe companii, care au sediul în regiunea viticolă, Clare Valley, din Australia de Sud și urmărește circulația a mai mult de 250 000 litri de vin. Platforma a fost co-fondată de Jeffrey Grosset, de la Grosset Wines, iar guvernul australian a furnizat 150 000 dolari australieni, pentru a sprijini inițiativa. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.