Știri blockchain & crypto - Gavin Wood: Polkadot este un „pariu împotriva maximalismului blockchain” - Banca Națională a Elveției și BIS finalizează proof-of-concept pentru o monedă digitală – 15-01-2021

În cadrul unei discuții cu realizatoarea de podcast-uri, Laura Shin, Wood a fost întrebat dacă protocolul său ar putea exista în paralel cu ...

Știri blockchain & crypto - Gavin Wood: Polkadot este un „pariu împotriva maximalismului blockchain” - Banca Națională a Elveției și BIS finalizează proof-of-concept pentru o monedă digitală – 15-01-2021

Gavin Wood: Polkadot este un „pariu împotriva maximalismului blockchain”

În cadrul unei discuții cu realizatoarea de podcast-uri, Laura Shin, Wood a fost întrebat dacă protocolul său ar putea exista în paralel cu Ethereum, având în vedere țelurile mărețe pentru dezvoltare și rata mare de succes în cooptarea de noi dezvoltatori.

Wood a admis că ecosistemul blockchain este destul de încăpător pentru ambele protocoale, dar a spus că în esență, Polkadot este „un pariu împotriva maximalismului blockchain.”

Acesta a afirmat că povestea din jurul Ethereum din ziua de astăzi este despre cum „nu trebuie să existe decât o singură rețea blockchain,” dar a adăugat că nu a crezut niciodată în acest concept.

Polkadot este concepută ca „rețeaua rețelelor,” cu „intermedierea și conectivitatea” drept doi factori cheie ce conduc la crearea unui ecosistem mai fluid.

Fondat în 2016, Polkadot este un protocol de interoperabilitate multi-chain, ce permite transferul oricărui tip de date sau active, în rețeaua sa. Se face uneori referire la el ca la „ucigașul Ethereum”, din cauza valului de activitate în dezvoltarea platformei și a potențialelor cazuri de utilizare.

Oferta inițială de monedă a proiectului, sau ICO, a generat venituri de 144.63 milioane de $ în 2017, făcând-o una dintre cele mai de succes campanii de finanțare participativă. De la lansarea mainnet-ului său în luna mai și în urma unei redenominări de succes a token-ului său, DOT, în luna august, Polkadot a devenit o criptomonedă de top 10. (Sursa EN)

Banca Națională a Elveției și BIS finalizează proof-of-concept pentru o monedă digitală

Banca Reglementelor Internaționale (BIS) și Banca Națională a Elveției (SNB) explorează beneficiile implementării unei CBDC, prin utilizarea tehnologiei blockchain.

Conform unui anunț din data de 3 decembrie, BIS Innovation Hub Swiss Centre, sau BISIH a finalizat cu succes două proofs-of-concept, legând sistemele de plată existente, la un distributed ledger.

Cunoscută drept „Project Helvetia”, noua inițiativă reprezintă o asociație în participație a BISIH, SNB și a bursei de valori de top al Elveției, Six Group.

Bursa de valori a declarat că, Project Helvetica a explorat fezabilitatea tehnologică și juridică a transferului activelor digitale, prin emiterea unei CBDC interbancare, pe platforma de active digitale distributed, a Six Digital Exchange. Este de așteptat ca noua platformă să fie lansată în viitorul apropiat și să ofere emiterea, tranzacționarea, decontarea, managementul și custodia activelor tokenizate.

Instituția financiară a subliniat faptul că, experimentul nu trebuie să fie interpretat ca un indiciu că banca centrală a Elveției va emite o CBDC interbancară.

Andréa Maechler, membră a consiliului de administrație al SNB, a subliniat faptul că, banca centrală a Elveției nu dorește să rateze oportunitățile de a îmbunătăți sistemul financiar, prin intermediul tehnologiilor emergente:

„Indiferent de tehnologiile pe care le vor adopta piețele financiare, siguranța și credibilitatea infrastructurii financiare elvețiene trebuie conservate. Dacă [tehnologia distributed ledger] poate aduce îmbunătățiri semnificative în tranzacțiile cu titluri de valoare, atunci SNB va fi pregătită.”

Deși Project Helvetia pare să arate că DLT are potențialul de a fi un instrument util pentru viitorul sistemului financiar și al CBDC, nu există un consens clar cu privire la necesitatea tehnologiei, pentru lansarea unei CBDC. În luna septembrie, executivii SNB și Deutsche Bundesbank au părut sa cadă de acord că proiectele CBDC de retail global, nu au nevoie de blockchain. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.