Știri blockchain & crypto-Gigantul Thales utilizează blockchain pentru a respecta standardele NATO-Compania Layer X Labs dezvoltă un protocol de e-voting bazat pe blockchain-Economiștii Fed explorează vectorii de valoare „intrinsecă” a CBDC–13-01-2021

Thales, o companie multinațională franceză, specializată în produse și servicii pentru industria aerospațială și de apărare utilizează tehnologia blockchain pentru ...

Știri blockchain & crypto-Gigantul Thales utilizează blockchain pentru a respecta standardele NATO-Compania Layer X Labs dezvoltă un protocol de e-voting bazat pe blockchain-Economiștii Fed explorează vectorii de valoare „intrinsecă” a CBDC–13-01-2021

Gigantul aerospațial Thales utilizează blockchain pentru a respecta standardele NATO

Thales, o companie multinațională franceză, specializată în produse și servicii pentru industria aerospațială și de apărare utilizează tehnologia blockchain pentru un nou sistem de management, în hub-ul său de producție, din Spania.

Conform unui anunț oficial, Thales urmărește să implementeze tehnologii, precum blockchain și big data, pentru a facilita transformarea digitală a centrului său de mentenanță si a producției sale bazată pe apărare și aeronautică.

Ca parte a inițiativei, compania cu sediul în Paris urmărește să respecte standardele impuse de către NATO și autoritățile de apărare, utilizând blockchain, pentru a crește trasabilitatea proceselor de la centru. Anunțul stipulează că:

„Pentru a respecta standardele NATO și pe cele ale Ministerului Apărării, cu care colaborează compania va fi utilizată tehnologia blockchain, pentru a asigura trasabilitatea tuturor componentelor și produselor gestionate în cadrul Centrului pentru Producție și Mentenanță.”

Conform anunțului, blockchain va fi parte dintr-un nou sistem de management, care va conecta toate aplicațiile utilizate în rețeaua sa. Este de așteptat ca noua platformă să conecteze în mod eficient toate procesele, să îmbunătățească nivelul de comunicare cu clienții, precum și operațiunile de mentenanță.

Conform anunțului, radiocomunicațiile, echipamentele aeronautice și cele navale se numără printre produsele care vor beneficia de acest nou sistem. (Sursa EN)

Compania japoneză Layer X Labs dezvoltă un protocol de e-voting bazat pe blockchain

Compania japoneză Layer X a anunțat dezvoltarea unui sistem de votare electronic, bazat pe un protocol blockchain, ca parte a unei inițiative „smart city” mai mari, urmărită de către Tsukuba City.

Compania cu sediul în Tokio a declarat că, noul sistem va îndeplini cerințele tehnice ale votării electronice, inclusiv împiedicarea dublului vot, înregistrarea securizată a conținutului votării, confidențialitatea votanților și managementul înregistrării operațiilor.

În plus, va permite votanților să își verifice propriul rezultat al votului, furnizând abilitatea criptografică de a verifica faptul că înregistrarea și procesele de agregare a voturilor din rețeaua blockchain au fost făcute corect.

Layer X a explicat că, prin intermediul noului său sistem urmărește să facă presiuni pentru trecerea la votul electronic, în administrația locală. Aceștia au mai spus că lucrează la consolidarea eforturilor ce vizează rezolvarea problemelor tehnice, legate de transformarea digitală (DX) a unor varii servicii administrative. (Sursa EN)

Economiștii Fed explorează vectorii de valoare „intrinsecă” a CBDC

Rezerva Federală a SUA și-a extins cercetările asupra CBDC, așa cum menționează într-un nou comentariu, postat pe site-ul său.

În cadrul unui raport, intitulat „Central Bank Digital Currency: A Literature Review,” economiștii Fed, Francesca Carapella și Jean Flemming, elaborează cercetarea, explorând potențialul impact al unui dolar digital, asupra serviciilor bancare comerciale și asupra politicilor monetare. Evaluarea furnizează baza teoretică a înțelegerii modului prin care CBDC pot influența adoptarea de către consumatori, cât și stabilitatea financiară.

Autorii au scris că:

„Din punct de vedere teoretic, introducerea unei CBDC ridică întrebări legate de furnizarea de bani publici și privați […] și de abilitatea băncii centrale, de a utiliza CBDC drept mijloc pentru transmiterea politicilor monetare, direct către gospodării.”

O analiză documentară este în esență o analiză a mediului unui anumit subiect, care este utilizată pentru a justifica nevoia de cercetare adițională. Raportul Fed a identificat „caracteristicile intrinseci ale CBDC”drept cele mai importante probleme de abordat mai departe, în cadrul cercetării:

„Ca în cazul oricărei literaturi noi, rămân multe întrebări. Considerăm că cea mai importantă întrebare este care dintre caracteristicile intrinseci ale CBDC, în calitate de mijloc de plată și depozit de valoare sunt importante pentru opțiunile de portofoliu ale gospodăriilor, cu privire la ce fonduri să folosească.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.