Știri blockchain & crypto - Îmbunătățirile aduse rețelei Theta introduc noi abilități pentru smart contracts - Charles Hoskinson consideră că Africa reprezintă viitorul DeFi – 22-01-2021

Theta, o rețea blockchain ce facilitează streaming-ul video descentralizat și-a făcut de curând update la mainnet, adăugând astfel o serie de beneficii ...

Știri blockchain & crypto - Îmbunătățirile aduse rețelei Theta introduc noi abilități pentru smart contracts - Charles Hoskinson consideră că Africa reprezintă viitorul DeFi – 22-01-2021

Îmbunătățirile aduse rețelei Theta introduc noi abilități pentru smart contracts

Theta, o rețea blockchain ce facilitează streaming-ul video descentralizat și-a făcut de curând update la mainnet, adăugând astfel o serie de beneficii.

Theta este un proiect care încă merge, după boom-ul ofertei inițiale de monede. Proiectul și-a finalizat vânzarea privată către investitorii acreditați din afara Statelor Unite, aproape de sfârșitul boom-ului, din ianuarie 2018, strângând 20 milioane $. Deși multe startup-uri din aceeași perioadă s-au închis, sau s-au confruntat cu probleme legislative, Theta a continuat să progreseze.

Unul dintre beneficiile update-ului este acela că „limita de staking pentru Guardian Node a scăzut la 1000 THETA, la blocul cu numărul 8 411 427, atât pentru staking nou, cât și staking adițional.”

Alte adăugiri includ un nou site cu informații despre protocol, un block explorer revizuit pentru datele din smart contracts, precum și introducerea Theta-js Javascript SDK.

„Acest upgrade nu va solicita posesorilor de tokeni existenți să întreprindă vreo acțiune, sau să mute din tokeni – nu există schimb de tokeni de vreun fel.” Proiectul anticipează mai multe update-uri în săptămânile viitoare, inclusiv o extensie a Google Chrome, pentru portofelele Theta.

Theta și-a lansat mainnet-ul mai devreme, în cursul anului 2020. La mijlocul unui an cu o acțiune pozitivă a prețului în spațiul crypto, Theta a crescut ca preț cu 1 000%, în prima jumătate a anului 2020. (Sursa EN)

Charles Hoskinson consideră că Africa reprezintă viitorul DeFi

În cadrul unuia dintre frecventele sale mesaje transmise pe YouTube, către urmăritori, CEO-ul IOHK – dezvoltatorii din spatele Cardano – Charles Hoskinson a dezvăluit că focusul pentru dezvoltare pe termen lung, al companiei va fi pe Africa, mergând într-atât de departe încât să spună că, al doilea cel mai populat continent din lume ar putea reprezenta viitorul dezvoltării finanțelor descentralizate (DeFi).

„”Atunci când ne întrebăm, „cine vor fi consumatorii DeFi ce vor avea nevoie de sisteme de identitate, de sisteme de plată și de noi modalități de reprezentare a titlurilor de capital” – vor fi piețele foarte rigide în reglementări, din lumea vestică, ce se bazează strict pe invitații […] sau vor fi țările agile din Africa, sau Asia de S-E, care sunt disperate să fie în competiție și astfel sunt deschise și amiabile cu privire la noi idei și restaurări?”

„Luând în calcul faptul că economia, capitalul uman și cel fizic se mișcă în direcția potrivită, opinia mea este că Africa va fi cel mai promițător mediu economic, în următorii zece ani.”

Hoskinson nu este singurul care gândește că următorul val de adopție DeFi va începe în Africa. În cadrul unui interviu, Patrick Rawson al think tank-ului blockchain Curve Labs a spus că pentru a ajunge la „ultimii dintre utilizatori”, dezvoltatorii DeFi vor trebui să își adapteze produsele pentru utilizatorii ce nu beneficiază de servicii bancare, sau beneficiază de unele insuficiente.

Detaliile privind modul în care Cardano va crește în cadrul celui de-al doilea cel mai populat continent, au fost puține totuși. Hoskinson a spus că, rețeaua Cardano a creat cu succes „rețele și relații” ce furnizează proiectului blockchain „parteneri strategici, relații și acces politic în locurile potrivite.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.