Știri blockchain & crypto - Industria blockchain este îngrijorată de reglementările crypto propuse de Comisia Europeană - Ant Group din China lansează platformă de tranzacționare transfrontalieră pentru a susține SME – 13-11-2020

Marii jucători din comunitatea globală a criptomonedelor au abordat noile propuneri legislative ale Comisiei Europene, asupra activelor digitale.

Știri blockchain & crypto - Industria blockchain este îngrijorată de reglementările crypto propuse de Comisia Europeană - Ant Group din China lansează platformă de tranzacționare transfrontalieră pentru a susține SME – 13-11-2020

Industria blockchain este îngrijorată de reglementările crypto propuse de Comisia Europeană

Marii jucători din comunitatea globală a criptomonedelor au abordat noile propuneri legislative ale Comisiei Europene, asupra activelor digitale. Asociația Internațională pentru Aplicații Blockchain de Încredere, sau INATBA a publicat un răspuns inițial la reglementările propuse de către Comisia Europeană. Asociația este formată din companii crypto importante, precum Ripple, ConsenSys și Iota.

În răspunsul lor oficial către Comisia Europeană, membrii INATBA au exprimat îngrijorările industriei, în legătură cu reglementările propuse, solicitând autorității să-și reunească forțele pentru viitoarea dezvoltare a cadrului legislativ. În timp ce INATBA vede în principiu propunerile ca pe un pas pozitiv în clarificarea legislativă, unii dintre membrii săi au subliniat o serie de îngrijorări.

Spre exemplu, aceștia pretind că, în forma lor prezentă, propunerile ar putea „îngreuna o industrie tânără și inovatoare, cu cerințe complexe și costisitoare de conformitate și cerințe legale, disproporționate față de obiectivele politicilor urmărite.” Asociația și-a exprimat speranța că, Comisia Europeană va oferi măsuri de sprijin, pentru a se asigura că măsurile propuse nu vor reprima inovarea în cadrul UE, ceea ce ar determina companiile europene să se mute în țări non-UE.

Ca parte a răspunsului, INATBA a mai subliniat faptul că, legislația propusă, în forma sa actuală ar putea avea un impact negativ asupra unor sectoare emergente din industrie, precum finanțele descentralizate (DeFi). „Anumite analize sugerează faptul că, în conformitate cu legislația propusă, piețe noi, aflate în primele stadii de dezvoltare, precum finanțele descentralizate, ar putea deveni inaccesibile Europei și cetățenilor săi.” (Sursa EN)

Ant Group din China lansează platformă de tranzacționare transfrontalieră pentru a susține SME

Ant Group, compania-mamă a gigantului chinezesc de plăți, Alipay și-a dezvăluit noua platformă de tranzacționări la nivel global, bazată pe Antchain, pentru companiile mici și mijlocii, sau SME.

Funcționând sub pseudonimul Trusple, platforma este bazată pe un concept de „Trust Made Simple” și are ca scop simplificarea procesului de tranzacționare transfrontalieră. Conform lui Guofei Jiang, președinte al Ant Group Advanced Technology Business Group: „Trusple a fost creată pentru a rezolva problemele SME și ale instituțiilor financiare implicate în tranzacționarea transfrontalieră.”

Problemele invocate includ lipsa încrederii, ce duce la întârzieri în expedieri și plăți, împreună cu costurile bancare adiționale, asociate cu verificarea autenticității comenzilor. Pentru ameliorarea acestor situații, Trusple va utiliza soluția recent lansată de Ant Group, AntChain, care include tehnologii precum inteligența artificială, Internet of Things și calcule securizate.

Cumpărătorul și vânzătorul vor trebui să încarce inițial pe platformă o cerere de tranzacționare, care generează un smart contract în blockchain. Pe măsură ce comanda progresează, este actualizată cu informații despre logistică, taxe vamale și alte date relevante. Conform Trusple, băncile cumpărătorului și vânzătorului vor efectua după aceea plata, prin smart contract-ul din AntChain.

Trusple a încheiat parteneriate cu instituții internaționale importante, precum BNP Paribas, Citibank, Deutsche Bank și Standard Chartered, „pentru a facilita optimizarea proceselor transfrontaliere.” Dacă Trusple reușește să își atingă țelul de a simplifica lanțul de aprovizionare și serviciile de procesare a plăților, pentru comerțul global dintre SME, atunci acesta ar putea aduce beneficii financiare pentru comercianți și instituții financiare, deopotrivă. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.