Știri blockchain & crypto - Instrument blockchain al ONU vizează îmbunătățirea cadastrului în orașele din Afganistan - Eforturile pentru obligațiunile blockchain ale China Construction Bank merg într-o nouă direcție – 14-01-2021

Conform unui anunț din 2 decembrie, Programul pentru Așezări Umane al ONU, sau Habitat va prezenta noua sa soluție ...

Știri blockchain & crypto - Instrument blockchain al ONU vizează îmbunătățirea cadastrului în orașele din Afganistan - Eforturile pentru obligațiunile blockchain ale China Construction Bank merg într-o nouă direcție – 14-01-2021

Instrument blockchain al ONU vizează îmbunătățirea cadastrului în orașele din Afganistan

ONU a lansat o soluție bazată pe blockchain, pentru a ajuta guvernul afgan să gestioneze problemele legate de proprietate, în zonele urbane ale țării.

Conform unui anunț din 2 decembrie, Programul pentru Așezări Umane al ONU, sau Habitat va prezenta noua sa soluție digitală de cadastru, ministerului Dezvoltării Urbane și Terenurilor din Afganistan, în decembrie, 2020.

ONU a lansat pentru prima dată proiectul său blockchain pentru dezvoltare urbană sustenabilă, în Afganistan, în 2019.

Acum, cu noul său instrument pentru cadastru digital, bazat pe blockchain, ONU dorește să ajute Afganistanul să abordeze provocările majore din cadrul așezărilor urbane neoficiale – cunoscute și ca mahalale – precum furtul de terenuri și utilizarea ineficientă a acestora.

Conform ONU, mai mult de 80% din proprietățile din orașele afgane „nu sunt înregistrate la autoritățile funciare naționale sau municipale, iar ocupanții nu dețin documente de proprietate.”

Cunoscut ca „goLandRegistry,” noul sistem este proiectat să înregistreze toate documentele de proprietate într-un blockchain și să emită certificate de ocupare. Aceasta ar trebui să permită posesorilor de proprietăți să demonstreze în mod independent autenticitatea certificatelor de ocupare, utilizând un instrument de verificare open-source, blockchain.

Instrumentul este bazat pe o platformă blockchain hibrid, condusă de către startup-ul european LTO Network. CEO-ul LTO, Rick Schmitz a declarat că soluțiile blockchain hibrid permit un schimb de date optimizat și descentralizat între părțile implicate în procesul de cadastru, îndepărtând nevoia unor revizuiri IT scumpe.

„Prin utilizarea Live Contracts, datele pot fi distribuite în mod automat către diferite părți interesate și sisteme, pentru a facilita transferurile de cadastru, automatizarea taxelor, acordarea de credite, etc.”

Maurizio Gazzola, directorul pentru soluții strategice al departamentului ONU pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor – o agenție parteneră a proiectului – a declarat că ONU dorește să furnizeze soluția sa digitală pentru cadastru, mai multor țări. (Sursa EN)

Eforturile pentru obligațiunile blockchain ale China Construction Bank merg într-o nouă direcție

China Construction Bank, a doua cea mai mare bancă din lume, ca număr de active cooperează cu partenerii săi din Malaezia și Singapore, la testarea tehnologiei blockchain pe piața obligațiunilor.

După cum a mai fost menționat, filiala China Construction Bank (CCB) din Labuan, Malaezia a urmărit inițial un parteneriat cu o companie fintech din Labuan, pentru a emite primele garanții digitale bazate pe blockchain.

Planul CCB din Labuan a fost să utilizeze rețeaua blockchain Ethereum pentru emiterea de obligațiuni și pentru strângerea a 3 miliarde $ în total, cu o primă tranșă de 58 milioane $, atât de la persoane fizice, cât și de la instituții.

La câteva zile de la anunț totuși, emiterea obligațiunilor a fost amânată până la noi dispoziții, iar tranzacția primei tranșe, în forma certificatelor de depozit tokenizate nu a mai fost efectuată de către exchange-ul Fusang.

Pe data de 3 decembrie, un nou anunț sugera că lucrul la emiterile bazate pe blockchain nu fusese suspendat în totalitate, dar că o parte din actorii cheie fuseseră schimbați. Bursa de valori națională a Malaeziei, Bursa Malaysia și Labuan Financial Exchange sunt ambele implicate acum, iar exchange-ul Fusang nu mai este menționat.

Fusang susține în mod special tranzacțiile cu criptomonede și era de așteptat ca traderii să poată schimba Bitcoin (BTC) pentru dolari, ca după aceea să poată achiziționa obligațiuni.

În locul rețelei blockchain Ethereum, acum este explorat un proof-of-concept pentru obligațiuni, împreună cu STACS, o companie de dezvoltare fintech, din Singapore, care este specializată în utilizarea tehnologiei blockchain, în cadrul piețelor de capital. STACS a dezvoltat o platformă bazată pe blockchain, numită Trident, și a fost premiată cu un grant din partea Autorității Monetare din Singapore. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.