Știri blockchain & crypto - Majoritatea companiilor din „orașul blockchain” din Coreea de Sud nu știu ce este blockchain - Libra întâmpină noul său membru, Blockchain Capital - Kava va lansa o piață monetară cross-chain în blockchain – 15-10-2020

Un raport recent al Institutului de Cercetare din Busan a dezvăluit un fenomen ciudat: s-ar părea că ...

Știri blockchain & crypto - Majoritatea companiilor din „orașul blockchain” din Coreea de Sud nu știu ce este blockchain - Libra întâmpină noul său membru, Blockchain Capital - Kava va lansa o piață monetară cross-chain în blockchain – 15-10-2020

Majoritatea companiilor din „orașul blockchain” din Coreea de Sud nu știu ce este blockchain

Un raport recent al Institutului de Cercetare din Busan a dezvăluit un fenomen ciudat: s-ar părea că 62% dintre companiile din orașul blockchain Busan, din Coreea de Sud, nu cunosc nimic despre tehnologia blockchain.

Începând cu anul trecut, Busan a fost considerat „zonă liberă”pentru dezvoltare blockchain, de către guvernul federal al Coreei de Sud. Orașul a desfășurat numeroase proiecte în spațiul blockchain, inclusiv planuri pentru o centrală electrică virtuală, bazată pe blockchain și chiar o criptomonedă municipală.

Cu toate acestea, 91% din cele 100 de companii chestionate, din variate industrii, au declarat că nu au avut planuri pentru adoptarea tehnologiei blockchain.

Într-un sondaj separat, din 26 de companii blockchain, 23% s-au plâns de obstacolele legislative pe care le-au întâmpinat recent.

Mai mult decât atât, 19% dintre companiile blockchain, au declarat de asemenea că se simt abandonate, în termeni de dezvoltare, dând vina pe lipsa suportului din partea guvernului, pentru adoptarea blockchain, în timp ce 15.4% din companii și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu lipsa tehnologiei și a resurselor umane. (Sursa EN)

Libra întâmpină noul său membru, Blockchain Capital

Proiectul blockchain Libra, inițiat de Facebook continuă să se extindă, pe măsură ce corpul său administrativ adaugă un nou partener important din industrie.

Blockchain Capital, una dintre cele mai mari companii cu capital de risc din industria blockchain, s-a alăturat Libra Association.

Alături de ceilalți 26 de participanți din asociație, Blockchain Capital va lucra acum, împreună cu Libra, la crearea unui „sistem de plăți mai echitabil”.

Bart Stephens, co-fondator și partener coordonator al Blockchain Capital a declarat că „utilizarea tehnologiei blockchain pentru îmbunătățirea accesului financiar și promovarea au fost strategiile de bază ale Blockchain Capital.”

Asociația Libra a fost creată în iunie 2018, după ce Facebook a publicat inițial o Carte Albă pentru proiectul său de stablecoin, Libra. La momentul publicării, asociația avea ca membri fondatori un număr mare de companii importante, precum Mastercard, PayPal, Visa, Stripe, eBay, Coinbase, Andreessen Horowitz și Uber. Cu toate acestea, mulți dintre membrii inițiali au părăsit de atunci asociația, sub presiunea legislativă de la nivel global. (Sursa EN)

Kava va lansa o piață monetară cross-chain în blockchain

Platforma pentru finanțe descentralizate (DeFi), Kava și-a anunțat intenția de a găzdui o piață monetară cross-chain, în rețeaua sa blockchain, Cosmos, pentru a valorifica oportunitățile DeFi.

În cadrul unei declarații făcute pe site-ul companiei, Kava a declarat că dorește să creeze o aplicație, numită Harvest, care va permite utilizatorilor să împrumute sau să ofere cu împrumut active digitale, inclusiv BTC, CRP, BNB, BUSD, KAVA și USDX. Clienților li se va plăti dobândă, în token-ul Harvest, HARD.

Harvest va integra datele despre prețurile de referință ale Kava, din Chainlink, pentru facilitarea transferurilor cross-chain. Compania a spus că platforma va putea fi accesată de „oricine și de oriunde”, întrucât este deschisă și permisionless. Harvest va ajuta la integrarea „părților interesate de pe piața financiară, în nișe care nu se limitează la aplicații fintech, exchange-uri și instituții financiare.”

CEO-ul și co-fondatorul Kava, Brian Kerr a declarat că a fost important ca firma să ofere un token de guvernare. Tokenul său de guvernare, HARD „va armoniza activitățile descentralizate din cadrul ecosistemului de creditare și de împrumut.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.