Știri blockchain & crypto - Monero vine cu un update important - Banca Centrală a Canadei face pași în plus spre crearea unei CBDC - Compania japoneză de plăți JCB și Mizuho Bank testează ID bazat pe blockchain – 16-12-2020

Dezvoltatorii Monero au venit cu un update la rețea, oferind o nouă versiune a node software-ului său, denumit ...

Știri blockchain & crypto - Monero vine cu un update important - Banca Centrală a Canadei face pași în plus spre crearea unei CBDC - Compania japoneză de plăți JCB și Mizuho Bank testează ID bazat pe blockchain – 16-12-2020

Monero vine cu un update important

Dezvoltatorii Monero au venit cu un update la rețea, oferind o nouă versiune a node software-ului său, denumit „Oxygen Orion”. Produsul a 30 de colaboratori, update-ul promite îmbunătățirea semnificativă a tuturor aspectelor legate de performanța criptomonedei focusate pe confidențialitate.

Punctul principal al update-ului este caracteristica de grup compact, spontan, anonim (CLSAG). Conform blogului Monero, CLSAG va reduce dimensiunea tranzacțiilor cu 25% și va îmbunătății timpii tranzacțiilor cu 10%, menținând în același timp, confidențialitatea acestora.

Dezvoltatorii au scris că:

„CLSAG permite tranzacții mai mici și mai rapide, cu o securitate riguroasă.”

Ca adaos la CLSAG, noul update aduce îmbunătățiri de securitate rețelei, în special legate de Dandelion ++, care este responsabil de ascunderea adreselor IP ale utilizatorilor.

Tehnic vorbind, update-urile Monero sunt hard forks, așadar este esențial ca participanții la rețea să se asigure că software-ul lor este actualizat. Utilizatorii care își stochează XMR într-un portofel hardware vor trebui să aibă instalat cel mai recent firmware. (Sursa EN)

Banca Centrală a Canadei face pași în plus spre crearea unei CBDC

Banca Centrală a Canadei dorește să angajeze un economist, care să aibă cunoștințe aprofundate despre tehnologie financiară și monede digitale, acesta fiind cel mai nou pas făcut spre crearea unei CBDC.

Conform paginii oficiale a băncii, îndatoririle economistului vor fi de a monitoriza și analiza ultimele dezvoltări legate de plăți și fonduri electronice, de a implementa proiectele de cercetare, de a pregăti note analitice și de a lucra la „potențiala dezvoltare a unei CBDC.”

Banca a definit un set de cerințe pe care trebuie să le întrunească potențialul candidat, printre care, să dețină cunoștințe aprofundate despre Bitcoin, Ethereum și alte platforme importante pentru criptomonede, precum și să fie familiarizat cu sistemele tradiționale de plăți, cum ar fi rețelele de carduri, rețelele comerciale și tehnologii POS.

Candidatul mai trebuie să dețină experiență în gestionarea și analizarea datelor blockchain publice și cu sondajele ce privesc consumatorii.

Guvernatorul adjunct al Băncii Centrale a Canadei, Timothy Lane, a făcut apel către băncile centrale de pretutindeni, să își emită propriile monede digitale, subliniind importanța acestora pentru economie, în contextul pandemiei de Covid-19. (Sursa EN)

Compania japoneză de plăți JCB și Mizuho Bank testează ID bazat pe blockchain

Marile instituții financiare din Japonia trec la blockchain, pentru a simplifica sistemele digitale de identitate.

A treia cea mai mare bancă din Japonia, Mizuho Bank și gigantul de plăți JCB se pregătesc să testeze un sistem de identități digitale interoperabile, bazat pe tehnologia blockchain. Noul sistem va utiliza soluții blockchain dezvoltate de către Fujitsu Laboratories.

Noua inițiativă comună va permite companiilor să verifice mecanismele de transfer și conectare în siguranță a informațiilor privind identitatea membrilor, de către mai mulți operatori economici. Aceste date includ numele, adresa și angajatorii și vor fi stocate pe o platformă cloud, creată de Fujitsu.

Toate cele trei companii – Fujitsu, Mizuho Bank și JCB – și-au exprimat interesul pentru industria blockchain în ultimii ani.

Fujitsu a aplicat tehnologia blockchain pentru instrumente de management al identității digitale, încă din 2019. În iulie 2019, Fujitsu Laboratories a introdus soluția sa bazată pe blockchain, pentru a evalua gradul de încredere al utilizatorilor, în cadrul tranzacțiilor online. Funcția permite utilizatorilor să acorde fiecărui membru un „scor de încredere”, bazat pe ratingurile stocate în blockchain.

La sfârșitul anului 2019, JCB – cel mai mare emitent de carduri din Japonia – a anunțat că intenționa să adopte o nouă soluție pentru plăți business-to-business, bazată pe blockchain.

În februarie 2019, Mizuho Financial Group a anunțat de asemenea că intenționa să lanseze o platformă de monede digitale, pentru plăți și servicii de remitere. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.