Știri blockchain & crypto - OKEx reia retragerile cu promisiuni de rezerve de 100% - Un festival de muzică din Tailanda va utiliza propriul token pentru un eveniment cashless – 20-01-2021

Marele exchange de criptomonede, OKEx reia în cele din urmă retragerile pentru activele clienților, după săptămâni de așteptare...

Știri blockchain & crypto - OKEx reia retragerile cu promisiuni de rezerve de 100% - Un festival de muzică din Tailanda va utiliza propriul token pentru un eveniment cashless – 20-01-2021

OKEx reia retragerile cu promisiuni de rezerve de 100%

Marele exchange de criptomonede, OKEx reia în cele din urmă retragerile pentru activele clienților, după săptămâni de așteptare.

Exchange-ul a sistat întâi retragerile pe 16 octombrie, o decizie ce a zguduit piețele crypto.

OKEx afirmă că fondurile utilizatorilor sunt acoperite în proporție de 100% de rezerve, și pot fi deci „retrase fără vreo restricție, după ce operațiunile sunt reluate.”

Reluarea retragerilor va coincide cu un program de recompensare a loialității utilizatorilor, ca modalitate a exchange-ului de a-și cere scuze pentru înghețarea pe termen lung a fondurilor utilizatorilor.

În cadrul unui anunț se elaborează motivul pentru care exchange-ul a hotărât inițial să blocheze retragerile, afirmându-se ca unul dintre deținătorii de chei private ai acestora, „a finalizat colaborarea cu autoritățile, într-o investigație recentă.”

Ca rezultat al participării la investigație, persoana în cauză nu a putut autoriza tranzacțiile din sistemul hot wallet al exchange-ului. OKEx a declarat că are un plan pentru situații neprevăzute, pentru deținătorii de chei private, ce declanșează o cheie de rezervă în cazul decesului, sau a pierderii memoriei, dar a admis că acest plan nu a acoperit toate aspectele:

„Din păcate am eșuat în a include alte scenarii specifice, precum cel al deținătorilor de chei private care sunt indisponibili din cauza unor circumstanțe neprevăzute.”

Exchange-ul susține în continuare că nu a fost implicat în activități ilegale. După suspendarea inițială, au început să circule rapoarte, conform cărora, fondatorul OKEx, Mingxing Xu a fost pus sub investigație, de către autoritățile chineze.  (Sursa EN)

Un festival de muzică din Tailanda va utiliza propriul token pentru un eveniment cashless

În ciuda actualei pandemii de COVID-19, unele evenimente globale au ales să-și urmeze planurile inițiale. În loc să fie anulate, se lucrează la limitarea contactului apropiat între participanți, prin introducerea de noi tehnologii. O astfel de soluție implică un sistem de plată cashless, alimentat de blockchain.

Mystic Valley, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din Tailanda va emite propriul său token, pentru plăți cashless, pe durata viitorului eveniment, pentru o perioadă de trei zile.

Conform unui anunț, organizatorii  Mystic Valley au încheiat un parteneriat cu exchange-ul de criptomonede Bitazza și cu startup-ul blockchain Fuse.io, pentru a emite propriul token crypto, MYST.

Noul token este proiectat să asigure toate tranzacțiile din cadrul festivalului, inclusiv plățile făcute pentru furnizorii de mâncare și băuturi.

Conform anunțului, MYST urmărește să elimine nevoia banilor de hârtie, ducând astfel la o experiență mai lină și mai sigură, pentru participanți și comercianți.

Noul sistem de plată cashless va reduce de asemenea taxele mari percepute de marile sisteme PoS.

Un purtător de cuvânt al evenimentului a declarat că utilizatorii vor putea schimba înapoi în fiat suma neutilizată de tokeni MYST.

Pe lângă furnizarea sistemului de plată cashless, Mystic Valley permite de asemenea participanților să își cumpere biletele cu criptomonede importante, precum Bitcoin (BTC), Ether (ETH) și stablecoin-ul Tether (USDT).   (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.