Știri blockchain & crypto - Planul de compensare al Origin Dollar marchează maturizarea progresivă a spațiului DeFi - Hackathoanele celor de la Cosmos și Blockstack oferă o frântură din viitorul DeFi – 25-01-2021
Proiectul DeFi, Origin Finance a anunțat un plan de despăgubire a utilizatorilor afectați de o exploatare în valoare de 7 milioane $, din luna noiembrie ...
Planul de compensare al Origin Dollar marchează maturizarea progresivă a spațiului DeFi
Proiectul DeFi, Origin Finance a anunțat un plan de despăgubire a utilizatorilor afectați de o exploatare în valoare de 7 milioane $, din luna noiembrie .
Pe 17 noiembrie, Origin Dollar a anunțat că proiectul său de stablecoin a căzut victimă unui atac asupra unui împrumut rapid, de 7 milioane de $. Deși atacul este doar încă o situație, care descrie cât de dure au fost vara și toamna aceasta, pentru protocoalele DeFi, în materie de atacuri și exploatări, echipa Origin Dollar iese în evidență prin încercarea sa, de a-și despăgubi în totalitate utilizatorii.
În cadrul unei postări pe blog, managerul de produs al Origin Dollar, Micah Alcorn a prezentat un plan pe mai multe etape, ce va recompensa imediat 75% dintre utilizatori, pentru fondurile pierdute, prin stablecoin-ul OUSD, care este „auditat și relansat, cu noi măsuri de securitate.”
Totuși, pentru deponenții de sume importante, plățile vor fi efectuate în cadrul unui proces mai complicat, ce implică o cantitate blocată din token-ul utilitar, e-commerce, OGN. Dacă acești deponenți de sume mari vor fi compensați în totalitate sau nu pentru pierderi, depinde doar de performanța token-ului OGN.
Chiar și cu această blocare temporală, Alan, un programator de bază pentru protocolul Cover spune că efortul depus de către Origin ar putea ajuta la atragerea de noi utilizatori, în spațiul DeFi.
„Cred că protocoalele (și auditorii acestora) trebuie să înceapă să își asume responsabilitatea pentru codurile pe care le lansează. Fie că furnizează ei înșiși acoperire, sau fonduri de rambursare, acest tip de comportament stabilește un precedent și permite utilizatorilor să se simtă mai încrezători în platformele pe care le utilizează.”
„DeFi trebuie să creeze un precedent prin care, protocoalele în sine trebuie să fie trase la răspundere dacă sunt atacate. Din ceea ce am observat din exploatările recente, a fi atacat înseamnă pur și simplu, „Oops, vom repara această eroare și ne vom descurca mai bine pe viitor”. […] Deținerea unui „fond de asigurări” liniștește cu adevărat utilizatorii, care știu astfel că protocolul în care fac depuneri este acoperit în caz de atacuri.” (Sursa EN)
Hackathoanele celor de la Cosmos și Blockstack oferă o frântură din viitorul DeFi
Proiectele blockchain Cosmos și Blockstack au anunțat ambele câștigătorii pentru hackathoanele HackAtom V, respectiv HackDeFi, oferind o frântură din imaginea următorului val de dezvoltare DeFi – o viziune ce include progrese în ceea ce privește instrumentele utilizate, interoperabilitatea și compozabilitatea.
Deși majoritatea dezvoltărilor din cadrul finanțelor descentralizate (DeFi) rămân concentrate pe Ethereum, unde sunt blocate peste 16 miliarde de $ în active digitale, de către diverse protocoale DeFi, Cosmos și STX sunt momentan clasate pe locurile #25, respectiv #9, după capitalizarea de piață.
Din partea Cosmos, HackAtom V, blockchain-ul axat pe interoperabilitate și scalabilitate a oferit premii competitorilor ce fac staking cross-chain, precum și un „cont Clawback” blocat temporal.
Oferit lui Tomas Tauber, unul dintre inginerii ce lucrează pentru viitorul blockchain Crypto.com, Clawback Account (contul de recuperare) reprezintă o pereche de smart contracts conectate, ce oferă acces secundar către fonduri, pentru o perioadă de timp determinată. Posibilele cazuri de utilizare pentru conturile conectate includ managementul portofelelor electronice, pentru tranzacțiile de criptomonede, precum și un „cashback” programat.
Pentru Blockstack, un proiect ce țintește să aducă Bitcoin drept garanție pentru dezvoltarea aplicațiilor descentralizate (Dapp), câștigătorul premiului a fost DualX, un proiect ce permite utilizatorilor să pre-programeze o anumită logică de tranzacționare, pentru fondurile deja blocate în staking. (Sursa EN)
Echipa Tradesilvania
Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.
Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.
Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.