Știri blockchain & crypto-Prețul tokenilor (NFT) a crescut de 7 ori-Nouă companii chiliene de transport maritim de marfă dezvoltă o platformă blockchain în comun-17 milioane de turiști chinezi verifică starea de sănătate utilizând blockchain–29-12-2020

Tokenii nefungibili și obiectele digitale colecționabile s-au vândut foarte repede în ultimele luni. De la NFT ce reprezintă momente din finale de NBA, și până la ...

Știri blockchain & crypto-Prețul tokenilor (NFT) a crescut de 7 ori-Nouă companii chiliene de transport maritim de marfă dezvoltă o platformă blockchain în comun-17 milioane de turiști chinezi verifică starea de sănătate utilizând blockchain–29-12-2020

Prețul tokenilor nefungibili (NFT) a crescut de 7 ori

Tokenii nefungibili și obiectele digitale colecționabile s-au vândut foarte repede în ultimele luni. De la NFT ce reprezintă momente din finale de NBA, și până la cartonașe cu personaje din industria crypto, volumul total al NFT a depășit 120 milioane $, numai în Ethereum, conform companiei de cercetare crypto, Messari.

Cercetarea celor de la Messari a urmărit cererea pentru NFT, care include arta digitală, obiectele colecționabile și obiectele din cadrul jocurilor, pentru al treilea trimestru al anului. Aceștia au descoperit că numărul total al utilizatorilor ce au interacționat cu piața peer-to-peer NFT, OpenSea a depășit 25 000 și că platforma a avut un volum total de vânzări de 2 milioane $, pentru luna septembrie.

Unele dintre cele mai populare obiecte de pe piață includ cartonașe cu persoane cunoscute din industria crypto, precum Hayden Adams, de la Uniswap, sau fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin.

Prețul mediu de cumpărare al NFT a crescut semnificativ, de asemenea, în cel de-al treilea trimestru al anului, ajungând la o medie de 161 $, cel mai mult de la începuturile CryptoKitties, în 2017 și de șapte ori mai mult decât media istorică. (Sursa EN)

Nouă companii chiliene de transport maritim de marfă dezvoltă o platformă blockchain în comun

Consiliul Economic din Chile și-a dat acordul pentru ca nouă companii naționale de transport naval să înființeze în comun o platformă blockchain, prima de acest fel din regiune.

Conform Mundo Maritimo, platforma va fi numită Global Shipping Business Network, sau GSBN. Scopul acesteia este de a gestiona toate procesele legate de transportul naval, precum emiterea de documente și autorizarea transporturilor, printre altele.

Această soluție va fi oferită și altor companii din industrie și nu doar celor implicați în dezvoltarea sa. Conform hotărârii emise de consiliul național, CMA, CGM, Cosco Shipping Lines, Cosco Shipping Ports, SIPG, Hapag-Lloyd, Hutchinson Ports, OOCL, PSA și Qingdao Port vor fi responsabile pentru dezvoltarea Global Shipping Network. Bugetul alocat dezvoltării platformei blockchain nu a fost dezvăluit.

Informațiile comerciale cu caracter sensibil nu vor fi transferate prin intermediul platformei blockchain GSBN, ceea ce înseamnă că utilizarea acesteia nu va facilita „coordonarea” între constituenții transportului maritim.

Proiectul a fost prezentat agențiilor competitoare din SUA, Coreea de Sud, Polonia și Ucraina, dar nu există momentan rapoarte cu privire la opiniile acestora despre platformă. (Sursa EN)

17 milioane de turiști chinezi își verifică starea de sănătate utilizând blockchain

Consorțiul blockchain non-profit, din China, FISCO BCOS informează că fișele medicale bazate pe blockchain au permis cu succes Chinei să își reia turismul către Macao.

Din luna mai, sistemul de date medicale alimentat de blockchain, din Macao a recunoscut codurile ID ale sistemului de sănătate din Guangdong, permițând turiștilor chinezi să-și verifice starea de sănătate prin utilizarea sistemului DLT, la intrarea în regiunea autonomă.

Până în prezent, mai bine de 17 milioane de turiști chinezi au trecut vama dintre Macao și China, utilizând codul blockchain de sănătate din Macao. Anunțul pretinde că durează doar 100 de secunde ca un chinez de pe continent să genereze un cod de sănătate în Guangdong, pentru prima dată și aproximativ trei secunde pentru viitoarele verificări ale stării de sănătate la trecerea vămilor.

Sistemul criptează date medicale în consorțiul blockchain FISCO BCOS, ce sunt semnate imuabil de către autoritățile emitente. Soluția „WeIdentity”a WeChat este utilizată pentru transferul de date dintre Macao și Guangdong, ca adaos la reglementările pentru protecția datelor din Macao. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.