Știri blockchain & crypto - Proprietarul miliardar al unui ziar din Marea Britanie numește tehnologia DeFi „revoluționară” - Blockchain poate adăuga 1.76 trilioane $ la PIB-ul mondial până în 2030 – 21-12-2020

Alexander Lebedev, proprietarul ziarelor Evening Standardși The Independent, din Marea Britanie, precum și al publicației ...

Știri blockchain & crypto - Proprietarul miliardar al unui ziar din Marea Britanie numește tehnologia DeFi „revoluționară” - Blockchain poate adăuga 1.76 trilioane $ la PIB-ul mondial până în 2030 – 21-12-2020

Proprietarul miliardar al unui ziar din Marea Britanie numește tehnologia DeFi „revoluționară”

Alexander Lebedev, proprietarul ziarelor Evening Standardși The Independent, din Marea Britanie, precum și al publicației rusești, Novaya Gazeta a vorbit plin de entuziasm despre potențialul criptomonedelor și al smart contracts, în revoluționarea finanțelor.

Într-un articol de 1800 de cuvinte, publicat în The Independent, miliardarul a preconizat că tehnologia blockchain va întrerupe ceea ce acesta a descris drept, un oligopol bancar global parazitar, afirmând că „tehnologiile blockchain și smart contracts vor face în așa fel încât să nu mai fie necesară angajarea majorității oamenilor din sectorul financiar.”

Deși consideră că prezenta „creștere explozivă a platformelor DeFi este determinată de un influx rapid de lichidități” și „nu poate continua astfel, pe o perioadă nedeterminată”, acesta spune totuși că:

„Tehnologiile integrate în această infrastructură oferă oportunități grozave pentru reconstruirea sistemului financiar, la nivel global.”

Lebedev a declarat că smart contracts permit clienților să acceseze servicii financiare „fără participarea unui intermediar, sub forma băncii însăși,” împiedicând „bancherii lacomi” să fure fondurile clienților.

„Următorul pas va fi „digitalizarea” activelor reale, inclusiv a unităților de producție, a bunurilor imobiliare, a bunurilor și serviciilor.”

Parte din încrederea sa în potențialul criptomonedelor se datorează faptului că, așa cum afirmă acesta, în forma sa actuală, sistemul financiar global „duce economia mondială la dezastru.” (Sursa EN)

Blockchain poate adăuga 1.76 trilioane $ la PIB-ul mondial până în 2030

Un nou studiu al PwC a descoperit că tehnologia blockchain, prin gama sa variată de cazuri de utilizare, ar putea adăuga 1.76 trilioane $ la PIB-ul mondial, în următorii 10 ani și ar reprezenta 1.4% din PIB-ul mondial în 2030.

Raportul afirmă că, interesul crescut în tehnologia blockchain se datorează în principal nevoii unui sistem mai eficient, care să poată integra încrederea în procesele ce depind de intermediari. Într-un alt sondaj, PwC a descoperit că mai mult de 50% din CEOs consideră că încrederea șovăitoare în procesul de business le-a afectat organizațiile.

Conform PwC, blockchain va ajuta organizațiile să verifice contracte, documente de identitate, certificate, registre și acorduri.

Economiștii PwC au estimat potențialul blockchain pentru mai multe industrii, de la sănătate, servicii publice și guvernamentale, producție, finanțe, până la retail și logistică. Aceștia se așteaptă ca majoritatea afacerilor din aceste industrii să utilizeze tehnologia blockchain, într-o formă sau alta, până în 2025.

Aceștia au mai concluzionat că proveniența, plățile și instrumentele financiare, identitatea, contractele și soluționarea litigiilor și loializarea clienților vor fi primele cinci cazuri de utilizare pentru blockchain, în următorii 10 ani.

Utilizarea blockchain pentru proveniență poate adăuga 962 miliarde $ la PIB-ul mondial. Plățile și instrumentele financiare ar putea adăuga 433 miliarde $, pe când celelalte trei ar putea avea un impact de 224 miliarde $, 73 miliarde $, respectiv 54 miliarde $, pe durata unui deceniu.

Până la sfârșitul anului 2021, blockchain va adăuga 66 miliarde $ la economia globală. Raportul estimează că impactul blockchain va crește de 6.5 ori până în 2025, ducând evaluarea la 422 miliarde $.

Până în anul 2030, se estimează că China și SUA vor adăuga 440 miliarde $, respectiv 407 miliarde $ la PIB-ul lor, prin extinderea utilizării blockchain, în timp ce Germania, India, Japonia și Marea Britanie vor fi celelalte hub-uri de top ale inovației blockchain. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.