Știri blockchain & crypto-Redacția Verizon va utiliza blockchain, pentru transparență absolută-Banca Centrală a Germaniei lucrează la un proiect blockchain-Oraș din Elveția lansează un program de ajutorare pentru susținut de Tezos–04-01-2021

Verizon a dezvăluit faptul că va utiliza platforma Full Transparency, menită să documenteze în mod imuabil, comunicatele de presă ale companiei ...

Știri blockchain & crypto-Redacția Verizon va utiliza blockchain, pentru transparență absolută-Banca Centrală a Germaniei lucrează la un proiect blockchain-Oraș din Elveția lansează un program de ajutorare pentru susținut de Tezos–04-01-2021

Redacția de știri a Verizon va utiliza blockchain, pentru transparență absolută

Verizon a dezvăluit faptul că va utiliza platforma Full Transparency, menită să documenteze în mod imuabil, comunicatele de presă ale companiei, într-un blockchain public.

Verizon a publicat prima sa știre prin intermediul platformei, pe 30 octombrie, iar modificările aduse după publicarea știrii inițiale au fost de asemenea înregistrate. Un reprezentant al companiei a declarat că, „doar modificările de text sunt momentan urmărite în blockchain.”

În ultimii ani, știrile false, verificările și cenzura au cauzat probleme atât pentru social media, cât și pentru media tradițională. Verizon a menționat barometrul de încredere Edelman pentru 2020, ca indicator al îndoielilor pe care oamenii de pretutindeni le au, în legatătură cu media. Conform raportului „barometrului de încredere” din ianuarie 2019, 57% din oamenii de pe glob simt că nu pot avea pe deplin încredere în media. Ca adaos, 76% și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu alimentarea cu informații false.

„Ca firmă de tehnologie, ce literalmente conectează oamenii la informații, suntem entuziasmați să aducem pe piață Full Transparency – un produs care, în felul său poate asigura asumarea responsabilității de către companii,” a declarat directorul de comunicații al Verizon, Jim Gerace, adăugând că:

„Invităm organizațiile din toată lumea, care prețuiesc transparența la fel de mult cum o facem noi, să adopte practici de comunicare, bazate pe blockchain.”

Verizon speră că platforma va stabili un nou standard pentru transparență și responsabilitate în cadrul companiilor. „Toate comunicatele de presă publicate în redacția de știri a Verizon vor fi securizate cu utilizarea principiilor criptografice, astfel încât modificările ulterioare să poată fi monitorizate și adaptate contextului.” (Sursa EN)

Banca Centrală a Germaniei lucrează la un proiect blockchain, dar acesta nu este o CBDC

Conform unui anunț public, din Suplimentul Jurnalului Oficial al Uniunii Europene, Ocean Protocol, o fundație non-profit din Singapore a fost contractată pentru a crea o rețea descentralizată, pentru Bundesbank din Germania.

Banca Centrală a declarat că protocolul Ocean, care este un proiect de renume relativ limitat, a fost ales în principal pentru că era singurul contractor posibil pentru acest job, invocând o lipsă de „competitori comparabili.”

Bundesbank a declarat în cadrul anunțului său public, că principalul obiectiv al proiectului este stabilirea „unei abordări, prin prisma unei rețele descentralizate, care permite participanților acces permanent la date simetrice, pentru realizarea de update-uri ale statisticilor în timp real, păstrând suveranitatea datelor.”

Instituția se așteaptă să lucreze îndeaproape cu protocolul Ocean, la crearea unei platforme, pentru publicarea, transferul și utilizarea în siguranță a datelor publice și private. (Sursa EN)

Un oraș din Elveția lansează un program de ajutorare pentru companii, susținut de Tezos

Orașul elvețian Wetzikon – cunoscut mai bine pentru pajiștile și bisericile sale idilice – a lansat un program bazat pe blockchain, pentru a susține pe plan local, afacerile mici și mijlocii care au fost afectate de pandemia de Coronavirus.

Evaluată la 250 000 de franci elvețieni, plata inițială a ajutorului va fi finanțată prin intermediul unei linii de credit municipale, destinate coronavirusului și va fi distribuită celor aproximativ 25 000 de locuitori ai orașului Wetzikon, sub forma unui e-cupon, în valoare de 10 franci elvețieni.

Rezidenții pot accesa plata prin intermediul unei aplicații pentru smartphone, „ecoo,” ce va folosi programul de ajutorare ca test pilot pentru platforma sa.

Conform website-ului lor, ecoo este concepută pentru a ajuta entități, precum guverne și organizatori de evenimente, să distribuie fondurile alocate sub formă de monede și puncte și a fost creată în rețeaua blockchain, Tezos, printr-o colaborare între companiile elvețiene, Papers AG și multiplele filiale ale Farner Consulting AG.

În cadrul aplicației, rezidenții își vor putea converti cupoanele în „WetziKoins”, pe care le vor putea utiliza mai târziu pentru achiziții în cadrul companiilor locale. Posesorii de afaceri la nivel local, pot după aceea converti monedele înapoi în franci elvețieni, la administrația orașului, tot prin intermediul aplicației.

Ruedi Rüfenacht, primarul orașului Wetzikon a declarat despre program, că: „în circumstanțele actuale este important pentru noi să acționăm în favoarea economiei locale, într-o manieră sustenabilă. Cu ecco, am găsit o soluție viabilă pentru a motiva oamenii din Wetzikon, să cumpere din magazinele locale, în loc să cumpere online, sau de la angrosiști din afara localității.”(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.