Știri blockchain & crypto - Renault testează platformă blockchain pentru conformitatea pieselor-Companie malaeziană dezvoltă aplicație blockchain pentru organizații caritabile-Creștere vertiginoasă în activitate exchange din Coreea de Sud–16-10-2020

Producătorul de automobile Groupe Renault și-a testat proiectul blockchain, al cărui scop este acela de a facilita ...

Știri blockchain & crypto - Renault testează platformă blockchain pentru conformitatea pieselor-Companie malaeziană dezvoltă aplicație blockchain pentru organizații caritabile-Creștere vertiginoasă în activitate exchange din Coreea de Sud–16-10-2020

Renault testează platformă blockchain pentru conformitatea pieselor

Producătorul de automobile Groupe Renault și-a testat proiectul blockchain, al cărui scop este acela de a facilita certificarea conformității pieselor automobilelor.

Proiectul, Extended Compliance End-to-End Distributed, sau XCEED a luat naștere din parteneriatul dintre Renault și alte companii, pentru dezvoltarea unei soluții blockchain pentru lanțul de aprovizionare, prin intermediul schimburilor de informații. Este creat în rețeaua Hyperledger Fabric și este lansat în colaborare cu IBM. XCEED urmărește și certifică respectarea reglementărilor în ceea ce privește componentele automobilelor.

Renault a testat XCEED în fabrica sa din Dubai și a procesat peste un milion de documente, cu procesarea a 500 de tranzacții pe secundă.

XCEED partajează informații legate de conformitate, între producătorii de piese și cei care produc automobilele. Renault a declarat ca platforma accelerează schimbul de informații, aducându-l la livrare în timp real. Partenerii Renault din cadrul proiectului includ Continental, Faurecia, Plastic Omnium și Saint-Gobain.

Producătorul de automobile a declarat că necesitatea unei soluții mai bune de conformitate a apărut în contextul noilor reglementări legate de monitorizare. Directiva 2007/46/EC a UE, revizuită în 2020, prevede o mai bună monitorizare a vehiculelor noi și a pieselor acestora, astfel încât să îndeplinească standardele de siguranță și de mediu. Renault a declarat că va trebui să „ajusteze structura” pentru întreg lanțul de producție, astfel încât să se conformeze termenelor mai scurte, prevăzute.

Odile Panciatici, vicepreședinte blockchain pentru Groupe Renault a declarat că:

„Proiectul XCEED ilustrează capacitatea de inovație a Groupe Renault. Suntem convinși că blockchain este un vector în transformarea industriei auto.” (Sursa EN)

Companie malaeziană dezvoltă o aplicație blockchain pentru organizații caritabile

Compania malaeziană IBF Net a declarat că urmărește implementarea blockchain în organizațiile caritabile islamice.

Conform unui comunicat de presă de pe blogul companiei, tehnologia blockchain va îmbunătăți încrederea donatorilor existenți. Va încuraja de asemenea noi donatori să ofere zakat-ul, o plată stabilită de legea islamică, ca donație caritabilă, și sadaqah-ul, ce reprezintă acte caritabile voluntare. Produsul, numit RecurPay va fi găsit pe platforma Tezos și va facilita efectuarea de plăți mici automate, periodice.

IBF Net a declarat că tehnologia blockchain va crea un cadru ce va permite donatorilor să se asigure că plățile efectuate de ei vor ajunge la beneficiari, fie că vorbim despre zakat, sau despre sadaqah. Dacă aceștia efectuează donații pentru un proiect mare, care este implementat în etape, atunci ei pot vedea efectele generate de contribuțiile lor, în anumiți pași.

Conform CEO-ului IBF Net, Mohammed Alim, implementarea tehnologiei blockchain va aduce multe avantaje organizațiilor caritabile islamice, cum ar fi transparența, reducerea costurilor pentru intermediere și o bază mai mare de donatori.  (Sursa EN)

Creștere vertiginoasă în activitate pentru un exchange din Coreea de Sud

Datele indică faptul că Coinone, un exchange din Coreea de Sud a avut o creștere fulminantă a bazei de utilizatori, cu aproximativ 10 000 pe lună, după listarea token-ului klatyn (KLAY), al Kakao, în luna iunie.

Token-ul a fost listat după ce Kakao, gigantul tech care deține cea mai populară aplicație de chat din Coreea de Sud, a inclus tranzacțiile crypto în aplicația KakaoTalk.

Creșterea valorii KLAY, care s-a triplat în ultimele trei luni, a dus la creșterea în volum în alte exchange-uri de asemenea. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.