Știri blockchain & crypto - Rețeaua blockchain Flow, a Dapper Labs face un pas important către mainnet - În urma închiderii Binance Uganda, Binance P2P face incursiuni puternice în Africa – 18-01-2021

Printr-o mișcare ce poate sugera că lansarea mainnet-ului este foarte aproape, Flow – rețeaua blockchain deținută de către Dapper Labs, creatorii Cryptokitties și NBA Topshot – a lansat ...

Știri blockchain & crypto - Rețeaua blockchain Flow, a Dapper Labs face un pas important către mainnet - În urma închiderii Binance Uganda, Binance P2P face incursiuni puternice în Africa – 18-01-2021

Rețeaua blockchain Flow, a Dapper Labs face un pas important către mainnet

Printr-o mișcare ce poate sugera că lansarea mainnet-ului este foarte aproape, Flow – rețeaua blockchain deținută de către Dapper Labs, creatorii Cryptokitties și NBA Topshot – a lansat Flow Port: un instrument pentru gestionarea, stake-ul și delegarea activelor crypto, Flow, ale deținătorilor de tokeni.

Anunțul s-a concentrat mult pe modalitatea prin care utilizatorii pot face stake cu tokenii lor FLOW, prin intermediul furnizorilor de custodie, precum Kraken și Coinlist, precum și modalitatea prin care își pot delega tokenii către operatorii de noduri, existenți în prezent. Cei ce doresc să-și opereze singuri nodul, s-ar putea lovi de un proces lung de evaluare. Cu toate acestea, anunțul menționează că: „există o lungă listă de așteptare, ce va fi procesată continuu.”

Anunțul include în mod special susținere din partea gigantului de portofele crypto, Ledger, care va permite deținătorilor de tokeni FLOW acces la Flow Port, prin portofelele lor hardware. Furnizorul de portofele crypto, Blocto va oferi de asemenea acest tip de acces, precum și un mecanism de transfer cross-chain, pentru stablecoin-ul USDT.

În cadrul unei declarații, CEO-ul Dapper Labs, Roham Gharegozlou a subliniat că portalul deschide o paletă largă de opțiuni, pentru deținătorii de tokeni care doresc să participe în cadrul noii rețele. (Sursa EN)

În urma închiderii Binance Uganda, Binance P2P face incursiuni puternice în Africa

Ca urmare a anunțului despre dezamăgitoarea închidere a unei filiale din Uganda, în luna octombrie, Binance – cel mai mare exchange de criptomonede din lume – a publicat o postare pe blog, în care indica faptul că o altă inițiativă, Binance P2P face incursiuni puternice pe teritoriul celui de-al doilea cel mai populat continent din lume.

Cu titlul „Comerciant P2P: Înlesnirea Libertății Banilor în Africa”, postarea a subliniat creșterea în regiune a programului de comerț peer-to-peer, pe toată durata anului – afirmând în mod special că Binance P2P a procesat un total de 280 milioane $, în echivalentul monedelor africane, începând cu luna martie, când programul a introdus acoperire pentru NGN.

Binance pretinde de asemenea că, programul permite comercianților din Nigeria, Kenya, Africa de Sud, Egipt și Maroc, „să câștige între 30 și 350 $ pe zi” prin cumpărarea și vânzarea de criptomonede către și de la omologii lor, cu monede fiat autohtone. În cadrul unei alte postări, Binance subliniază că utilizarea Binance P2P face mai ușoară operațiunea de tranzacționare a propriilor criptomonede.

Această actualizare vine pe fondul comentariilor făcute de către CEO-ul Binance, Changpeng „CZ” Zhao, în luna mai, când acesta a numit Africa „o piață neexploatată”ce oferă atât oportunități semnificative, cât și provocări unice.

„Vedem întreaga piață africană, ca fiind o piață cheie,” a spus acesta. „Nu consider că este foarte simplu să cumperi criptomonede în Africa în prezent, astfel că vrem să ajutăm la îmbunătățirea situației.”

În cadrul unui interviu din luna iulie, CEO-ul exchange-ului nigerian, Yellow Card, Chris Maurice a oferit un alt punct de vedere, față de CZ, spunând că dezvoltarea este una lipsită de efort:

„În termenii spațiului crypto și tot ce presupune acesta, lucrurile evoluează rapid, de-a lungul întregului continent, dar mai ales în Nigeria, Africa de Sud, Ghana și Kenya.”

În plus, datele indică faptul că utilizarea criptomonedelor este în creștere în Africa. Firma de cercetare, Chainalysis a lansat un raport în septembrie, prin care indica faptul că transferurile crypto cu valoare mică reprezintă peste 50% din total, pe suprafața continentului. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.