Știri blockchain & crypto-Tranzacțiile cu produse agricole bazate pe blockchain vor intra pe cea mai mare piață de grâu-Bayern Munchen se alătură trendului de fotbal virtual, bazat pe blockchain-Zebpay lansează o piață de tokeni în India–12-01-2021

După doi ani de teste pilot, o platformă blockchain pentru tranzacționare și finanțarea comerțului global agricol a fost lansată de către dezvoltatorul ...

Știri blockchain & crypto-Tranzacțiile cu produse agricole bazate pe blockchain vor intra pe cea mai mare piață de grâu-Bayern Munchen se alătură trendului de fotbal virtual, bazat pe blockchain-Zebpay lansează o piață de tokeni în India–12-01-2021

Tranzacțiile cu produse agricole bazate pe blockchain vor intra pe cea mai mare piață de grâu din lume

După doi ani de teste pilot, o platformă blockchain pentru tranzacționare și finanțarea comerțului global agricol a fost lansată de către dezvoltatorul elvețian, Cerealia SA.

Lansarea vine în urma unei implementări intensive a procesului de pre-lansare, în cadrul unor firme din Algeria, Brazilia, Dubai, Japonia și Ucraina. În noiembrie 2018, a fost raportată utilizarea timpurie a platformei, pentru finalizarea unei tranzacții pilot, pe Marea Neagră, cu grâu din portul rusesc, Novorossiysk.

Cerealia a declarat pentru reporteri că a urmărit să se adreseze nevoii unei platforme de comerț rapid, pe piața globală de grâu din Rusia și să combine aceasta cu un program de execuție mai eficient, mai transparent și mai sofisticat din punct de vedere tehnologic. CEO-ul Andrei Grigorov a declarat că:

„Comercianții pot fi acum 100% siguri că au efectuat o tranzacție, față de tradiționalul brokeraj, prin telefon. Aceștia obțin instantaneu contracte semnate digital și registre înregistrate în blockchain „pentru totdeauna.”

În calitate de cel mai mare producător de grâu din lume, tranzacțiile de pe piața rusească includ și schimburi comerciale cu porumb, orz și alte cereale și uleiuri vegetale. Conform companiei Cerealia, volumul de tranzacții din prima săptămână de la lansare a atins aproximativ 20 000 tone metrice, de grâu.  (Sursa EN)

Bayern Munchen se alătură trendului de fotbal virtual, bazat pe blockchain

Clubul german de fotbal, FC Bayern Munchen, intră în lumea fotbalului virtual, bazat pe blockchain.

Jocul de fotbal virtual, Sorare, bazat pe blockchain, în rețeaua Ethereum, numără deja 100 de cluburi participante, inclusiv cluburi de mare renume, precum Paris Saint-Germain, Juventus și Atletico Madrid.

FC Bayern Munchen însăși nu este străină de colaborări în cadrul proiectelor blockchain, încheind un parteneriat toamna trecută cu Stryking Entertainment, pentru crearea de obiecte colecționabile, avându-i ca protagoniști pe jucătorii săi.

În cadrul anunțului făcut către fani, legat de noul parteneriat cu Sorare, FC Bayern Munchen a menționat că 20 de ligi de top din lume sunt acum disponibile pe platforma de gaming, care a devenit cu adevărat globală.

Sorare oferă jucătorilor șansa de a achiziționa și tranzacționa cartonașe în ediție limitată, a căror valoare este determinată de raritate și de performanța jucătorului în viața reală, în cadrul clasamentelor ligilor de fotbal.

Conform Nonfungible, un site ce alcătuiește clasamente pentru jocuri blockchain și emitenți de obiecte colecționabile NFT, Sorare a câștigat popularitate în cadrul comunității globale de gaming.

La momentul articolului, platforma se clasează pe locul trei, cu un volum de tranzacționare săptămânal, de aproximativ 243 000 $. (Sursa EN)

Zebpay lansează o piață de tokeni nefungibili în India

Exchange-ul de criptomonede, Zebpay, care a afirmat că deține o bază de peste 3 milioane de utilizatori, în India explorează acum mai pe larg oportunitățile pieței crypto, precum obiectele colecționabile digitale.

Prin lansarea unei noi piețe, numită Dazzle, Zebpay a ales să se extindă în spațiul tokenilor nefungibili. NFT sunt active blockchain unice, dar tranzacționabile, care pot fi utilizate pentru a reprezenta tot felul de bunuri, atât virtuale, cât și din viața reală.

Pentru moment, piața este lansată sub tokenul NFT nativ al Zebpay, numit Dazzle. Reprezentanții Zebpay au declarat că exchange-ul intenționează să distribuie tokeni membrilor săi, printr-o gamă variată de programe. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.