Știri blockchain & crypto - Un alt personaj din schema OneCoin încearcă să facă o înțelegere - NFT sunt cea mai nouă metodă de strângere de fonduri, de către jocurile indie – 01-02-2021

Consilierul de marketing, Karl Sebastian Greenwood și procurorii SUA, l-au informat judecătorul Edgardo Ramos, că cele două părți sunt momentan în discuții pentru o posibilă înțelegere pentru ...

Știri blockchain & crypto - Un alt personaj din schema OneCoin încearcă să facă o înțelegere - NFT sunt cea mai nouă metodă de strângere de fonduri, de către jocurile indie – 01-02-2021

Un alt personaj din schema OneCoin încearcă să facă o înțelegere

Conform rapoartelor Curții de Justiție, încă o persoană suspectă în cadrul schemei ponzi, OneCoin este pusă față în față cu justiția.

Consilierul de marketing, Karl Sebastian Greenwood și procurorii SUA, l-au informat judecătorul Edgardo Ramos, că cele două părți sunt momentan în discuții pentru o posibilă înțelegere pentru Greenwood, care a fost condamnat în 2018, pentru acuzații legate de implicarea sa, în cadrul schemei ponzi, OneCoin.

Greenwood, care momentan se confruntă cu cinci acuzații, inclusiv pentru spălare de bani, fraudă și conspirație, a fost descris în litigiul civil anterior, drept „fața publică a OneCoin.” Greenwood a fost responsabil pentru solicitarea de noi investiții în proiectul OneCoin.

Acuzarea susține că Greenwood „a făcut declarații false, făcând solicitări indivizilor din întreaga lume […] care au rezultat într-o factură de peste 1 miliard de $, din fondurile investitorilor.” Acesta opera în afara Suediei la momentul în care lucra pentru OneCoin și a fost arestat în Thailanda, în 2018.

Greenwood este în închisoare, în Manhattan și își așteaptă fie procesul, fie o înțelegere. Creierul din spatele OneCoin, Ruja „regina crypto” Ignatova rămâne în libertate.

Cazul OneCoin și consecințele acestuia s-au dovedit a fi unul dintre cele mai grave din istoria crypto, iar un film bazat pe acest caz se află momentan în producție, cu Kate Winslet în rolul principal. (Sursa EN)

NFT sunt cea mai nouă metodă de strângere de fonduri, de către jocurile indie

Pe 6 decembrie, la doar două zile după startul unei vânzări de „pachete de cartonașe” bazate pe NFT, pentru jocul lor bazat pe blockchain, Alien Worlds, echipa de 15 oameni din spatele studioului de dezvoltare Dacoco a vândut toate pachetele, strângând cu succes suma de 250 000 $.

Deși 250 000 poate părea o sumă mică, într-o lume în care un singur articol NFT poate strânge o sumă cu șase cifre, iar jocuri consacrate precum The Sandbox și Decentraland strâng milioane, pentru un studio mic, acesta este tipul de sumă ce poate asigura succesul pentru un proiect.

„Descoperirea unor jocuri mai mici, investițiile timpurii și speranța că vor lua avânt sunt toate similare cu investițiile în criptomonede. Speri să găsești acel joc ce va evolua în noul Minecraft, care va crește investiția inițială, de peste 100 de ori.”

În timp ce crowdfunding-ul tradițional pentru jocuri permite oamenilor să își investească banii, în schimbul unor recompense precum caractere în joc, ce le poartă numele, sau pentru invitații la petreceri de lansare, jocurile bazate pe NFT schimbă același concept într-o investiție reală.

„Pentru sute de ani, proprietatea terenurilor a reprezentat un privilegiu al claselor superioare”, a declarat co-fondatorul Alien Worlds, Michael Yeates. „Acum, cu crypto, toată lumea are șansa să câștige un venit în mod pasiv, prin deținerea de terenuri, care sunt cu adevărat ale lor.”

Obiectele din cadrul jocurilor și resursele sub formă de NFT pot acumula o valoare semnificativă de revânzare, dacă un joc devine mai popular.

„NFT-urile Alien Worlds sunt diferite de cartonașele colecționabile NFT, deoarece acestea au caracteristici actuale, ce sunt recunoscute de smart contracts pentru gaming.”

„Pentru dezvoltator poate suna ciudat să oferi jucătorilor posesie asupra activelor. Dar dacă dezvoltatorii ar primi 5% pentru fiecare tranzacție din joc/on chain? Aceștia vor crea un nou flux de venituri. În plus, aceștia creează o comunitate ce face stake în lumea din joc. Angajamentul va fi mult mai mare, datorită stimulentelor economice.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.