Știri blockchain & crypto - Un oraș chinezesc vrea să alimenteze guvernanța urbană prin utilizarea tehnologiei blockchain - Hoskinson spune că viitoarele alegeri ar putea fi ținute în rețeaua blockchain Cardano – 24-12-2020

Autoritățile din Chengdu, China intenționează să adopte tehnologia blockchain pentru diferite cazuri de utilizare, în cadrul orașului, inclusiv ...

Știri blockchain & crypto - Un oraș chinezesc vrea să alimenteze guvernanța urbană prin utilizarea tehnologiei blockchain - Hoskinson spune că viitoarele alegeri ar putea fi ținute în rețeaua blockchain Cardano – 24-12-2020

Un oraș chinezesc vrea să alimenteze guvernanța urbană prin utilizarea tehnologiei blockchain

Autoritățile din Chengdu, China intenționează să adopte tehnologia blockchain pentru diferite cazuri de utilizare, în cadrul orașului, inclusiv guvernanță urbană, comerț transfrontalier, producție smart și agricultură.

În timpul Târgului Global pentru Inovare și Antreprenoriat, ținut la Chengdu 2020, prima Expoziție Internațională de Industrie Blockchain a orașului, Lu Tiecheng, secretar al Grupului de Partid, al Comitetului pentru Noua Economie Chengdu, a lansat „Planul de acțiune Chengdu pentru aplicarea blockchain.”

Conform unei agenții de presă locale, Red Star News, acest plan va permite ca aplicațiile pentru adoptarea blockchain să fie depuse de către participanți, într-o varietate de domenii, precum educație, sănătate, servicii financiare și proprietate intelectuală.

Planul a mai menționat de asemenea și utilitatea blockchain în ceea ce privește conformitatea legală, afirmând că oficialii se așteaptă să consolideze colectarea datelor și să promoveze „managementul unificat, prevenirea riscurilor și controlul” operațiunilor la nivel urban.

Lu Tiecheng a mai declarat că tehnologia blockchain ar putea fi aplicată și în domeniul medical. Acesta a sugerat că tehnologia distributed ar putea fi utilizată pentru fișele medicale în format electronic, pentru prescripții electronice, verificare de materiale, urmărirea vaccinurilor și în scopuri de partajare a datelor medicale. (Sursa EN)

Hoskinson spune că viitoarele alegeri ar putea fi ținute în rețeaua blockchain Cardano

În cadrul unui interviu, Charles Hoskinson a sugerat că o soluție bazată pe Cardano ar putea face posibilă votarea prin blockchain, pentru viitoarele alegeri la nivel național. Acesta a declarat că: „Nu doar cred aceasta – am construit infrastructura pentru aceasta.”

Hoskinson a recunoscut că drumul spre niște alegeri bazate pe Cardano va fi unul gradual și va necesita un număr de experimente. Acesta a sugerat că ar putea începe cu trei partide care să utilizeze rețeaua pentru alegeri, înainte de a trece la nivel de municipiu și la nivel național. De acolo, acesta a presupus că rețeaua va putea fi utilizată în cadrul alegerilor naționale, pentru țări ce au probleme cu sistemele actuale:

„Consider că este posibil, ca în trei, până la cinci ani de acum, să putem lua înapoi acel test și să-l vindem guvernului Etiopiei, spre exemplu, sau guvernului Georgiei. Aceștia caută noi sisteme de votare, deoarece întâmpină foarte multe probleme cu recensământul și înregistrarea, cât și cu alegerile libere.”

Acesta a mai menționat faptul că IOHK are o întreagă echipă în Lancaster, Anglia, care publică în mod regulat rezultate ale cercetărilor în e-voting. Hoskinson a recunoscut totuși că, scalarea unui sistem de vot bazat pe blockchain ar putea fi complicată. Crearea unei platforme care să fie suficient de focusată pe confidențialitate și conformitate ar necesita mult efort criptografic:

„Dacă faci doar alegeri generale, unde nu ții cont de confidențialitate, numeri voturile și poți să aduni un miliard de oameni. Atunci când vrei alegeri pe care le pot verifica, nu pot dovedi cuiva din exterior pentru cine am votat, dar cel puțin știu că votul meu este numărat și îmi doresc confidențialitate. Atunci ajungi în situația în care de la miliarde de voturi, în realitate sunt de fapt câteva mii.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.