Știri blockchain & crypto - Un raport al BIS sugerează încorporarea unui instrument de monitorizare pentru stablecoins - Stellar Lumens își dublează prețul în urma upgrade-ului – 19-01-2021

Propunerea Facebook pentru propria monedă digitală, Libra a fost un apel de deșteptare pentru agențiile internaționale de reglementare, pentru ministerele de ...

Știri blockchain & crypto - Un raport al BIS sugerează încorporarea unui instrument de monitorizare pentru stablecoins - Stellar Lumens își dublează prețul în urma upgrade-ului – 19-01-2021

Un raport al BIS sugerează încorporarea unui instrument de monitorizare pentru stablecoins

Propunerea Facebook pentru propria monedă digitală, Libra a fost un apel de deșteptare pentru agențiile internaționale de reglementare, pentru ministerele de finanțe și pentru băncile centrale. Toți acești actori au recunoscut faptul că, întinderea companiei pe cele trei platforme ale sale are potențialul de a accelera adoptarea unei stablecoin globale, la un nivel fără precedent.

În cadrul unui document emis de către Bank of International Settlements (BIS), trei analiști au propus ca noutatea adusă de Libra, cât și cererea de alte stablecoins globale să determine legislatorii să reimagineze posibilitățile de monitorizare și supervizare a emisiunii și circulației acestora.

Potențialul Libra pentru adoptare în masă, de-a lungul mai multor jurisdicții ar necesita ca autoritățile să dezvolte instrumente dinamice și adaptabile de supervizare și implementare. Deși este o provocare, analiștii au argumentat că însăși natura stablecoin-ului digital poate oferi noi mecanisme de implementare:

„Propunerile de stablecoins sunt un domeniu în care integrarea supervizării poate fi pusă în practică. Informația este o funcție principală a reglementărilor, atât din punct de vedere al îmbunătățirii funcționării și eficienței pieței, cât și din punct de vedere al supervizării, fie în scopuri legate de integritate a pieței, fie de protecție a clienților și investitorilor, sau de supervizare prudentă.”

Stablecoins, care utilizează tehnologia distributed ledger pot genera informații securizate și pot susține monitorizarea automată a ledger-ului, reducând necesitatea ca emitenții să colecteze, să verifice și să raporteze datele în mod activ, către autoritățile publice.

În general vorbind există trei scopuri pentru introducerea supervizării încorporate pentru stablecoins: reducerea costurilor pentru conformitate, dezvoltarea unui set de instrumente de monitorizare open-source, care pot clarifica modul în care pot fi aplicate cadrele de reglementare și asigurarea finalității legale a plăților, ce rămâne diferită de finalitatea economică și cea contractuală. (Sursa EN)

Stellar Lumens își dublează prețul în urma upgrade-ului

Prețul pentru Stellar Lumens (XLM) a crescut cu 60% și a trecut pragul de 0.2 $, pentru prima dată, din septembrie 2018. Creșterea prețului a fost urmarea anunțului făcut de către dezvoltatorii proiectului, conform căruia, o nouă versiune a protocolului Stellar a fost implementată de către validatori.

Protocolul introduce două noi caracteristici, ce au ca scop reducerea nivelului de complexitate pentru utilizatorii de servicii și aplicații bazate pe rețeaua Stellar.

Prețul pentru Stellar Lumens a fost relativ imobil pe durata ultimilor ani, până pe 21 noiembrie, când a început să crească volumul de tranzacționare.

Provenind inițial dintr-un fork al Ripple Labs, protocolul Stellar, condus de către Jed McCaleb și lansat în iulie 2014 este axat în principal pe regiunile lumii unde serviciile bancare sunt inexistente, sau insuficiente și unde accesul la serviciile financiare tradiționale este fie inexistent, sau foarte costisitor.

Upgrade-ul pentru Protocol 15, al Stellar include două noi componente, proiectate să îmbunătățească experiența utilizatorilor, în timp ce mențin securitatea împotriva  „farm attacks” și a altor metode prin care actorii răuvoitori ar putea încerca să corupă scopul rețelei.

Conform Stellar:

„ După upgrade, dezvoltatorii pot crea experiențe mai simple și mai eficiente pentru utilizatori, care abstractizează complexitatea blockchain și o pot face fără a pierde vreun avantaj, dintre cele oferite de un ledger public, rapid, ieftin și permissionless.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.