Știri blockchain & crypto - Viitorul hard fork al Cardano va introduce „blocarea tokenilor” înaintea Goguen - Huobi Global caută să devină un jucător cheie în ecosistemul Polkadot – 14-01-2021

Kevin Hammond, un inginer de software al IOHK a dezvăluit că, mai târziu luna aceasta, Cardano va trece printr-un hard fork, ca parte a ...

Știri blockchain & crypto - Viitorul hard fork al Cardano va introduce „blocarea tokenilor” înaintea Goguen - Huobi Global caută să devină un jucător cheie în ecosistemul Polkadot – 14-01-2021

Viitorul hard fork al Cardano va introduce „blocarea tokenilor” înaintea Goguen

IOHK, ramura de dezvoltare din spatele Cardano a anunțat recent un nou hard fork al protocolului.

Kevin Hammond, un inginer de software al IOHK a dezvăluit că, mai târziu luna aceasta, Cardano va trece printr-un hard fork, ca parte a tranziției sale spre era Goguen.  Deși majoritatea observatorilor asociază hard fork-urile cu probleme, Hammon spune că aceste evenimente sunt gestionate foarte diferit în Cardano:

„[…] Cardano gestionează hard fork-urile în mod automat, fără a opri producția blocurilor. Aceasta conferă un proces de upgrade mai lin, ce permite ca noile caracteristici să fie introduse ușor și să dezvolte capacitățile platformei.”

Hard fork-ul este conceput pentru a eficientiza rețeaua Cardano și pentru a activa caracteristica de „blocare a tokenilor”, care înregistrează modalitatea prin care un token este utilizat în ledger.

Hammond a explicat că:

„Blocarea în acest caz înseamnă „rezervarea” unui anumit număr de tokeni, pentru o anumită perioadă de timp, astfel încât aceștia să nu poată fi înstrăinați, cu scopul de a obține un beneficiu (precum votarea, sau rularea unui smart contract).”

Hammond spune și că, platforma va permite în curând integrarea altor tokeni, în blockchain, care vor putea fi utilizați împreună cu ADA, criptomoneda nativă. (Sursa EN)

Huobi Global caută să devină un jucător cheie în ecosistemul Polkadot

Două anunțuri ale Huobi Global indică faptul că, exchange-ul de criptomonede urmărește să devină un jucător cheie în dezvoltarea rețelei Polkadot.

Într-o serie de postări pe blog, exchange-ul din insulele Seychelles a anunțat un program de sponsorizare a Polkadot, precum și o finanțare de stablecoins Tether, în valoare de 5 milioane de $, din partea Huobi Innovation Lab, pentru susținerea „dezvoltatorilor, a organizatorilor de evenimente, a creatorilor de conținut și a ambasadorilor”, în cadrul ecosistemului Polkadot.

Programul de sponsorizare permite persoanelor fizice să recomande proiectele Polkadot pentru listare în „zona ecologică Polkadot”, o secțiune specială de listare a activelor exchange-ului Huobi. Sponsorilor le este de asemenea oferită o invitație la conferința anuală a Huobi, precum și la alte evenimente offline.

Sponsorii au obligația de a avea un interes deosebit în succesul Polkadot, pentru a putea aplica. Cerințele minime includ 300 000 tokeni DOT (peste 1.5 milioane $), dintre care jumătate trebuie blocați în Huobi, drept certificate de active.

Investițiile Huobi vin în urma unei alte serii similare de anunțuri din partea Polkadot. Rețeaua a creat o alianță descentralizată, axată pe finanțe, ai cărei membri fondatori includ Chainlink și rețeaua layer-two, Plasm.

În plus, Web3 Foundation a anunțat lansarea programului „Thousand Validators”, ce va furniza educație, suport și finanțare, în scopul creșterii numărului de validatori de rețea, din cadrul platformei.

Investițiile ecologice și de infrastructură vin după ce creatorul Polkadot, Gavin Wood a argumentat că Polkadot și Ethereum pot co-exista. În cadrul comentariilor făcute la summit-ul Polkadot Decoded, programatorul, care a co-fondat de asemenea și Ethereum, a respins ideea că nu există loc decât pentru un singur protocol layer-1. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.