Știri blockchain & crypto - Waves Enterprise lansează platformă blockchain de vot, pentru public - Ministerul educației din Vietnam va înregistra certificările în blockchain – 06-01-2021

Waves Enterprise, ramura bazată pe afaceri a proiectului Waves a anunțat lansarea publică a sistemului său de ...

Știri blockchain & crypto - Waves Enterprise lansează platformă blockchain de vot, pentru public - Ministerul educației din Vietnam va înregistra certificările în blockchain – 06-01-2021

Waves Enterprise lansează platformă blockchain de vot, pentru public

Waves Enterprise, ramura bazată pe afaceri a proiectului Waves a anunțat lansarea publică a sistemului său de vot blockchain, ce vizează în principal corporațiile și consiliile de administrație.

Sistemul Waves utilizează blockchain pentru fiecare pas al procesului de votare, astfel încât, voturile sunt înregistrate și după aceea numărate, cu garanții criptografice totale. Criptarea homomorfică este utilizată pentru a număra cu precizie voturile, fără a trebui să dezvăluie identitatea persoanelor care votează.

În timp ce sistemul este orientat în principal pentru medii cu miză scăzută, precum consiliile de administrație corporative, tehnologia a fost recent testată în Rusia, în timpul alegerilor locale și parlamentare.

Echipa spune că testul a arătat că, platforma este pregătită pentru lansare, dar produsul public este cumva diferit de cel folosit în Rusia:

„Acele alegeri au utilizat un sistem de votare dezvoltat în cooperare cu Rostelekom […] care este bazat pe un protocol criptografic similar, dar cu câteva deosebiri importante. Spre exemplu, acesta utilizează criptografia rusească, are mecanisme diferite pentru identificare și anonimizare, iar procesul de votare este schimbat.”

Platforma utilizează o varietate de tehnici pentru a preveni frauda în procesul votării și al numărării voturilor. Utilizarea blockchain și a semnării criptografice a tranzacțiilor asigură faptul că votul nu va fi schimbat sau șters, după ce a fost salvat în ledger:

„Utilizarea criptării homomorfice permite colectarea automată a rezultatelor alegerilor, fără a decripta fiecare vot în parte, garantând confidențialitatea votului. Prin utilizarea unui protocol de generare a cheilor distributed și a unor servere de criptare independente, se exclude posibilitatea existenței unui singur actor, cu o „cheie principală” și se garantează faptul că nimeni nu poate decripta rezultatele și nu se poate uita la voturi individuale, înainte ca procesul de vot să fie finalizat.” (Sursa EN)

Ministerul educației din Vietnam va înregistra certificările în blockchain

Ministerul Educației și Formării din Vietnam, sau MOET plănuiește să implementeze tehnologia blockchain, pentru emiterea de diplome, în 2021.

Conform unui anunț, ministerul a încheiat un parteneriat cu startup-ul din Singapore, TomoChain pentru a trece certificările studenților pe platforma blockchain a acestora.

Ca parte a proiectului „National Qualifications Archive”, MOET intenționează să emită în blockchain, toate tipurile de diplome acordate de către liceele și unitățile de educație superioară. Conform surselor, noul sistem va deveni operațional la sfârșitul anului școlar 2021.

Conform anunțului, noul sistem de certificare bazat pe blockchain al Vietnamului este proiectat pentru a permite o verificare transparentă și imuabilă a calificărilor studenților. Este de așteptat ca noul sistem sa înlocuiască vechile procese de verificare, de lungă durată, prin recrutarea de agenții și unități de resurse umane. Nguyen Van Phuc, ministrul adjunct al MOET a afirmat că:

„Managementul diplomelor și certificatelor reprezintă o problemă ce trebuie rezolvată cu ajutorul tehnologiei, care este importantă pentru toată societatea și este și eficientă din punct de vedere al costurilor pentru sistemul de management al diplomelor, în principal și al educației, în general.”

Kyn Chaturvedi, director de dezvoltare a afacerilor, pentru TomoChain a declarat că este pentru prima dată când startup-ul își oferă serviciile către o agenție guvernamentală. „Este de asemenea pentru prima dată când guvernul Vietnamez lucrează cu o companie blockchain.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.