Știri blockchain - WEF - acapararea sistemelor de către blockchain este improbabilă - Update-ul Ethereum indică faptul că versiunea 2.0 se apropie - Motivul pentru care Binance.com.au livrează acum flori – 31-07-2020

Ashley Lannquist, lider de proiect blockchain pentru Forumul Economic Mondial (WEF), a explicat faptul că blockchain are cazurile sale de utilizare, dar că tehnologia nu este fără limitări

Știri blockchain - WEF - acapararea sistemelor de către blockchain este improbabilă - Update-ul Ethereum indică faptul că versiunea 2.0 se apropie - Motivul pentru care Binance.com.au livrează acum flori – 31-07-2020

WEF  - acapararea sistemelor de către blockchain este improbabilă

Ashley Lannquist, lider de proiect blockchain pentru Forumul Economic Mondial (WEF), a explicat faptul că blockchain are cazurile sale de utilizare, dar că tehnologia nu este fără limitări.

„Cred că este improbabil ca tehnologia blockchain să devină tehnologia ce va sta la baza tuturor sistemelor din viitor.”

Întrebată care este cel mai mare obstacol în adoptarea blockchain, aceasta a explicat că, „Din cauza compromisurilor asociate cu blockchain – incluzând capacitățile, cât și limitările și dezavantajele – nu au fost ușor de identificat multe cazuri de utilizare de mare valoare. Acesta este probabil un obstacol semnificativ.”

WEF a publicat recent un raport, ce detaliază experiențele cu tehnologia blockchain în lupta împotriva corupției din sectorul public. Raportul a subliniat imuabilitatea și descentralizarea tehnologiei, în ceea ce privește lupta împotriva corupției.

Fără control centralizat, blockchain deține potențial pentru tranzacții, precum și pentru managementul direct al datelor și documentațiilor, fără implicarea intermediarilor. Demersurile WEF privesc creșterea transparenței guvernamentale prin intermediul blockchain – o tehnologie care, prin natura sa, face corupția mai dificil de pus în practică.

„Corupția este un spațiu cu potențial ridicat pentru blockchain, deoarece chiar poți beneficia de pe urma descentralizării; registrele sunt foarte greu de îndepărtat, sau cenzurat.”

Întrucât multe companii mari intenționează să folosească blockchain pentru managementul lanțurilor de aprovizionare, Lannquist explică și limitările sistemului:

„Acestea includ provocări în ceea ce privește scalabilitatea, anonimitatea, guvernanța (e.g. este mai greu să repari bug-uri și să schimbi software-ul pentru o rețea descentralizată), prezența unor noi riscuri de securitate și viteze mai mici la verificarea tranzacțiilor, comparativ cu sistemele de baze de date centralizate.” (Sursa EN)

Update-ul Ethereum indică faptul că versiunea 2.0 se apropie

O postare recentă de pe blog-ul Ethereum sugerează că lansarea versiunii 2.0 a rețelei se apropie. „Pe lângă actualizări scrise […] și alte rezumate publice, echipele de clienți, contributori și membri ai comunității / viitori validatori, au fost cu toții ocupați.”

Deși a trecut ceva timp, Ethereum 2.0, sau ETH 2.0 nu a făcut încă tranziția la consensul proof-of-stake, sau PoS. Pe blogul rețelei a fost postat cel de-al 12-lea update ETH 2.0, ce sugerează că echipa lucrează din greu. Update-ul a prezentat un număr de progrese, precum includerea „ noului contract pentru depozitul Solidity, verificat în mod oficial și adăugat la programul de recompense”, precum și o altă versiune testnet a Altona, v0.12. (Sursa EN)

Motivul pentru care Binance.com.au livrează acum flori

Exchange-ul de criptomonede Binance, a pierdut o dispută pentru numele de domeniu „binance.com.au” cu o florărie australiană ce face comerț sub numele Binancé.

Pe 17 iunie, Organizația Mondială pentru Proprietate Intelectuală (WIPO) a respins plângerea făcută de către exchange în luna aprilie, constatând că Binance „nu și-a îndeplinit sarcina de a demonstra că pârâtul nu are drepturi, sau un interes legitim pentru numele de domeniu disputat.”

WIPO a concluzionat că cererea exchange-ului „nu servește unui scop precis” la acest moment, și s-a pronunțat în favoarea cererii florăriei de a-și păstra numele de domeniu.

Plângerea Binance a subliniat faptul că Binance și-a înregistrat marca în Australia pe 21 noiembrie 2018, pe când florăria și-a înregistrat numele de domeniu binance.com.au un an mai târziu, pe 27 octombrie 2019. Exchange-ul a mai subliniat și faptul că directorul Binancé, Dl. Nawodycz, deține totodată și o companie de marketing digital și lucrează pentru compania World Bookings, insinuând că a înregistrat de fapt numele, cu unicul scop de a monetiza domeniul. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.