Știri blockchain- Ethereum 2.0 lansează un nou testnet pentru „Onyx” - Tehnologie blockchain simplificată ajută la modernizarea băncilor - Startup Sud-African plănuiește extinderea de-a lungul continentului – 01-07-2020

Compania blockchain, Prysmatic Labs a anunțat lansarea unui nou testnet pentru Onyx Ethereum 2.0, ce reprezintă o îmbunătățire față de testnet-ul anterior, Topaz.

Știri blockchain- Ethereum 2.0 lansează un nou testnet pentru „Onyx” - Tehnologie blockchain simplificată ajută la modernizarea băncilor - Startup Sud-African plănuiește extinderea de-a lungul continentului – 01-07-2020

Ethereum 2.0 lansează un nou testnet pentru „Onyx”

Compania blockchain, Prysmatic Labs a anunțat lansarea unui nou testnet pentru Onyx Ethereum 2.0, ce reprezintă o îmbunătățire față de testnet-ul anterior, Topaz.

La momentul anunțului, testnet-ul Onyx este ultimul update dinaintea lansării primului mainnet Ethereum 2.0. Onyx îmbunătățește gestionarea mesajelor și îndeplinește cele mai noi specificații ale Ethereum 2.0. Prysmatic Labs au anunțat de asemenea ca vor închide validator nodes pentru Topaz și vor începe să trimită depozite pentru inițierea staking-ului în rețeaua Onyx.

Ethereum staking este o viitoare caracteristică a Ethereum 2.0, ce va permite utilizatorilor de Ether (ETH) să folosească noduri ce confirmă noi blocuri în rețea, în schimbul unor recompense, similare minării. (Sursa EN)

Tehnologie blockchain simplificată ajută la modernizarea băncilor

Treasury Prima dorește să modernizeze băncile din SUA, furnizându-le automatizare prin API. Compania își concentrează eforturile pe conectarea fintech la sistemul bancar, întrucât tehnologic vorbind, băncile din SUA au rămas cu mult în urmă – „Aspectul interesant este că în SUA, sistemul bancar a rămas în urmă cu 50 de ani, iar noi încercăm să-l modernizăm cu măcar 20-30 de ani.” – Chris Dean, CEO Treasury Prime.

Compania lucrează cu nenumărate firme ce folosesc criptomonede, și deși Treasury Prime nu discriminează asemenea companii, recunosc faptul că nu este ușor să găsești o bancă dispusă să lucreze cu acest tip de clienți:

„Lucrăm cu oricine, suntem un furnizor de tehnologie. Băncile în schimb, nu vor lucra cu oricine. Acestea aleg conturi individuale și spun: „Vorbește-mi despre acest cont. Dovedește-mi că balanța este corectă și dovedește-mi că banii aceștia nu provin din spălare de bani”, iar noi le răspundem că: „Aici aveți lista tranzacțiilor și iată cum puteți avea informații despre fiecare în parte”. Pentru că toată lumea este înregistrată și indică spre tranzacțiile anterioare.”  (Sursa EN)

Startup Sud-African plănuiește extinderea de-a lungul continentului

Sun Exchange, platforma sud-africană blockchain peer-to-peer pentru energie regenerabilă a obținut o investiție de 3 milioane $ de la Arch Emerging Markets Partners. Sun Exchange permite clienților internaționali să achiziționeze de la distanță, celule fotovoltaice – fie cu Bitcoin (BTC) sau cu ranzi africani – pentru ca mai apoi să le închirieze către companii și organizații distribuitoare de energie electrică, din țări în curs de dezvoltare.

„Deținătorii de celule fotovoltaice obțin profituri din electricitatea generată, în timp ce școlile, companiile, clinicile și alte organizații obțin acces la energie nepoluantă ieftină, reducând costurile la electricitate, cât si emisiile de carbon.” – Abe Cambridge, fondator și CEO Sun Exchange

Cu noua investiție, Sun Exchange va permite clienților să „își diversifice portofoliul de celule fotovoltaice de-a lungul regiunii și industriilor.” Compania analizează totodată un număr diversificat de piețe din regiunea sub-sahariană a Africii, inclusiv Namibia, Zimbabwe și Nigeria.

Modelul proof-of-work al Bitcoin este renumit în toată lumea pentru consumul mare de energie electrică, iar conform celor mai recente date oferite de Digiconomist, amprenta anuală a criptomonedei este de 58.78 terawatt-oră, ceea ce este comparabil cu consumul de energie electrica pentru întreg Israelul.

Întrebat dacă sunt îngrijorați de cantitatea de energie electrică pe care o consumă Bitcoin, Abe Cambridge a declarat că, „deși minarea Bitcoin presupune un consum intensiv de energie electrică, este mai eficient decât alternativa sistemului bancar, iar competiția se dă pentru cine minează Bitcoin în cel mai eficient mod posibil, folosind energie electrică la cel mai mic preț - - reprezentată în cazul de față de energie solară în locații foarte însorite. Sperăm că Bitcoin va putea fi minat pe baza energiei solare.”  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.