Exchange crypto fraudulos închis de Înalta Curte din Marea Britanie

Înalta Curte din Marea Britanie a numit judecătorul delegat cu lichidarea platformei de tranzacționare de criptomonede, GPay Ltd. Conform anunțului publicat de Serviciul de Insolvență din Marea Britanie, exchange-ul crypto a prezentat semne că „nu este altceva decât o înșelătorie”.

Compania, cunoscută înainte ca XtraderFX și Cryptopoint, își promova serviciile online și prin canalele de social media. Serviciul de Insolvență declară că reclamele susțineau în mod fals, că serviciile oferite erau confirmate și susținute de antreprenori.

În urma plângerilor primite de autoritățile locale, Serviciul de Insolvență a trecut la investigații confidențiale asupra activităților GPay. Acestea au scos la iveală faptul că cel puțin 108 clienți au reclamat că au pierdut aproximativ 1.5 milioane £ în timpul tranzacționărilor din cadrul platformei.

David Hill, inspector șef pentru Serviciul de Insolvență al Marii Britanii a comentat că:

„Gpay a convins clienții să participe cu sume substanțiale de bani la investiții în tranzacțiile cu criptomonede. Aceasta nu era altceva decât o înșelătorie, întrucât GPay și-a păcălit clienții să le folosească platforma online, sub pretexte false, ca mai apoi, aceștia să-și piardă investițiile.” (Sursa EN)

China accentuează blockchain ca strategie împotriva pandemiei

Autoritățile chineze caută să-și consolideze pregătirile împotriva pandemiei, și au concluzionat că blockchain este componenta cheie din răspuns.

Circulara chineză a Comisiei Naționale pentru Sănătate a publicat planul său privind modalitățile de a-și spori sprijinul pentru tehnologia informației, în contextul viitoarelor pandemii. Una din componentele strategiei este utilizarea tehnologiei blockchain pentru îmbunătățirea partajării de date, între instituțiile medicale.

Comisia îndeamnă departamentele locale de sănătate să promoveze partajarea datelor și colaborarea dintre spitalele online și instituțiile medicale fizice. Aceasta spune că ar trebui implementată tehnologia blockchain  în vederea unui flux sigur și al unui acces autorizat la datele medicale ale pacienților:

„Departamentele locale de sănătate ar trebui să promoveze cuplarea datelor dintre „spitalele online”, platformele regionale de informații și instituții medicale la toate nivelurile, să conecteze linkurile pentru servicii atât online, cât și offline, și să furnizeze pacienților servicii continue pe durata întregului proces, înaintea, în timpul și după diagnostic.”  (Sursa EN)

Exchange de valori mobiliare amână trecerea la blockchain

Australian Securities Exchange (ASX) a amânat trecerea la blockchain, după un lobby public făcut de părțile interesate. Conform unei actualizări făcute de ASX, exchange-ul a amânat în mod oficial lansarea infrastructurii Distributed Ledger, ce trebuia să înlocuiască actualul sistem de procesare a tranzacțiilor de capital propriu. ASX va lansa proiectul – cel ce va înlocui Clearing House Electronic Subregister System (CHESS) – în aprilie 2022, cu un an mai târziu decât era programat.

Exchange-ul a invocat o serie de motive pentru modificare, inclusiv actuala pandemie, acomodarea la schimbări solicitată de părțile interesate și oferirea unei ferestre mai mari pentru dezvoltare.

Peter Hiom, directorul adjunct al ASX, a declarat că exchange-ul a „ascultat diferitele opinii ale părților interesate și a primit feedback cu privire la calendar, disponibilitatea utilizatorilor și modificările aduse funcționalității.” Acesta mai susține că noul sistem CHESS va sta „la baza piețelor financiare australiene, pentru următorii zece ani și mai mult.”  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.