Știri blockchain- Filecoin intră in etapa finală dinaintea mainnet - Acționarii chinezi nu vor partajarea datelor personale cu rețele blockchain - Crypto Garage lansează un serviciu comercial pentru sistemul Settlenet - 30-06-2020

Soluția pentru stocare de date descentralizate Filecoin și-a anunțat recent testnet-ul, ce se va finaliza cu un concurs. Pentru a experimenta rețeaua...

Știri blockchain- Filecoin intră in etapa finală dinaintea mainnet - Acționarii chinezi nu vor partajarea datelor personale cu rețele blockchain - Crypto Garage lansează un serviciu comercial pentru sistemul Settlenet - 30-06-2020

Filecoin intră in etapa finală dinaintea mainnet

Soluția pentru stocare de date descentralizate Filecoin și-a anunțat recent testnet-ul, ce se va finaliza cu un concurs. Pentru a experimenta rețeaua, testul de rețea Filecoin va include un concurs global de mining, pentru o perioadă de trei săptămâni, cu un premiu final de 4 milioane de tokeni FIL.

Produs al companiei tech, Protocol Labs, Filecoin a acumulat 257 milioane $ în timpul ofertei inițiale de monede din 2017. Filecoin a finalizat și alte testări anterior anunțului pentru testnet, și a făcut tranziția la Proof-of-Replication, sau PoRep, urmând ca testnet-ul să reprezinte ultima etapă experimentală dinaintea lansării mainnet.

„Testnet-ul este conceput pentru a construi, educa și răsplăti întreaga comunitate a celor ce minează Filecoin, ce vor pregăti întreaga rețea pentru o lansare mainnet solidă, descentralizată și distribuită pe scară largă.” – Ian Darrow, director de operațiuni Filecoin.  (Sursa EN)

Acționarii chinezi nu vor partajarea datelor personale cu rețele blockchain

Administrațiile publice locale chineze întâmpină dificultăți la implementarea aplicațiilor blockchain din cauza refuzului acționarilor de a-și partaja datele personale. Conform unui raport, există peste 30 de administrații locale ce au achiziționat tehnologie blockchain, cu scopul de a o mobiliza în construirea de platforme de management, care să îmbunătățească aptitudinile administrative. Unele dintre aceste proiecte au fost forțate să se închidă în sub doi ani, din lipsa datelor justificative, iar motivul este acela că mulți acționari refuză să-și partajeze datele personale.

Pentru că nu a existat un cadru de acțiune clar, staff-ul din administrații a întâmpinat obstacole în procesul de comunicare cu acționarii. Datele necesare pentru managementul platformelor blockchain includ servicii bancare locale, asigurări, telecomunicații și alte departamente. Unele departamente au fost dispuse să ofere date, pe când altele nu.”

Yan Meng, vicepreședinte al China Digital Asset Research Institute a fost de acord că „bariera informațională” a adus mari provocări implementării tehnologiei blockchain. Acesta a explicat că această rezistență este problematică, deoarece datele reprezintă totul atunci când vine vorba despre blockchain. Totodată, acesta este de părere că nici un sector administrativ, ori companie privata, nu vor accepta să își „doneze” datele „gratuit”, după care să fie puse într-o rețea unde pot fi văzute de oricine, ci mai curând ar trebui să fie plătiți atunci când le sunt cerute datele. (Sursa EN)

Crypto Garage lansează un serviciu comercial pentru sistemul Settlenet

Compania japoneză de dezvoltare blockchain, Crypto Garage a anunțat lansarea unui serviciu comercial pe platforma sa, Settlenet, pentru piața crypto OTC, folosind Blockstream Liquid Sidechain.

Specializată în tranzacții extrabursiere (OTC) cu active digitale, pentru societăți comerciale, exchange-uri crypto, administratori de active și brokeri, Settlenet a fost în continuă dezvoltare încă din ianuarie 2019, când a obținut avizele legale pentru o versiune demo, de la Agenția de Servicii Financiare a Japoniei (FSA).

Blockstream a lansat Liquid în octombrie 2018 și înlesnește transferuri de active digitale rapid și sigur, între companii. Sistemul utilizează un protocol pentru exchange-ul activelor, numit „atomic swap” în rețeaua Liquid „ce permite exchange-ul simultan al activelor, între părțile participante la tranzacție, fără a preda controlul activelor din blockchain către o terță parte.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.