Știri blockchain - Filipine lansează aplicație blockchain pentru distribuirea obligațiunilor de stat - Polkadot este oficial în mainnet după înlăturarea drepturilor de admin – 25-08-2020

Oficiul de Trezorerie din Filipine, împreună cu UnionBank și Phillipine Digital Asset Exchange au lansat o aplicație mobilă bazată pe blockchain, pentru distribuirea obligațiunilor de stat, emise de către guvern.

Știri blockchain - Filipine lansează aplicație blockchain pentru distribuirea obligațiunilor de stat - Polkadot este oficial în mainnet după înlăturarea drepturilor de admin – 25-08-2020

Filipine lansează aplicație blockchain pentru distribuirea obligațiunilor de stat

Oficiul de Trezorerie din Filipine, împreună cu UnionBank și Phillipine Digital Asset Exchange au lansat o aplicație mobilă bazată pe blockchain, pentru distribuirea obligațiunilor de stat, emise de către guvern.

Conform publicației locale Inquirer.Net, președintele și CEO-ul UnionBank, Edwin R. Bautista a susținut că este „prima emisiune de obligațiuni de stat cu amănuntul din Asia, care utilizează tehnologia blockchain.”

Conform estimărilor, aproximativ 77% din adulții filipinezi nu dețin un cont bancar. Aplicația mobilă, denumită Bonds.PH este axată în mod special pe furnizarea de opțiuni facile de investiții, către populația nebancară a țării.

Comentând pe marginea importanței aplicației, trezorierul național al Filipinelor, Rosalia V. De Leon a declarat că, „lansarea Bonds.PH pregătește terenul pentru toți filipinezii, mai ales populația nebancară, astfel încât aceștia să poată investi ușor și accesibil în cele mai noi obligațiuni de stat ale BTr, RTB-24.”

Aplicația va permite cetățenilor să investească ușor în obligațiunile de stat, pentru doar 5000 de pesos filipinezi (~100$). Utilizatorii aplicației vor putea face plăți instant, folosind servicii de plăți prin internet, precum InstaPay, GCash și Paymaya. Aceștia pot plăti de asemenea și prin internet banking, sau la ghișeu, prin conturile lor UnionBank.

Oficiul de Trezorerie a decis să activeze aplicația prin intermediul tehnologiei distributed ledger, pentru a reduce durata și costurile atribuite unei verificări manuale. Prin utilizarea DLT, Oficiul vrea de asemenea să se asigure că procesul de distribuție al obligațiunilor este unul fezabil, sigur și viabil din punct de vedere economic. (Sursa EN)

Polkadot este oficial în mainnet după înlăturarea drepturilor de admin

Rețeaua blockchain Polkadot este acum total descentralizată, după ce o decizie adoptată de administrația comunității a înlăturat drepturile de administrator, de care se bucura fundația Web3.

Polkadot a fost funcțională încă de la sfârșitul lunii mai, dar și-a început existența ca rețea „proof-of-authority” autorizată. Fundația Web3 se ocupa de validarea rețelei și deținea acces special pentru a interveni în blockchain, în cazul unei urgențe.

Aceste măsuri au fost adoptate pentru a micșora pagubele în cazul creării unor breșe în sistem, sau a unor bug-uri în nou-lansata rețea. De-a lungul timpului, validarea a fost descentralizată printr-un sistem proof-of-stake, care momentan utilizează peste jumătate din tokenii DOT aflați în circulație, prin 197 validatori.

O componentă esențială a consensului Polkadot este reprezentată de sistemul de administrare de către comunitate, ce permite posesorilor de tokeni să-și exprime punctul de vedere asupra parametrilor esențiali pentru ecosistem. Unul dintre acești parametri este valoarea nominală a tokenilor DOT.

Procedura înlăturării drepturilor de admin a fost necesară și dintr-o perspectivă practică, aceea de a testa sistemul de guvernanță pentru ultima dată. Prin vot, Polkadot a înlăturat tag-ul „CC1” („Chain Candidate 1”) pentru rețeaua mainnet. Acesta a reprezentat adevăratul început al mainnet pentru platforma de smart contracts.

În așteptarea lansării finale, Polkadot a fost ocupată cu integrarea companiilor și programatorilor în cadrul comunității sale. Modularitatea Polkadot îi permite să atragă programatori atât de pe alte platforme de smart contracts, precum Ethereum, cât și de pe platforme cu un fond mai tradițional.  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.