Știri blockchain - Lituania lansează monede digitale cu scopul colecționării - ONG sud-coreean anunță platformă de sănătate bazata pe blockchain - Huobi va opera un nod Chainlink – 07-08-2020

Banca Lituaniei, sau BoL va iniția o pre-vânzare pentru tokenii săi digitali, denumiți LBCOIN.

Știri blockchain - Lituania lansează monede digitale cu scopul colecționării - ONG sud-coreean anunță platformă de sănătate bazata pe blockchain - Huobi va opera un nod Chainlink – 07-08-2020

Lituania lansează monede digitale în scopul colecționării

Banca Lituaniei, sau BoL va iniția o pre-vânzare pentru tokenii săi digitali, denumiți LBCOIN. În timp ce LBCOIN este practic o CBDC, bazată pe NEM blockchain și emisă de către Banca Centrală a Lituaniei, instituția financiară preferă să o numească „prima monedă digitală de colecție din lume bazată pe blockchain.”

Într-adevăr, LBCOIN vor fi emise cu scopul de a fi colecționate. BoL intenționează să vândă 24 000 LBCOINs, iar acestea vor fi ambalate câte șase, la un preț de 99 euro. Fiecare token va avea imprimat portretului uneia din cele 20 de figuri istorice ale Lituaniei, ce au semnat Declarația de Independență a țării, în 1918. Aceste figuri emblematice sunt împărțite în șase categorii: preoți, președinți, diplomați, industriași, academicieni și funcționari publici municipali.

Prin dobândirea a câte un token din toate cele șase categorii, colecționarii vor putea să le schimbe pentru o monedă fizică din argint. Spre deosebire de tokeni, monedele din argint vor fi considerate un mijloc de plată legal și vor valora 19.18 euro, deși utilizarea lor ca mijloc de plată „nu va fi încurajată.”  (Sursa EN)

ONG sud-coreean anunță platformă de sănătate bazată pe blockchain

Fundația Commons, o organizație non-profit sud-coreeană și-a dezvăluit planurile de a dezvolta o platformă bazată pe blockchain, ce își propune să gestioneze epidemiile, ca urmare a crizei de COVID-19.

Conform Digital Today, ONG-ul se va baza pe servicii publice blockchain, pentru a crea un sistem de cercetare epidemiologică, adaptat la era post-coronavirus.

Articolul citează o declarație a lui Choi Yong-gwan, președintele fundației Commons, care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la încălcarea continuă a informațiilor cu caracter personal, din cauza pandemiei, spunând că tocmai o astfel de situație a motivat ONG-ul să dezvolte o soluție.

ONG-ul a explicat că rețeaua publică blockchain, numită „MicroBitcoin”este cea pe care fundația se va baza pentru dezvoltarea platformei sale și că au ales-o pentru soliditatea și securitatea sa.

Platforma va cripta toate dosarele personale într-o rețea publică blockchain, pentru a „crește nivelul de încredere și pentru a face falsificarea datelor imposibilă.” După cum explică fundația, aplicația va emite o cheie personală de criptare prin autentificarea telefonului mobil și va înregistra deplasările prin oraș ale utilizatorilor, în rețeaua blockchain. (Sursa EN)

Huobi va opera un nod Chainlink

Exchange-ul de criptomonede Huobi își va integra datele privind prețurile, în cadrul ecosistemului Chainlink, într-un efort de a-și îmbunătăți integritatea datelor și pentru a furniza informații precise în ceea ce privește prețurile.

În timp ce Binance a fost primul exchange ce și-a oferit datele către Chainlink, Huobi a mers un pas mai departe, operându-și propriul nod în sistem, prin intermediul Huobi Wallet. Aceasta permite exchange-ului să semneze propriile date despre prețuri, permițând și utilizatorilor să confirme faptul că orice informație despre schimburi venită din partea nodului Huobi este autentică și direct de la sursă.

Will Huang, CEO-ul Huobi Wallet a declarat că:

„DeFi oferă o propunere de valoare unică, de a furniza produse financiare care sunt transparente, deschise și programabile. Suntem foarte încântați de operarea propriului nostru nod, Chainlink și de accelerarea implicării noastre în această nouă tendință, oferind utilizatorilor Chainlink acces la datele de schimb ale Huobi Global.”

Primele perechi de prețuri vor include BTC/ETH, BTC/USDT, ETH/USDT și LINK/ETH.   (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.