Știri blockchain - Producători austrieci de gin vor utiliza blockchain - A fost lansată plaforma blockchain pentru scalare DeFi a lui Emin Gün Sirer - Autoritate de reglementare sud-coreeană este precaută cu privire la jocurile bazate pe NFT – 15-11-2020

Stin, o distilerie de gin austriacă va utiliza ICON (ICX), cel mai mare proiect blockchain public al Coreei de Sud, pentru a-și monitoriza în mod transparent lanțul de distribuție.

Știri blockchain - Producători austrieci de gin vor utiliza blockchain - A fost lansată plaforma blockchain pentru scalare DeFi a lui Emin Gün Sirer - Autoritate de reglementare sud-coreeană este precaută cu privire la jocurile bazate pe NFT – 15-11-2020

Producători austrieci de gin vor utiliza blockchain pentru garantarea rarității sticlelor

Stin, o distilerie de gin austriacă va utiliza ICON (ICX), cel mai mare proiect blockchain public al Coreei de Sud, pentru a-și monitoriza în mod transparent lanțul de distribuție.

O companie blockchain austriacă, block42 va combina tehnologia NFC cu blockchain-ul ICON, pentru a maximiza securitatea sistemului de monitorizare.

Cipurile și dispozitivele NFC funcționează ca documente de identitate electronice și carduri de acces și sunt în prezent utilizate în cadrul sistemelor de plăți contactless și în cadrul serviciilor de plăți mobile, care înlocuiesc cardurile de credit.

Pentru lanțul de aprovizionare al Stin, block42 va monta pentru 999 de sticle de gin, ediție limitată a distileriei, cipuri NFC. Aceasta va permite consumatorilor să scaneze sticlele, pentru a le verifica autenticitatea și pentru a monitoriza numărul de sticle rămase disponibile, din seriile cu ediție limitată.

În cadrul unei declarații oficiale, fondatorul ICON, Min Kim a spus că a încurajat foarte mult utilizarea ICON blockchain pentru trasabilitatea rarităților. Acesta a spus că tehnologia poate oferi un mod esențial de conservare a „valorii ridicate a edițiilor limitate și a altor bunuri rare”, prin intermediul unor sisteme de trasabilitate mai eficiente. (Sursa EN)

A fost lansată plaforma blockchain pentru scalare DeFi a lui Emin Gün Sirer

Avalanche, o platformă blockchain ce oferă scalabilitate lumii finanțelor descentralizate și-a lansat mainnet-ul pe 21 septembrie.

„De la Snowflake la Avalanche, platforma descentralizată a străbătut cale lungă, iar călătoria sa abia a început” – declarație de la lansarea mainnet, făcută de Ava Labs.

Ava Labs este entitatea responsabilă pentru crearea Avalanche blockchain, iar  Emin Gün Sirer, clasat pe locul 52 în topul primilor 100 oameni din crypto și blockchain, este CEO-ul acesteia.

Avalance utilizează propriul protocol de consens, pregătind terenul pentru ca platforma blockchain să faciliteze 4500 de tranzacții pe secundă (TPS). Rețelele blockchain actuale dispun de mult mai puține abilități legate de TPS, ceea ce rezultă în timpi încetiniți la tranzacții și comisioane mai mari.

Avalanche se poziționează ca soluție benefică pentru toți, de la companii mari, la persoane fizice și dezvoltatori. Declarația a enumerat exemple de cazuri de utilizare specifice pentru întreprinderi, instituții, organizații descentralizate, si dezvoltatori. (Sursa EN)

Autoritate de reglementare sud-coreeană este precaută cu privire la jocurile bazate pe NFT

Industria de gaming blockchain din Coreea de Sud este îngrijorată cu privire la faptul că autoritățile de reglementare privesc nefavorabil jocurile bazate pe tokeni nefungibili, asta după ce Comitetul de Administrare și Rating ale Jocurilor (GRAC) a amânat o solicitare pentru jocul Five Stars, bazat pe NFT.

Conform iNews24, instituția a decis să amâne emiterea unui rating pentru Five Stars, un joc dezvoltat de gigantul tech sud-coreean, Kakao.

Legislația locală cere ca GRAC să emită un rating pentru fiecare joc video – online, sau offline – creat de către companiile sud-coreene, înainte de a fi lansat pentru public. La momentul anunțului, GRAC încă nu oferise un motiv oficial pentru amânarea solicitării, făcute de către dezvoltatorii Five Stars.

Cu toate acestea, iNews24 sugerează că motivul „foarte plauzibil” pentru amânare este viitoarea implementare a Legii pentru Plăți Speciale, în 2021, care întărește regulile împotriva spălării banilor, în cadrul serviciilor financiare, inclusiv crypto. Aceasta a condus la speculații, că jocurilor bazate pe NFT le-ar putea fi solicitată implementarea KYC, care să permită utilizatorilor tranzacții între ei.  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.