Știri blockchain - Producătorii agricoli folosesc blockchain pentru lanțuri de aprovizionare - Unstoppable Domains lansează protocol descentralizat pentru chat - Coreea de Sud ia în considerare o zonă de liber schimb operată în blockchain – 17-08-2020

Una din cele mai mari organizații de producători agricoli (FPO) din India, Sahyadri Farmers Producer Co va integra tehnologia blockchain în procesele sale de afaceri viitoare.

Știri blockchain - Producătorii agricoli folosesc blockchain pentru lanțuri de aprovizionare - Unstoppable Domains lansează protocol descentralizat pentru chat - Coreea de Sud ia în considerare o zonă de liber schimb operată în blockchain – 17-08-2020

Producătorii agricoli folosesc blockchain pentru lanțuri de aprovizionare

Una din cele mai mari organizații de producători agricoli (FPO) din India, Sahyadri Farmers Producer Co va integra tehnologia blockchain în procesele sale de afaceri viitoare.

FPO sunt instituții formate din fermieri, create în urma unor inițiative guvernamentale. Organizațiile ajută fermierii să vândă produse agricole la cele mai avantajoase prețuri.

Publicația locală de știri The Hindu Business a declarat că Sahyadri va folosi tehnologia blockchain pentru lanțurile sale de aprovizionare, pentru a crește eficiența și transparența trasabilității produselor alimentare. Fondatorul Sahyadri, Vivek Shinde a susținut că în momentul prezent, fermierii primesc doar 25% din prețul total al bunurilor vândute. Totuși, cu o eficiență crescută, prin implementarea tehnologiei blockchain, aceștia pot împărți 50% din profit cu fermierii.

Organizația intenționează să folosească partajarea de date prin blockchain pentru o îmbunătățire a încrederii în stabilirea prețurilor sale și a informațiilor cu privire la vânzări, pe care le partajează atât cu fermierii cât și cu cumpărătorii.

Integrarea blockchain va permite clienților să urmărească produsele până la fiecare fermier în parte, prin utilizarea de coduri QR, sau de hărți digitale atașate produselor.  (Sursa EN)

Unstoppable Domains lansează protocol descentralizat pentru chat

Unstoppable Domains, un startup susținut de Tim Draper, a lansat un protocol descentralizat pentru chat. Așa-numitul „Unsopptable Chat”, sau mai simplu, „dChat”urmărește promovarea confidențialității prin intermediul unei rețele peer-to-peer și al unei criptări end-to-end. Față de alte aplicații de chat, precum cea a Facebook, dChat permite utilizatorilor să dețină, să cripteze și să-și stocheze mesajele pe propriile lor servere.

Pentru a putea permite utilizatorilor să dețină controlul deplin asupra mesajelor lor, dChat integrează rețele P2P și portofelul electronic al userilor. Pentru a se putea conecta la chat, utilizatorii trebuie să dețină o cheie privată pentru un portofel Ethereum.

Brad Kam, co-fondatorul Unstoppable Domains, a declarat că integrarea portofelelor cripto urmărește să asigure confidențialitate maximă utilizatorilor. Acesta a explicat că utilizatorii își pot crea un portofel separat, pentru și mai multă confidențialitate:

„Trebuie să folosiți o cheie privată de portofel Ethereum. Aceasta este garanția că nimeni altcineva în afară de dvs. nu poate avea acces la chat. Dacă vă faceți griji cu privire la confidențialitate creați un portofel doar pentru a vă stoca domeniul. Puteți rămâne pseudo anonimi.”

La momentul lansării, chat-ul va fi disponibil exclusiv pentru browsere, urmând să fie în curând disponibil și pentru aplicațiile mobile. Conform companiei, serviciile pentru portofele cripto, precum MyEtherWallet și imToken și-au luat deja angajamentul de a susține dChat și își vor lansa propria aplicație prin protocolul dChat, în curând.

Noul produs provine din incubatorul „Fix the Internet” al Mozilla, un program de stimulare ce urmărește să reunească dezvoltatori și tehnicieni pentru crearea web 3.0.  (Sursa EN)

Coreea de Sud ia în considerare o zonă de liber schimb operată în blockchain

Andong, un oraș din provincia Gyeongbuk, din Coreea de Sud a anunțat că a primit permisiunea de a opera o zonă de liber schimb pentru cânepă industrială. În plus, au mai anunțat că își vor gestiona operațiunile printr-o platformă blockchain.

Conform Newspim, guvernatorul Gyeongbuk-ului, Lee Chul-woo a ținut o conferință de presă pentru a dezvălui permisiunea primită de oraș, pentru a conduce „Zona de liber schimb pentru cânepa industrială.” Această zonă are ca scop prezentarea unui nou model de industrie regională specializată, prin implementarea agriculturii inteligente și a soluțiilor industriale de ultimă generație.

Guvernul a relaxat termenii unei legi referitoare la narcotice, veche de 70 de ani, pentru a permite producția industrială de canabis, în zone speciale. Toate operațiunile vor fi gestionate prin intermediul platformei blockchain. Aceasta va furniza soluții de urmărire a liniei de producție, clasificând produsele în categorii, în funcție de calitate, origine și destinația finală. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.