Știri blockchain-Școlile chinezești nu pot ține pasul cu cererea pentru blockchain-Cea mai nouă aplicație blockchain a VeChain face alimentele mai sigure-Rețeaua de stat chineză lansează poliță de asigurare în blockchain pentru pene de curent–14-10-2020

Pe măsură ce industria blockchain se extinde în China, există îngrijorări cu privire la faptul că sectorul academic nu poate ține pasul cu cererea de ...

Știri blockchain-Școlile chinezești nu pot ține pasul cu cererea pentru blockchain-Cea mai nouă aplicație blockchain a VeChain face alimentele mai sigure-Rețeaua de stat chineză lansează poliță de asigurare în blockchain pentru pene de curent–14-10-2020

Școlile chinezești nu pot ține pasul cu cererea pentru blockchain

Pe măsură ce industria blockchain se extinde în China, există îngrijorări cu privire la faptul că sectorul academic nu poate ține pasul cu cererea de programe educaționale blockchain.

Directorul Centrului de Cercetare pentru Dezvoltarea Economiei Digitale, din cadrul Universității de Comunicare din Beijing, Sun Daojun a declarat că primii „absolvenți blockchain” vor începe cursurile mai târziu anul acesta, și își vor finaliza studiile în 2024.

În contextul conferinței de presă legate de Cartea Albă a Baidu Superchain, Sun a declarat pentru Mars Finance că, el consideră că industria blockchain din China se dezvoltă rapid, dar că domeniul educației e „rămas serios în urmă”, atunci când vine vorba de cererea de noi profesioniști.

Universitatea Chengdu de Tehnologie a Informației a anunțat lansarea oficială a cursurilor de „inginerie blockchain” în luna martie. Înscrierile au fost finalizate, iar studenții sunt așteptați la cursuri din septembrie.  (Sursa EN)

Cea mai nouă aplicație blockchain a VeChain face alimentele mai sigure

Noul instrument lansat de VeChain oferă o serie de servicii white label, ce vor permite sectorului alimentar implementarea de servicii de securitate on-chain. Aceste servicii includ modele de trasabilitate, ce urmăresc lucruri precum trasabilitatea originii, trasabilitatea transfrontalieră, trasabilitatea procesului, etc. Aceștia au încredere că instrumentul va fi folositor multor sub-sectoare și produse, precum produsele alimentare proaspete, brânzeturi, alcool și vin și mâncare importată.

Companiile vor primi de asemenea acces la servicii terțe, precum PwC, Deloitte, DNV GL, pentru a fi ajutate cu reducerea costurilor pentru certificare, auditare, asigurare și servicii financiare în lanțul de aprovizionare.

VeChain a declarat că majoritatea platformelor BaaS și a companiilor de pe piață furnizează doar asistență pentru serviciile-cadru de nivel înalt, „precum implementarea nodurilor”.

„Această masivă barieră la intrare împiedică adoptarea blockchain în sectorul alimentar. Cu ToolChain al VeChain, aplicațiile blockchain gata de utilizare, pot fi lansate și implementate rapid, pentru a rezolva nevoile reale ale afacerilor.” (Sursa EN)

Rețea de stat chineză lansează poliță de asigurare în blockchain, pentru pene de curent

O ramură a rețelei de stat din China a lansat prima poliță de asigurare blockchain pentru pene de curent, emisă președintelui unei companii locale, ce a trebuit să compenseze pentru o pană de curent suferită recent.

Conform Shupeidian, compania de energie electrică Zhejiang Ningbo, în parteneriat cu compania de asigurare a proprietăților Yingda Taihe Co., Ltd., a emis polița către o companie de fabricare a aspersoarelor din Ningbo, provincia Zhejiang.

Ambele companii sunt de părere că procesul emiterii de polițe de asigurare prin intermediul unei rețele blockchain furnizează o soluție comercială, pentru compensarea pierderilor cauzate de o pană electrică, într-un mod mai rapid.

Sistemul se bazează pe stocarea distribuită a datelor blockchain. Toate părțile implicate în proces pot partaja datele în cadrul lanțului, ceea ce într-un fel „rezolvă dezavantajul companiilor de asigurări independente” în a se decide asupra cererilor.

Potrivit companiei de asigurări, datele privind cererile de despăgubire, generate în rețeaua blockchain pot fi urmărite și nu pot fi modificate, evitând astfel înșelătoriile în cadrul procesului de emitere și făcând procesul de despăgubire mai echitabil. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.