Știri blockchain - Serviciul blockchain Bison Trails va sprijini Ethereum 2.0 - Premii în valoare de 5 milioane $ pentru șase proiecte blockchain - Startup introduce blockchain în platforma de gaming Steam – 05-08-2020

Compania blockchain de tip infrastructure-as-a-service, Bison Trails și-a anunțat susținerea pentru Ethereum 2.0 – un upgrade ce va muta rețeaua de la consensul proof-of-work, către cel proof-of-stake.

Știri blockchain - Serviciul blockchain Bison Trails va sprijini Ethereum 2.0 - Premii în valoare de 5 milioane $ pentru șase proiecte blockchain - Startup introduce blockchain în platforma de gaming Steam – 05-08-2020

Serviciul blockchain Bison Trails va sprijini Ethereum 2.0

Compania blockchain de tip infrastructure-as-a-service, Bison Trails și-a anunțat susținerea pentru Ethereum 2.0 – un upgrade ce va muta rețeaua de la consensul proof-of-work, către cel proof-of-stake.

Joe Lallouz, CEO-ul Bison Trails a vorbit despre importanța adoptării Eth2 în cadrul industriei crypto, și despre beneficiile pe care le poate aduce, precum noi opțiuni de scalabilitate pentru protocol:

„Tranziția la Eth2 este incredibil de importantă pentru ecosistemul crypto, deoarece permite unuia dintre cele mai importante și mai adoptate blockchain-uri – cu milioane de utilizatori și zeci de mii de dApps – să introducă noi opțiuni de scalabilitate pentru protocol.”

Acesta a mai susținut că rețeaua va recompensa validatorii cu o rată de 23% ETH, ceea ce reprezintă „un potențial major de rentabilitate, comparat cu majoritatea cazurilor de utilizare ETH.”

„Deoarece stakes și recompensele sunt blocate pentru ani la rând în Eth2, alegerea unui furnizor de infrastructură de încredere este un factor important de luat în considerare. Este riscant să schimbi furnizorii, deoarece transferul unui validator presupune partajarea cheii private.” (Sursa EN)

Premii în valoare de 5 milioane $ pentru șase proiecte blockchain

O unitate tehnologică din cadrul Comisiei Europene a oferit milioane de dolari mai multor proiecte blockchain, în încercarea de a-l folosi în moduri benefice pentru societate.

Consiliul European pentru Inovare a oferit 5 milioane de euro (5.6 milioane $) către șase inițiative blockchain din cadrul programului „Blockchains for Social Good”.

Consiliul a declarat că intenția din spatele premiului este promovarea dezvoltării blockchain în domenii precum cel al trasabilității, al comerțului echitabil, al incluziunii financiare și al economiei circulare descentralizate.

Startup-urile premiate includ firma olandeză pentru autenticitatea conținutului, WordProof, startup-ul britanic PPP, compania finlandeză GMeRitS, proiectul OXBBU al Oxfam, platforma de e-commerce franceză, CKH2020 și proiectul de piață de desfacere digitală al companiei italiene, PROSUME.

Toți câștigătorii și-au prezentat proiectele în open source, iar Consiliul a declarat că:

„Se merită să scoatem în evidență faptul că una dintre cerințele premiului a fost de a prezenta soluțiile dezvoltate în Open Source. Aceasta va permite mai multor inovatori să beneficieze de soluțiile tehnologice avansate, dezvoltate de către câștigătorii premiului, și de către alți participanți.”

Conform anunțului, un total de 176 de participanți au aplicat pentru program. Aplicațiile au venit din 43 de țări, 19 dintre ele fiind din afara Uniunii Europene.  (Sursa EN)

Startup introduce blockchain în platforma de gaming Steam

GOATi Entertainment folosește o dublă abordare pentru oferta Pavillion Hub, ce vizează atât dezvoltatorii, cât și jucătorii de pe una dintre cele mai mari platforme de gaming, platforma Steam.

Pavillion Hub, realizat de Phantasma blockchain, se comportă ca o interfață blockchain îmbunătățită pentru Steam. Gamerii pot să-și lege conturile de Steam la aplicația descărcată, și să joace în continuare toate jocurile din contul lor. Aplicația va crea și un portofel Phantasma pentru jucători, permițându-le acestora să folosească cu ușurință tokeni nefungibili (NFT), împreună cu inventarul lor Steam.

Dezvoltatorii de jocuri pot folosi interfața Pavillion pentru a furniza același inventar în cadrul jocurilor, prin active NFT. Acesta cuprinde de la itemuri din joc și pachete extinse, până la mods și chiar licențele propriu-zise ale jocurilor. Partea interesantă este că nu este nevoie de cunoștințe blockchain de specialitate pentru activarea acesteia.

Steam a blocat vânzarea bunurilor individuale în cadrul jocurilor, ceea ce înseamnă că unica modalitate de a obține profit de pe urma unui caracter din joc, este aceea de a vinde întregul cont de Steam, cu licențe cu tot. Totuși, în contextul pieței NFT a Pavillion Hub, orice item reprezentat ca NFT poate fi cumpărat și vândut, inclusiv amulete rare, caractere complete și chiar licențe de joc. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.