Știri blockchain și Bitcoin - BitFlyer Blockchain lansează aplicație de vot pentru ședințe online - Gigant al asigurărilor va folosi blockchain pentru mesaje pe mobil - Bakkt și Galaxy Digital colaborează pentru o nouă ofertă instituțională – 01-07-2020

Divizia blockchain a companiei japoneze bitFlyer Holdings lansează o nouă aplicație pentru vot în rândul acționarilor. Aplicația denumită bVote urmărește să...

Știri blockchain și Bitcoin - BitFlyer Blockchain lansează aplicație de vot pentru ședințe online - Gigant al asigurărilor va folosi blockchain pentru mesaje pe mobil - Bakkt și Galaxy Digital colaborează pentru o nouă ofertă instituțională – 01-07-2020

BitFlyer Blockchain lansează aplicație de vot pentru ședințe online

Divizia blockchain a companiei japoneze bitFlyer Holdings lansează o nouă aplicație pentru vot în rândul acționarilor. Aplicația denumită bVote urmărește să permită corporațiilor japoneze să organizeze adunări generale ale acționarilor, fără a cere cuiva să participe fizic. Aplicația va putea preveni falsificarea și manipularea voturilor, și va cere utilizatorilor săi să-și scaneze „my number card”, pentru identificare.

Yuzo Kano, CEO al bitFlyer Blockchain susține că fără tehnologia blockchain este imposibil de organizat o adunare generală virtuală a acționarilor în mod echitabil, și că acționarii legitimi trebuie să își poată exercita dreptul de vot, asigurând totodată faptul că nu există manipulări ale acestuia.

O adunare generală echitabilă necesită de asemenea capacitatea de a garanta că proxy-urile nu sunt manipulate în general, sau de  către o terță parte.

„Este imposibil să modifici registrele în blockchain, și toate părțile interesate le pot verifica. Poți vedea de asemenea cum au fost realizate anumite proxy-uri în blockchain, în trecut. Din moment ce sunt folosite mereu aceleași semnături electronice, devine evident dacă o terță persoană folosește o semnătură nouă.” (Sursa EN)

Gigant al asigurărilor va folosi blockchain pentru mesaje pe mobil

KB, o companie de asigurări Sud-Coreeană plănuiește să implementeze un sistem de livrare a mesajelor pe mobil, către clienții săi, folosind blockchain. KB va folosi sistemul dezvoltat  în parteneriat cu firma de telecomunicații KT Corp, iar acesta va anunța în primă fază sumele de plată și încetarea contractelor pentru clienții ce încheie asigurări auto, urmând să se extindă pentru toate categoriile de clienți.

Noua soluție de livrare a mesajelor folosește blockchain pentru a trimite înștiințări cu privire la modificări ale polițelor de asigurare, sau plăți neefectuate și pentru a se asigura că mesajul ajunge la clienți. Informațiile trimise vor fi înregistrate cu un sistem de certificare blockchain, al Korea Internet & Security Agency.

Procesul de înregistrare blockchain oferă sistemului de livrare a mesajelor aceeși validitate legală ca aceea a unei scrisori recomandate și permite asiguratorului să facă dovada că notificarea a ajuns la client. Utilizatorii pot primi notificările după ce optează pentru acest serviciu, fără să instaleze vreo aplicație adițională și vor beneficia de acestea chiar și atunci când își vor schimba adresa, sau numărul de telefon. Serviciul va fi disponibil doar pentru clienții KT, SK Telecom și LG U+.  (Sursa EN)

Bakkt și Galaxy Digital colaborează pentru o nouă ofertă instituțională

Bakkt, platforma pentru custodia activelor digitale și instrumentelor financiare derivate, a Intercontinental Exchange a încheiat un parteneriat cu administratorul de active crypto, Galaxy Digital Tradings, pentru a lansa un serviciu de tip „white glove” pentru instituțiile ce caută expunere la Bitcoin (BTC). „Am creat acest parteneriat pentru a deservi creșterea cererii de acces la Bitcoin a administratorilor de active tradiționale.”

Parteneriatul va genera lichiditați de la peste 30 de formatori de piețe, cu posibilitate de tranzacționare 24h din 24, pentru 365 de zile pe an. Galaxy Digital Tradings a generat peste 1 miliard $ în volumul activelor digitale în primul trimestru al anului 2020, cuprinzând creditări, instrumente financiare derivate, si produse crypto structurate. Fondurile depuse în depozitul Bakkt sunt acoperite de o poliță de asigurare în valoare de 125 milioane $.  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.