Stiri Blockchain si cripto- Banca olandeză ING custodie active digitale cripto - SolarisBank din Germania servicii de custodie pentru active digitale - CPA.com și Startup Crypto instrumentului de fiscalizare a criptomonedelor - 17.12.2019

Stiri Blockchain si cripto- Banca olandeză ING  custodie active digitale cripto - SolarisBank din Germania servicii de custodie pentru active digitale - CPA.com și Startup Crypto  instrumentului  de fiscalizare a criptomonedelor - 17.12.2019

Banca olandeză ING, cu sediul în Amsterdam, dezvoltă o tehnologie de custodie a criptomonedelor, a așacum reiese din știrile publicate la 12 decembrie 2019.

Serviciul de custodie a activelor digitale dezvoltat de ING face parte dintr-o serie de mai multe inițiative legate de blockchain ale băncii și este încă într-un stadiu incipient de dezvoltare. ING a spus că „vede oportunități din ce în ce mai mari în ceea ce privește activele digitale atât pe token-urile de securitate, cât și pe activele native.”

Responsabilii de comunicare ai ING nu au oferit detalii specifice despre proiect, dar au spus că banca este „deosebit de activă pentru a dezvolta în continuare tehnologia din spatele activelor digitale, pentru a le oferi clienților săi un acces compatibil la acest ecosistem emergent”.

ING a exprimat un interes crescut pentru tehnologia blockchain, fiind unul dintre participanții la proiectul HQLAX. HQLAX a fost lansat de compania blockchain R3 și folosește tehnologia distribuită de  platforma blockchain Corda pentru a oferi produse de gestionare a lichidităților și a garanțiilor.

La sfârșitul lunii octombrie, echipa de tehnologie ledger a ING și-a prezentat cartea albă, numită „Soluții pentru Corda de securitate și confidențialitate: aveți tortul și mâncați-l”, unde se pare că a găsit o soluție pentru a îmbunătăți comerțul cu securitatea și confidențialitatea,  pe Corda, o platformă blockchain open-source.

Astfel Olanda se alătură Germaniei, pe drumul oferirii custodiei pentru criptomonede de către băncile clasice. (Sursa EN)

SolarisBank din Germania deschide o filială pentru a furniza servicii de custodie pentru active digitale

Compania fintech din Berlin, SolarisBank, a înființat o filială care să ofere o soluție optimă de custodie pentru activele digitale.

Printr-un anunț din 11 decembrie, noua filială a solarisBank, Solaris Digital Assets GmbH, va oferi clienților o platformă accesibilă pentru interfața de programare a aplicațiilor (API), care oferă acces la întreaga gamă de servicii bancare digitale de etichetă albă a Solaris Bank.

Anunțul precizează că Solaris Digital Assets va funcționa în conformitate cu cerințele de reglementare ale pieței germane, precum și faptul că asigurarea stocării activelor digitale respectă legislația germană de profil. Acest fapt, potrivit oficialilor companiei, îi va elibera pe clienți de nevoia de a solicita ei înșiși o licență. Solaris Digital Assets intenționează să aplice pentru 2020 o licență pentru activitatea de custodie crypto.

Cu ocazia lansării filialei, Alexis Hamel, directorul solaris Digital Assets, a declarat:  Actuala infrastructură nu este pur și simplu suficientă pentru clienți pentru adoptarea în masă. Acesta este motivul pentru care dorim să oferim pionierii activelor digitale cu platforma noastră unică, care oferă o soluție de gardă de ultimă oră alături de servicii bancare digitale autorizate, precum conturi, carduri sau servicii KYC. "

Germania a adoptat recent cadrul legislativ care permite oficial ca băncile să păstreze și să permită operațiuni cu criptomonede alături de clasicele operațiuni cu monedă Fiat.(Sursa EN)

CPA.com și Startup Crypto susțin lansarea în comun a instrumentului  de fiscalizare a criptomonedelor

Filiala Institutului American de Contabili Publici Certificați,  CPA.com, asociație de membri care practică profesia contabilă și Start Up-ul de criptomonede Lukka s-au asociat pentru lansarea în comun a unui instrument de pregătire a impozitelor criptografice.

CPA.com a anunțat parteneriatul cu Lukka într-un comunicat de presă publicat pe 9 decembrie. Conform comunicatului, instrumentul „LukkaTax pentru profesioniști” pentru instrumentele de contabilitate își propune să abordeze problemele cu care se confruntă în prezent companiile din industria criptomonedelor.

Concret, CPA a anunțat planurile de a începe furnizarea de servicii pentru evaluarea activelor digitale și asigurarea în jurul tehnologiei blockchain.

CPA.com afirmă că a decis să se asocieze cu Lukka din cauza creșterii populației americane care deține și tranzacționează criptomonede și, astfel, va trebui să solicite impozite pe aceste activități. Președintele și CEO-ul firmei, Erik Asgeirsson, a declarat: „ Nevoia firmelor de a înțelege categoria de active cripto a fost accelerată foarte mult, odată ce IRS (Fiscul American) a emis mii de scrisori de conformitate recent. Combinarea unei soluții de calitate instituțională de la Lukka cu capacitățile noastre de activare a firmelor vor ajuta firmele să abordeze aceste necesități complexe ale clienților. "

Conform anunțului, interfața browserului instrumentului permite profesioniștilor din domeniul fiscal să efectueze actualizări la mai mulți clienți și să încarce fișiere pentru a reduce perioadele de manipulare și mapare a datelor. CEO-ul Lukka a remarcat importanța unei evaluări corecte a impozitelor criptă pentru contabilii publici autorizați (CPA):

Știm că fiecare CPA va trebui să pună întrebarea monedei virtuale clienților lor [...] Cu zeci de milioane de deținători de active cripto în Statele Unite, mii dintre aceste CPA vor trebui apoi să furnizeze calcule corecte de impozit pe cripto active . Este provocator și trebuie să fii corect.

Necesitatea tot mai mare de gestionare corectă a impozitelor pe criptomonede a creat o nouă piață pentru serviciile de contabilitate specializate. CPA.com nu este prima companie care încearcă să valorifice această nouă nevoie.

Și producătorul de software CryptoTrader.Tax, din Missouri, a lansat un nou produs care facilitează raportarea fiscală a criptomonedelor.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.