Stiri Blockchain si cripto –Bitcoin continuă să ofere emoții. A doua scădere misterioasă a Bitcoin. Cum oprește China creșterea Bitcoin - 1.12.2019

Stiri Blockchain si cripto –Bitcoin continuă să ofere emoții. A doua scădere misterioasă a Bitcoin. Cum oprește China creșterea Bitcoin - 1.12.2019

Bitcoin continuă să ofere emoții

Pe piața digitală a criptomonedelor, cuvântul de ordine este volatilitatea. Totuși, Bitcoin, cea mai populară criptomonedă continuă să ofere emoții, întrucât valoarea sa a devenit tot mai des ținta unor fluctuații.

Cauzele acestui balans al Bitocoin care oferă emoții jucătorilor de pe piața digitală sunt multiple: atitudinea actorilor globali –Statele Unite, Uniunea Europeană, China, tendințele de apariție ale ”criptomonedelor comunitare, naționale” (SUA, UE, China, Iran) și a ”criptomonedelor corporatiste”, precum proiectul Facebook (Libra).

O altă posibilă explicație poate fi găsită în tendințele de a impune verificări tot mai amănunțite pe piața digitală, de teama posibilelor activități ale crimei organizate și teroriștilor pe această piață. Totuși, Această din urmă variantă este puțin plauzibilă fiindcă în aceste ultime cazuri, sunt preferate activități unde volatilizarea este redusă, iar tranzacțiile evită,pe cât se poate, sistemele informatice.

În plus, data de 5 decembrie 2019 poate continua să ofere emoții celor ce au investit în Bitcoin și nu numai, deoarece Miniștrii de Finanțe din statele UE vor avea o întâlnire decisivă al căreui unic punct este reglementarea pieței digitale și a criptomonedelor în Uniunea Europeană.

Astfel, pot exista surprize, iar Bitcoin continuă să ofere emoții, cu aproape o jumătate de an înainte de Bitcoin Halving din 24 mai 2020.(Sursa EN)

A doua scădere misterioasă a Bitcoin

Bitcoin, precum și alte criptomonede cu vizibilitate mare au înregistrat o a doua săcdere misterioasă. Bitcoin a înregistrat cea de-a doua scădere misterioasă cu peste 10, ajungând să valoreze sub 7.400 de dolari (5.700 de lire sterline), iar valoarea nu pare că va crește în viitor. Ethereum, a pierdut recent între  5 și 15 % în ultimele câteva zile.

Deși, în general, marii jucători și analiști ai pieței digitale au venit cu interpretări oficiale privind această a doua scădere misterioasă a Bitcoin,  nimeni nu a menționat în mod concret și sigur  că scăderea Bitcoin, care dă emoții mari,  se va opri. Din luna mai 2019, creșterea Bitcoin nu a depășit 4 000de dolari și se pare că nici nu tinde să depășească această cifră, contrazicând scenariile optimiste de la începutul anului 2019.(Sursa EN)

Cum oprește China creșterea Bitcoin

China, stat care a devenit în ultima vreme un concurent serios în economia mondială se pare că oprește creșterea Bitcoin. Pe de o parte, acțiunile guvernului de la Beijing de monitorizare a pieței digitale, din cauza suspiciunii activităților ilegale, pe de altă parte ideea ca Banca Populară a Chinei să lanseze o criptomonedă națională au afectat creșterea Bitcoin.

China încearcă să limiteze anonimitatea tranzacțiilor cu criptomonede, ceea ce contravine principiilor fundamentale aleacestei piețe digitale. Practic, investitorii tind să fie mai prudenți, deoarece, ei văd că atitudinea Chinei oferă prilejul care oprește creșterea Bitcoin.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania
Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.
Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S