Stiri Blockchain si cripto – Uniunea Europeană alocă fonduri pentru monitorizarea criptomonedelor – Directiva (5) a Uniunii Europene – Monitorizare criptomonede in Uniunea Europeana –5.12.2019
Uniunea Europeană alocă fonduri pentru monitorizarea criptomonedelor
Uniunea Europeană a decis să aloce, prin intermediul Autorității Europene pentru Valori Mobiliare și Piețe (AEVMP), un buget de 1.107.360 euro pentru a iniția și desfășura monitorizarea activităților din domeniul cripto-monedelor.
Documentul oficial invocă această măsură, ca fiind una menită să asigure protecția bunăstării financiare a Uniunii Europene. Astfel, AEVMP va acorda o "atenție deosebită" inovării financiare, înțelegând aici și sfera cripto-activelor, menționând că oficialii europeni urmăresc permanent problemele și riscurile generate de această nouă piață.
Practic, alături de SUA și China, Uniunea Europeană suspectează pericolul legat de infiltrarea pe piața cripto-monedelor a rețelelor de crimă organizată.(Sursa RO)
Uniunea Europeană va reuși distrugerea ”anonimizării” în operațiunile cu cripto-monede?
Este cunoscut faptul că Uniunea Europeană a început să ia în serios analiza pieţei cripto-monedelor, însă, devine tot mai evident faptul că aceasta este dispusă să meargă mult mai departe şi anume să distrugă unul din avantajele operaţiunilor cu cripto-monede, „anonimizarea” tranzacţiilor.
Invocând Directiva (5) a Uniunii Europene privind spălarea banilor, Uniunea Europeană ar putea impune noilor utilizatori să îşi înregistreze contul, ceea ce înseamnă că o parte a anonimizării ar putea dispărea.
Local Bitcoins.com, platformă cu sediul în Finlanda, a precizat că nu cunoaşte dacă utilizatorii de până acum vor trebui să se supună procedurii de verificare. Practic, noul sistem de verificare va avea patru niveluri pentru tipurile de utilizatori individuali, în funcţie de nivelul şi tipul tranzacţiilor, în timp ce utilizatorii corporate vor avea un alt sistem de verificare.
Finlanda şi-a impus aplicarea normelor europene începând cu luna noiembrie 2019, deşi termenul limită pentru ca statele europene să-şi adapteze legislaţia este ianuarie 2020. (Sursa Ro)
Directiva (5) a Uniunii Europene în război cu piaţa cripto-monedelor?
Piaţa cripto-monedelor a ajuns în atenţia organismelor specializate ale Uniunii Europene, mai ales din cauza faptului că în Uniunea Europeană a fos implementată faimoasa Directivă (5 ) privind combaterea spălării banilor, finanţării traficului ilicit, terorismului etc.
Piaţa cripto-monedelor trebuie să găsească un modus vivendi cu nu mai puţin de trei regulamente ale Directivei (5) a Uniunii Europene. Primul regulament obligă companiile să ofere informaţii despre activităţile suspecte şi să permită verificarea clienţilor. Al doilea regulament conferă anchetatorilor din sfera activităţilor financiare să obţină date personale ale celor care tranzacţionează cripto-monede. Al treilea şi cel mai dur regulament este acela care prevede că acele platforme care furnizează Digital Wallet-uri vor trebui să se înregistreze atât ele, cât şi tranzacţiile efectuate la organismele finaciare din ţara în care sunt înregistrate.
Astfel, se consideră că, în Uniunea Europeană vor veni vremuri noi şi nu se ştie cât de comode pentru cei angrenaţi pe piaţa cripto-monedelor.
Fie Uniunea Europeană va reuşi să o controleze prin aplicarea Directivei (5), completând un aşa zis vid legislativ, fie va ajunge să îşi constituie propria cripto-monedă, pentru a contracara apariţia Libra, proiectul Facebook. În mod cert, orice variantă va deveni realitate, pe piaţa cripto-monedelor, nimic nu va mai fi ca înainte.(Sursa En)
Echipa Tradesilvania
Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.
Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S