Stiri Blockchain si cripto – Uniunea Europeană - propria cripto-monedă- activarea legislației antitrust 7.11.2019

Stiri Blockchain si cripto – Uniunea Europeană - propria cripto-monedă- activarea legislației antitrust 7.11.2019

Uniunea Europeană este atentă la piața cripto-monedelor

Comisarul European pentru Finanțe Valdis Dombrovskis a declarat că și-a luat un angajament personal din a propune un nou set de măsuri menite să reglementeze piața cripto-monedelor, în replică la anunțul venit din partea gigantului Facebook care dorește să își creeze propria criptomonedă. Deja nucleu dur al UE, Franța și Germania au anunțat că intențiile gigantului Facebook riscă să afecteze suveranitatea monetară a celor două state, prin faptul că Libra ar putea fi lansatăcu o valoare mai ridicată decât a Bitcoin.

Oficialul de la Bruxelles a precizat: ” Europa are nevoie de o abordare comună a criptoactivelor de tipul Libra. Intenţionez să propun o legislaţie nouă în domeniu”, în momentul audierilor în vederea ocupării mandatului pentru viitorii 5 ani. (Sursa En)

Uniunea Europeană ia în calcul lansarea propriei cripto-monede

Uniunea Europeană consideră că o altă modalitate prin care ar putea contracara efectele negative pe care le-ar avea, în viziunea sa, lansarea Libra de către gigantul Facebook, ar fi aceea ca Banca Centrală Europeană să lanseze o cripto-monedă europeană.

Documentul citat de Agenția Reuters arată că: ” Banca Centrală Europeană și alte bănci centrale din UE ar putea explora în mod util oportunitățile, precum și provocările emiterii de monede digitale”.

Totodată, aceeași sursă menționează faptul că după reuniunea din 8 noiembrie 2019 a Miniștrilor de Finanțe din Uniunea Europeană, s-a stabilit că proiectul ar putea ţine prima pagină a agendei acestora, pentru a fi adoptat în cadrul reuniunii din data de 5 decembrie 2019.

Asociaţia Băncilor Germane, cu peste 200 de membri a salutat iniţiativa exorimându-şi dorinţa ca noua cripto-monedă să fie un tip de “Euro digitalizat”, care să funcţioneye pe baya criptografiei. Totodată, respectiva asociaţie şi-ar dori şi crearea unei pieţe pan-europene de cripto-monedă. (Sursa EN)

Uniunea Europeană activează investigaţia anti-trust în eventualitatea lansării cripto-monedei Libra

Apariţia cripto-monedei Libra nu amenninţă doar suveranitatea statelor membre, în viziunea oficialilor europeni. În consecinţă, autorităţile dela Bruxelles iau în calcul, pe lângă constituirea propriei cripto-monede, activarea controlului anti-trust în cazul Facebook. Oficialii europeni consideră că Facebook deţine datele personale a milioane de utilizatori din Uniunea Europeană, ceea ce i-ar oferi un avantaj încă de la înceout în faţa concurenţei, având efecte negative asupra Pieţei Unice Europene şi a competitorilor angrenaţi în activităţile acesteia.

Nu doar cei care fac parte din structura “Anti Trust” au în vedere investigaţiile asupra structurii proiectului Libra ci şi alte organisme specializate, mai ales că în 2018, Facebook a primit o amendă de 5 miliarde de dolari drept sancţiune pentru încălcarea legislaţiei bazelor de date. (Sursa En)

Echipa Tradesilvania
Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.
Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania.