Știri Blockchain și Crypto - Autoritățile elvețiene dau undă verde băncilor locale pentru tranzacții cu criptomonede - Băncile din India au încă rezerve față de criptomonede în ciuda ridicării restricțiilor

Banca InCore devine prima bancă elvețiană de afaceri la afaceri aprobată de supraveghetorul financiar al operatorilor cu active digitale.

Știri Blockchain și Crypto - Autoritățile elvețiene dau undă verde băncilor locale pentru tranzacții cu criptomonede - Băncile din India au încă rezerve față de criptomonede în ciuda ridicării restricțiilor

Autoritățile elvețiene dau undă verde băncilor locale pentru tranzacții cu criptomonede

Banca InCore devine prima bancă elvețiană de afaceri la afaceri aprobată de supraveghetorul financiar al  operatorilor cu active digitale. Autoritatea elvețiană de supraveghere a pieței financiare sau FINMA, a autorizat banca InCore să efectueze tranzacții cu active digitale, permițând clienților din întreaga lume să acceseze și să tranzacționeze în cadrul bancii.

Anunțul oficial reprezintă un pas important în crearea unui mediu favorabil pentru blockchain în sectorul bancar din UE. Banca InCore devine prima bancă elvețiană de afaceri la afaceri aprobată să funcționeze în sfera criptomonedelor.

Firma permite clienților instituționali să tranzacționeze, să dețină și să transfere active digitale. FINMA a permis, de asemenea, băncii să-și dezvolte capacitățile de tokenizare.

Vorbind cu Finews.ch, Mark Dambacher, CEO al InCore Bank, a lăudat anunțul și a comentat: „Clienții noștri beneficiază într-o singură clipă de la extinderea la noua clasă de active fără a fi nevoiți să investească în infrastructură și în noi procese. Și asta păstrând standardele obișnuite de securitate și modul în care construim puntea către clasele de active tradiționale.

Banca a făcut deja parteneriat cu Inacta AG, o firmă independentă de consultanță IT din Elveția, pentru a furniza informații și gestionarea cripto-activelor.

Noua clientă de tranzacții a activelor digitale ale InCore Bank este Maerki Bauman & CO. Presa locală consideră InCore Bank una dintre cele mai bine calificate bănci din sector.

Directorii companiei au declarat că banca intenționează să-și extindă strategia blockchain în următoarele luni. De asemenea, intenționează să includă servicii de intermediere, custodie și transferuri către jetoane de securitate.

Cu toate acestea, pe 7 februarie, autoritatea de reglementare elvețiană a aprobat o dispoziție anti-spălare de bani. Pragul pentru tranzacțiile de schimb cripto neidentificate a fost redus de la 5.000 CHF la 1.000 CHF (în jur de 1.020 dolari).

(Sursa EN)

Băncile din India au încă rezerve față de criptomonede în ciuda ridicării restricțiilor

Într-un răspuns recent la o întrebare privind dreptul la informații, Banca Rezervelor Indiei, banca centrală indiană, a declarat că nu există nicio interdicție asupra băncilor de a furniza conturi bancare comercianților de criptomonede. Dar unele bănci au negat în mod arbitrar serviciile utilizatorilor cripto și încă o fac. Dacă nu există nicio lege care să interzică tranzacționarea criptomonedelor, așa cum a subliniat Curtea Supremă a Indiei și nu există nicio interdicție pentru bănci de către RBI, atunci de ce nu sunt băncile care tratează activități legate de criptă la fel cu alte activități legitime?

Interdicția bancară RBI pentru criptomonede a fost anulată de Curtea Supremă la 4 martie 2020. În hotărârea sa detaliată de peste 180 de pagini, Curtea Supremă a declarat că acțiunea RBI este extrem de disproporționată în ceea ce privește tranzacția de salvare (servicii bancare) pentru tranzacționarea criptomonedelor. afacerea în ciuda tranzacționării criptelor nu este ilegală în temeiul oricărei legi indiene și nu s-a dovedit a fi cauzate prejudicii sau daune acestor bănci ca urmare a relației lor cu schimburile criptografice. Astfel, hotărârea, fără a vorbi despre vreun lucru bun sau rău despre criptomonedă, a readus legalitatea criptelor la statutul său anterior, așa cum era înainte de interzicerea RBI: o stare de vid regulator.

Judecata a fost sărbătorită de pasionații de criptomonede. Cu toate acestea, nu a eradicat ostilitatea băncilor față de cripto, întrucât majoritatea băncilor până acum au refuzat să-și repare drumurile. Diferite rapoarte de știri au dat conturi utilizatorilor cripto-individuali cărora le-a fost refuzat serviciile de către bănci într-un fel sau altul. Iată câteva cazuri:

Negând aceste servicii, băncile au susținut că așteaptă o actualizare RBI în lumina hotărârii Curții Supreme, însă absența obligației legale corespunzătoare a RBI de a emite orice actualizare face ca această scuză să fie total lipsită de motive. În schimb, unele bănci oferă într-adevăr servicii pentru schimburile criptografice, deși uneori cu restricție de retragere. Având în vedere răspunsul recent al RBI la interogarea privind dreptul la informație, afirmând pur și simplu că nu există nicio interdicție pentru bănci, precum și faptul că băncile se așteaptă la actualizări de la RBI, un lucru este clar: RBI nu este interesat în special de ruperea statului actual de confuzie.

Întrucât situația stă astăzi, cele două cauze de reglementare sau interzicere a cripto-ecosistemului sunt încă pendinte la Curtea Supremă. Guvernul a fost în concordanță cu poziția sa în instanță de a introduce în Parlamentul India infamul proiect de lege Crypto Banning, care prevede 10 ani de închisoare pur și simplu pentru deținerea criptocurrencyului, printre altele.

În fiecare audiere a cazurilor pendinte, guvernul trebuie să pună la dispoziție un motiv pentru a justifica întârzierea sa de a decide cu privire la cadrul de reglementare al națiunii. Ar fi de dorit să credem că presiunea constantă pentru un răspuns exercitat asupra guvernului nu va înrăutăți situația pentru cripto, deoarece ar putea duce la decizii pripite.

De asemenea, nu trebuie ignorat faptul că verdictul Curții Supreme a pus RBI într-o poziție și mai bună pentru a interfera cu sectorul criptomonedelor. Într-una din constatări, instanța a recunoscut că RBI are puterea de a reglementa nu numai că interzice criptomoneda, având în vedere asemănarea sa cu banii.

Alături de cele mai bune eforturi pentru a respecta legile în vigoare privind schimbul valutar, spălarea banilor și impozitul pe venit, este nevoie de ora în care comunitatea indiană crypto începe să facă mișcări individuale și colective împotriva acestei conduite arbitrare și nedrepte a băncilor, mai degrabă decât adoptarea unei abordări pasive.

(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.