Știri Blockchain și Crypto –2020 – ”Anul Bitcoin”- Bitcoin va deveni criptomonedă recunoscută în Franța - 2020-04-27

În două săptămâni, Bitcoin a fost martorul unor modificări ale prețurilor absolut nebune - de la prăbușirea cu aproape 50 la sută până la recuperarea a aproape 80 la sută din această scufundare epică în intervalul

Știri Blockchain și Crypto –2020 – ”Anul Bitcoin”- Bitcoin va deveni criptomonedă recunoscută în Franța - 2020-04-27

2020 – ”Anul Bitcoin”

În două săptămâni, Bitcoin a fost martorul unor modificări ale prețurilor absolut nebune - de la prăbușirea cu aproape 50 la sută până la recuperarea a aproape 80 la sută din această scufundare epică în intervalul unei săptămâni. De acum, continuă lupta pentru o altă mișcare decisivă, BTC stând puțin sub nivelul de 6.000 de dolari.

Novogratz a menționat că încrederea globală în Bitcoin (BTC) s-a evaporat în urma prăbușirii sale șocante a prețurilor. Acest lucru se aplică, de asemenea, la aproape toate categoriile de active, deoarece aurul, un refugiu sigur tradițional, s-a prăbușit, de asemenea, cu aproape 15% din vârful său din 9 martie.

În timpul crizei de lichidități determinate de pandemia de  coronavirus, dolarul american pare să fie singurul rege, dar acest lucru s-ar putea schimba în cursul majorei monetare în curs. Cu Rezerva Federală a Statelor Unite, Banca Angliei și alte bănci centrale care tipăresc „bani de criză” chiar pe punctul de reducere a ofertei de 50% a Bitcoin, a venit timpul pentru publicul larg să realizeze adevăratul potențial al Bitcoin.
Traderul Michael van de Poppe prezice că anul 2020 ar putea fi  ”anul Bitcoin”.Sursa EN)

Bitcoin va deveni criptomonedă recunoscută în Franța

După cum a raportat” Les Echos”, Bitcoin are acum statutul oficial de bani în Franța. BTC a fost recunoscută de instanță într-o decizie cu privire la criptomonede la sfârșitul lunii februarie, dar a fost făcută publică abia acum.

”Les Echos” se așteaptă acum ca această decizie să îmbunătățească situația cu tranzacțiile Bitcoin și să stimuleze lichiditatea BTC.

Verdictul menționat anterior a fost făcut de Curtea Comercială din Nanterre - BTC a fost recunoscută a fi o imobilizare intangibilă fungibilă, similară cu o monedă fiat.

Avocatul Hubert de Vauplane din Kramer & Levin spune că această decizie permite Bitcoin să fie folosit legal ca bani. Așadar, ar trebui să stimuleze numărul de tranzacții Bitcoin în Franța - împrumuturi, tranzacționare, repo, etc. și, astfel, să transforme piața criptă într-una mai lichidă.

Curtea a luat decizia în timp ce lucra la o dispută între Paymium și schimbul de criptomonede francez al firmei de investiții engleze, BitSpread, care se ocupă de  tranzacții cu criptomonede.

În 2014, Paymium a împrumutat BitSpread o anumită cantitate de BTC. Când Bitcoin Cash a apărut în 2017, ca urmare a furcii dure și toți deținătorii de BTC au primit BCH pe un raport 1: 1, a apărut întrebarea dacă BitSpread ar trebui să revină la Paymium BCH-ul primit.

Mai devreme, Bitcoin a făcut titluri cu știrea că Germania a devenit prima țară din Europa care a atribuit statutului juridic Bitcoin și a recunoscut-o drept „bani privați” și un instrument financiar.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.