Firma de asigurari Allianz preia initiativa blockchain in colaborarea cu companiile internationale

Blockchain patrunde incet in sfera corporatiilor, iar compania germana de asigurari financiare Allianz Global Corporate& Specialty (AGCS) nu ramane pasiva. Recent, a lansat vestea ca lucreaza la dezvoltarea unui ecosistem bazat pe o tehnologie blockchain pentru a facilita platile catre companiile internationale partenere. Tehnologia este bazata pe un sistem token si, desi inca este in faza de testare, bazele acesteia au fost dezvoltate si puse in miscare. Purtatorul de cuvant Allianz a declarat ca initiativa va contribui la accelerarea platilor efectuate si va acorda mai multa transparenta intregului sistem. (Sursa EN)

Cammerzbank dezvolta o metoda de plata in blockchain pentru camioanele automatizate la incarcarea electrica

Banca germana Cammerzbank lucreaza in colaborare cu firma Dailmler Trucks pentru a dezvolta o metoda de plata de la o masinarie la alta, fara sa fie nevoie de o mana de actiune suplimentara din partea soferilor de camion. Astfel, la fiecare incarcare in statiile de incarcare, camioanele automatizate vor putea transfera bani catre statiile de incarcare prin blockchain. In proiectul pilot, Cammerzbank a incarcat euro in blockchain si i-a trimis catre Daimler Trucks pentru a duce la capat tranzactia.
Banca a declarat ca implementarea acestui proiect va fi un pas important in dezvoltarea tehnologica blockchain si va functiona ca o initiativa pentru alte industrii sa aplice tehnologii de cominicare de la o masinarie la alta. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania
Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S