Știri Blockchain și Crypto – America trebuie să-și schimbe strategia corporate - Confidențialitatea și piața criptomonedelor - 2020-04-27

Honeywell International Inc., o companie comercializată public cu o capacitate de piață de 80 de miliarde de dolari, a anunțat anterior o piață bazată pe blockchain pentru piese de avion

Știri Blockchain și Crypto – America trebuie să-și schimbe strategia corporate - Confidențialitatea și piața criptomonedelor - 2020-04-27

America trebuie să-și schimbe strategia corporate

Honeywell International Inc., o companie comercializată public cu o capacitate de piață de 80 de miliarde de dolari, a anunțat anterior o piață bazată pe blockchain pentru piese de avion. Conform unui interviu recent cu Cointelegraph, ar putea începe în curând să înregistreze și amprenta de carbon a casei tale pe un registru de blocuri.

Lisa Butters, directorul general al platformei GoDirect Trade a lui Honeywell, a remarcat că compania a adoptat o abordare neortodoxă în ceea ce privește adoptarea acestei tehnologii complexe: „În urmă cu aproximativ paisprezece luni, nu știam nimic despre blockchain. Apoi, am descoperit că avem un grup mic în India, aproximativ șase dezvoltatori care lucrează la incubarea noilor tehnologii. Așa a început. Toată dezvoltarea a fost făcută în casă și de atunci am fost profund implicați cu comunitatea Hyperledger. ”

Paradoxal, deși platforma GoDirect Trade de la Honeywell este construită pe un blockchain Fabric autorizat, „oricine are un cont Gmail se poate înscrie și achiziționa piese de avion”, a confirmat Butters.

De la anunțul inițial din decembrie 2019, Honeywell lucrează și cu iTRACE la autentificarea „produselor aerospațiale prin blockchain”.

Butters consideră că tehnologia blockchain poate fi aplicată și în multe alte domenii. Una dintre aceste zone este emisiile de carbon. Butters explică: „Honeywell trebuie să raporteze emisiile de carbon pentru toate instalațiile noastre, trebuie să facem aceste calcule manual. Există o oportunitate aici. Dar nu trebuie să fie doar pentru corporații, ar putea fi pentru casa ta, niște calcule de bază, fie că este vorba de energie electrică sau diesel sau de gaz. Acesta este un lucru în care ne uităm ”.

Butters consideră că multe proiecte corporative blockchain eșuează, deoarece nu încep cu un caz de utilizare clar definit: „Începeți cu o problemă reală pe care trebuie să o rezolvați. Pentru noi, aceasta a fost o lipsă de încredere - aceasta este o industrie uriașă de 4 miliarde de dolari în care totul se făcea offline, deoarece nu existau încredere între cumpărători și vânzători. Am văzut aceasta ca o oportunitate grozavă, ideea era să construim ceva de genul Carfax pentru industria noastră ”.

Butters observă, de asemenea, că pentru Corporate America să adopte această tehnologie, trebuie să existe o schimbare de paradigmă în modul în care gândește despre date: „Tehnologia are sens. Motivul pentru care nu a devenit acceptat pe scară largă este faptul că Corporate America are o abordare a „grădinii cu pereți” a datelor - trebuie să înceapă partajarea datelor, o schimbare uriașă de paradigmă ”.

Poate că criza globală lansată de coronavirus va servi drept catalizator al schimbării.(Sursa EN)

Confidențialitatea și piața criptomonedelor

Confidențialitatea este o caracteristică esențială a criptomonedelor. În ciuda concepției generale, totuși, acesta nu este obiectivul principal al criptomonedelor precum Bitcoin (BTC) sau Ether (ETH) și este mai mult un avantaj accesoriu al utilizării criptografiei. Situația este cu totul diferită pentru criptomonedele care încearcă să maximizeze anonimatul atunci când tranzacționați în rețea.

Rețelele precum Monero (XMR) și ZCash (ZEC) au crescut în popularitate, făcând parte din categoria criptomenedelor lider prin plafonul de piață bazat pe puternice garanții de confidențialitate. Ambele blockchain-uri oferă utilizatorilor asigurări de confidențialitate practic complete - Monero cu suita de tehnologie CryptoNote, iar ZCash implementând puternice zk-SNARK primitive criptografice, le oferă utilizatorilor asigurări de confidențialitate practic complete.

Însă confidențialitatea este mai mult decât o tehnologie care ascunde detaliile tranzacției. În special, una dintre părțile complicate ale bootstrapping-ului unei rețele cu confidențialitate zero-know-how, cum ar fi ZCash, a fost problema instalării.

Cunoscut ca o „configurare de încredere”, acest proces este ceremonia inițială de generare a parametrilor cheie pentru o rețea care atinge zk-SNARK-uri sau alte ZKP-uri pentru asigurările de confidențialitate. Mulți utilizatori ai rețelelor care au configurații de încredere, inclusiv ZCash și Zcoin (XZC), nu știu în totalitate vulnerabilitatea pe care o creează setările de încredere. În consecință, au trecut cu vederea.

Cuvântul „încredere” transmite noțiunea de a avea încredere unui grup de participanți (adică a unei terțe părți) pentru a nu acționa cu rea credință în timpul ceremoniei și după. În timpul ceremoniei, parametrii sunt hotărâți, dar „deșeurile toxice” care înglobează numerele aleatorii utilizate trebuie distruse de fiecare participant.

Rețelele care au puternice asigurări de confidențialitate (de exemplu, zk-SNARKs) folosesc totuși o configurație de încredere pot avea evenimente convexe negative ascunse sub o fațadă de emisie calmă și constantă de aprovizionare.

Rețelele de confidențialitate timpurie au încercat să analizeze semnificația ceremoniilor de încredere de configurare. Aceștia vor face publice o poziție hotărâtă, în timp ce pledau pentru povești despre participanții la generația cheie care vor veni cu metode inteligente pentru a se asigura că nimeni nu va intercepta parametrii cheie în timpul ceremoniei.

Unii participanți la ceremonie au luat transportul public din orașele lor toată ziua în timpul ceremoniei, apoi au ars unități USB care țineau cheile. Astfel de tactici ciudate nu au făcut decât să distragă atenția problemei - încrederea.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.