Știri Blockchain și Crypto – ATM-urile de criptomonede au atins numărul de 7000 pe plan mondial – FinTank vrea crearea prorpriei organizații de autoreglementare a pieței criptomonedelor - 2020-03-26

Știri Blockchain și Crypto – ATM-urile de criptomonede au atins numărul de 7000 pe plan mondial – FinTank vrea crearea prorpriei organizații de autoreglementare a pieței criptomonedelor - 2020-03-26

ATM-urile de criptomonede au atins numărul de 7000 pe plan mondial

La ora actuală, există 7.014 ATM-uri (Any Time Money) de criptomonede, pe plan mondial. Acest număr include și echipamente care găzduiesc monede digitale, altele decât Bitcoin (BTC), inclusiv active precum Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH), Dash (DASH) și Litecoin (LTC).

Primul ATM Bitcoin a apărut în 2013, când o companie numită Robocoin a plasat un astfel de dispozitiv într-o cafenea din Vancouver. Permițând clienților să tranzacționeze Bitcoin cu numerar și, invers, acest ATM a înregistrat tranzacții de 10.000 USD în BTC în ziua lansării.

În prezent, 42 de producători diferiți sunt responsabili pentru cele 7.000 de ATM-uri crypto la nivel mondial. Doar două locații găzduiesc bancomate Robocoin, au arătat datele CoinATMRadar. Genesis Coin domină lista având ATM-uri amplasate în 2.348 de locații.

Circa 11,7 noi ATM-uri crypto noi sunt  instalate în fiecare zi, conform datelor CoinATMRadar din ultima săptămână.

Toamna trecută, compania Bitcoin ATM Bitstop s-a asociat cu Simon Malls, operatorul de mall-uri din Statele Unite, sorijinind  instalarea a cinci ATM-uri în cinci mall-uri separate administrate de către acest operator.

ATM-urile Crypto au depășit recent pragul de 6.000 în noiembrie 2019, ceea ce arată o cerere din partea publicului din ce în ce mai mare pentru folosirea criptomonedelor. (Sursa EN)

FinTank vrea crearea propriei organizații de autoreglementare a pieței criptomonedelor

Startup fintech cu sediul în Chicago, FinTank își propune să lanseze o organizație națională de autoreglementare, sau SRO, în Statele Unite.

Condus de fostul Chicago Board Options Exchange, sau CBOE, comerciantul David Carman și partenerul George Vukotich, SRO de la FinTank „va ajuta la reglarea industriei mondiale a criptomonedelor”. Întrucât o mare parte din lumea criptomonedelor privește scena de reglementare a Statelor Unite, un astfel de SRO ar putea avea impact asupra industriei criptelor la nivel mondial.

SEC a cedat numeroase ICO-uri, numindu-le oferte de valori mobiliare neînregistrate. Cu toate acestea, comisia nu a emis o hotărâre privind nenumăratele alte active criptate care ar putea fi considerate valori mobiliare, inclusiv activul XRP pe piața de piață, clasat pe al treilea rând, așa cum se vede într-un proces recent.

Atât SEC, cât și CFTC au precizat că un SRO este necesar pentru a avea un mediu de reglementare sănătos”, a spus Carman.

În esență, SRO-urile pot guverna anumite sectoare sau nișe în loc de reglementările existente sau alături de acestea.

Carman a descris SRO drept un efort național, nu doar un proiect local din Chicago. Detalând planurile SRO, Carman a spus: "Vom acționa cu responsabilitate, transparență și integritate pentru a dezvolta și promulga cele mai înalte standarde profesionale și cele mai bune practici; oferim conștientizare, educație, formare și alte resurse pentru a construi capacitatea umană și tehnică; și pledăm pentru un mediu de reglementare care să faciliteze inovarea și să protejeze consumatorii, părțile interesate și interesul public mai larg la nivel mondial. ”

Carman a adunat mulți participanți la spațiul crypto pentru o întâlnire în centrul orașului Chicago, în martie 2019, pentru a discuta Chicago ca un centru de tranzacționare cripto. „Am început cu 5 comitete pentru a constitui Chicago drept„ Capitala comerțului cripto-mondial ”, a spus Carman. Aceste comitete au participat la 35 de voluntari.

După 6 luni de ședințe ale comitetului, mi-a devenit clar că ar trebui să ne concentrăm toate eforturile pe lansarea unui SRO”, a explicat Carman. Menționând un teren de testare de reglementare bazat pe Illinois ca una dintre inițiativele inițiale, Carman a spus: „Statul Illinois nu este pregătit pentru FinTech, iar celelalte 3 comisii au fost comasate în comitetul SRO."

Deși FinTank rămâne puternic implicat în mișcare, SRO va funcționa sub un nume diferit, a spus Carman. El a adăugat, de asemenea, că nu este încă sigur de rolurile viitoare ale partenerului său și ale partenerului în SRO după lansarea oficială a inițiativei.

Carman a spus că el și echipa sa au avut o întâlnire privată cu Peirce la începutul acestui an, timp în care comisarul a răspuns la mai multe întrebări legate de SRO.

Fără claritate în materie de reglementare, spațiul criptomonedelor se va confrunta cu blocaje continue ale guvernului, blocând progresia până când se vor cimenta reguli și orientări clare. Cu toate acestea, se pare că industria și comisia sunt pe drumul cel bun pentru a găsi un sistem de lucru.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.