Stiri Blockchain si crypto – Audienta Libra cu Senatul SUA – 19.07.2019

Stiri Blockchain si crypto – Audienta Libra cu Senatul SUA – 19.07.2019

Audienta in Comitetul Bancar al Senatului SUA (Senate Banking Committee) in legatura cu reglementarea criptomonedei Libra a avut loc in 16 iulie. Presedintele Calibra, David Marcus, a fost prezent pentru a raspunde la intrebarile Comitetului. Am subliniat cateva afirmatii importante, precum si cateva intrebari care au ramas fara raspuns din partea presedintelui Calibra.

·        Facebook isi va incorpora portofelul Calibra numai in aplicatiile afiliate Messenger si Whatsapp, si va refuza incorporarea portofelelor concurente.

·        Calibra va fi interoperabila, astfel utilizatorii vor putea efectua tranzactii si cu alte portofele, iar prin angajamentul Calibra la portabilitatea datelor, utilizatorii vor putea, de asemenea, sa schimbe complet portofelul lor cu unul competitor.

·        Marcus a afirmat ca SUA ar trebui sa conduca elaborarea normelor si regulilor pentru criptomonede la nivel global.

·        Libra se va conforma tuturor reglementarilor si nu va fi lansata pana cand intrebarile deputatilor vor avea raspunsuri.

·        Nu este intentia celor de la Calibra sa monetizeze datele utilizatorilor in mod direct, insa, daca se vor oferi servicii financiare aditionale in parteneriat cu alte organizatii, utilizatorilor li se va cere aprobarea de a le fi folosite datele pentru acel scop specific.

·        Modelul de venituri al Facebook in ceea ce priveste Libra este acela ca mai mult comert online va motiva intreprinderile sa cheltuie mai multi bani pe reclamele de pe platforma de socializare.

Totusi, David Marcus a ocolit cateva intrebari importante ale senatorilor si deputatilor. Printre acestea se numara intrebari in legatura suma investita de Facebook in formarea monedei Libra, colectionarea de date ale tranzactiilor facute prin platforma de comert de la Facebook si felul in care Asociatia Libra ar reactiona la identificarea organizatiilor teroriste care ar tranzactiona folosind moneda lor. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania
Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S