Știri Blockchain și Crypto – Autoritățile bancare chineze investesc în Blockchain – O companie logistică japoneză va utiliza Blockchain - 2020-04-21

Știri Blockchain și Crypto – Autoritățile bancare chineze investesc în Blockchain – O companie logistică japoneză va utiliza Blockchain - 2020-04-21

Autoritățile bancare chineze investesc în Blockchain

Banca Poporului din China (PBoC) a asigurat o finanțare de la guvernul central din China pentru 4,7 milioane de dolari pentru platforma sa de finanțare pentru comerțul prin blockchain. Finanțarea va fi administrată pe parcursul a trei ani și a fost desemnată pentru proiecte de cercetare și dezvoltare.

Platforma blockchain a fost dezvăluită inițial de către PBoC în Shenzhen în septembrie 2018. Platforma este menită să faciliteze transferurile și să creeze un registru de nepătruns pentru partajarea sigură a informațiilor între companii și departamentele guvernamentale.

Până la jumătatea lunii ianuarie, sa estimat că platforma a procesat tranzacții în valoare de 12,4 miliarde de dolari pentru cele 38 de bănci și aproape 1.900 de firme care s-au înscris pentru a utiliza platforma.

Agenția oficială de presă chineză Xinhua susține că platforma a scurtat timpul necesar procesării finanțării comerțului de la aproximativ 10 zile la doar 20 de minute. Se presupune că, de asemenea, costurile suportate prin finanțarea corporativă executată cu această platformă au scăzut cu aproximativ 6%.

Platforma este administrată de Laboratorul de cercetare în monedă digitală PBoC, Academia Chineză de Științe, liderii universităților chineze și băncilor locale majore.

Pe 2 martie, Beijing a lansat un sistem de facturare electronică pentru parcare, bazat pe blockchain. Autoritatea fiscală din Beijing a indicat că va derula progresiv facturarea blockchain în toate parcările din oraș pentru a promova facturarea fără hârtie, adăugând că intenționează să implementeze facturarea blockchain în mai multe sectoare în viitor.

În prima jumătate a lunii februarie, Xinhua a estimat că cel puțin 20 de cereri de blockchain au fost lansate pentru a ajuta la eforturile guvernului chinez de a conține coronavirus - inclusiv gestionarea și urmărirea documentelor de sănătate, consumabile medicale și eforturi de ajutor.(Sursa EN)

O companie logistică japoneză va utiliza Blockchain

Compania japoneză de logistică Nippon Expres intenționează să încorporeze o rețea blockchain într-un nou sistem de transport care să fie dezvoltat începând din 2021.

Potrivit unui articol al ziarului Nikkei, Nippon Express intenționează să investească până la 100 de miliarde de yeni - aproximativ un miliard de USD - într-o rețea de transport pentru produse farmaceutice. Compania cu sediul în Tokyo intenționează să-și dezvolte propria linie de medicamente începând cu 2021, care va necesita urmărirea în timp real a produselor prin depozite și actualizări de stare privind calitatea.

Nippon Express va colabora cu alți acasă și peste hotare pentru a dezvolta această rețea farmaceutică compatibilă cu blockchain. Accenture va construi un sistem de senzori pentru a verifica temperatura produselor pe camioane și în depozite. În plus, Intel Japonia va oferi etichete de identificare cu frecvență radio (RFID) pentru a urmări locația fiecărei expedieri.

Combinați, acești senzori și etichete RFID vor permite producătorilor, angrosiștilor și instituțiilor medicale să urmărească procesul de dezvoltare farmaceutică în timp real folosind blockchain.

De la importul de materii prime și produse până la livrare la instituțiile medicale, contribuțiile de la Intel și Accenture vor fi instalate în toate fabricile, depozitele și camioanele Nippon Express. Datele din fiecare etapă vor fi încărcate în blockchain, oferind starea, poziția și starea fiecărei expedieri.

Știrile Nippon Express vin cu doar o lună înainte ca TEAMZ Blockchain Summit 2020 să aibă loc la Tokyo. Deși au existat speculații cu privire la anularea evenimentului din cauza focarului de coronavirus, în acest moment nu au fost anunțate modificări în program. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania


Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.