Știri Blockchain și Crypto – Banca Centrală a Braziliei vrea să concureze cu criptomonedele prin serviciul de plăți instant – Blockchain, o șansă reală pentru un mediu protejat - Dubai va lansa o nouă platformă KYC Blockchain

Banca Centrală a Braziliei (BCB) a anunțat un plan de lansare a unui nou sistem de plată aproape instantaneu în luna noiembrie, Platforma Instantanee Braziliană (PIX), care va facilita tranzacțiile...

Știri Blockchain și Crypto – Banca Centrală a Braziliei vrea să concureze cu criptomonedele prin serviciul de plăți instant – Blockchain, o șansă reală pentru un mediu protejat - Dubai va lansa o nouă platformă KYC Blockchain

Banca Centrală a Braziliei vrea să concureze cu criptomonedele prin serviciul de plăți instant

Banca Centrală a Braziliei (BCB) a anunțat un plan de lansare a unui nou sistem de plată aproape instantaneu în luna noiembrie, Platforma Instantanee Braziliană (PIX), care va facilita tranzacțiile de la egal la egal și de la business la business în 10 secunde sau mai puțin prin telefonul mobil, internet banking sau bancomate selectate.

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe 20 februarie, este obligatoriu ca toate instituțiile financiare și de plată autorizate de BCB să ofere 500.000 de conturi de clienți activi cu funcționalitățile necesare pentru a facilita transferurile PIX.

Comunicatul afirmă că tranzacțiile vor fi executate folosind un cod QR sau introducând informații de identificare, cum ar fi numărul de telefon mobil, e-mail sau numărul de identificare a contribuabilului.

Președintele BCB, Roberto Campos, a declarat în mod explicit că platforma este destinată să concureze cu sistemele distribuite de plăți bazate pe criptomonede, în timp ce vorbea prin videoconferință la un eveniment de lansare la São Paulo:

Pix a venit din nevoia oamenilor de a avea un instrument de plată atât ieftin, rapid, transparent și sigur. Dacă ne gândim la ce s-a întâmplat în ceea ce privește crearea Bitcoin, criptomonedelor și a altor active cripto, Pix  provine din nevoia ca oamenii să aibă un instrument cu astfel de caracteristici, pentru banii obișnuiți. "

Comunicatul adaugă faptul că guvernul intenționează să emită plăți precum rambursări de impozit pe venit, beneficii sociale și subvenții folosind platforma în viitor.(Sursa EN)

Blockchain, o șansă reală pentru un mediu protejat

Ce poate face tehnologia blockchain pentru mediu? O lucrare prezentată Consiliului European pentru o economie eficientă din punct de vedere energetic sau ECEEE,  a precizat: ”Blockchain poate eficientiza procesele, elimina porțiunile risipite ale unui lanț de aprovizionare și poate reduce intermediarii care conduc la ineficiență. Autorii atrag, de asemenea, atenția asupra potențialului blockchain pentru urmărire și, prin urmare, descurajarea comportamentului distrugător din punct de vedere al mediului.”

AmpleMeter este o inițiativă blockchain condusă de comunitate care încurajează studenții, facultățile și personalul din universități să salveze jetoane. Deși a început pe campus, există puține motive pentru care nu se poate răspândi în altă parte. Există chiar și un program de utilități active care utilizează blockchain: SolarCoin este un program de recompensare descentralizat care stimulează furnizorii de energie să câștige jetoane digitale bazate pe blockchain.(Sursa EN)

Dubai va lansa o nouă platformă KYC Blockchain

Unul dintre centrele financiare ale Orientului Mijlociu, Emiratele Arabe Unite continuă să extindă evoluțiile determinate de generalizarea tehnologiei blockchain.

Departamentul de Dezvoltare Economică (DED) din Dubai a înființat un consorțiu de blockchain Know Your Customer (KYC) cu șase bănci majore.

Numită „KYC Blockchain Consortium”, noua platformă de reglementare bazată pe blockchain este concepută pentru a accelera procesele precum schimbul de date și documente digitale ale clienților, asigurând în același timp securitatea ACESTORA. De asemenea, proiectul intenționează să aducă o platformă unificată de eforturi KYC în rândul membrilor ecosistemului existenți și viitori, precum instituțiile financiare calificate și autoritățile de autorizare.

Cele șase bănci implicate în efort includ bancă Dubai Emirates NBD, HSBC, Emirates Islamic, RAKBank, Banca comercială Abu Dhabi și Banca Comercială din Dubai.

Programat pentru lansarea în primul trimestru 2020, KYC Blockchain Consortium va deveni primul proiect de acest fel din regiune.

Ali Ibrahim, directorul general adjunct al DED, a subliniat că efortul urmărește să aducă mai multe investiții în regiune: „Alianța noastră strategică cu băncile pentru lansarea primei platforme blockchain KYC în Emiratele Unite este un pas important către atragerea continuă a investitorilor pe această piață.”

În plus, ecosistemul alimentat de consorțiu speră să impulsioneze businessul, precum și conformitatea cu reglementările DIN Emiratele Unite. Conform raportului, Banca Centrală și Autoritatea Smart Dubai din Emiratele Arabe Unite vor monitoriza operațiunile Consorțiului KYC Blockchain.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania


Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.